New York. Pasiuni ascunse de Rodica Mijaiche

Titlul: New York Pasiuni ascunse

Autoare: Rodica Mijaiche

Seria: Pasiuni, volumul 1

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 272

Inima îmi spune da, dar mintea îmi spune nu.”

Alyssa Martinez se consideră o fată simplă, chiar ștearsă, dacă este ca cineva să se ia după propria ei descriere. Dar cea mai mare șansă îi este oferită când primește postul de asistent personal al Marelui Alexander Chase, bărbatul după care toate femeile suspină. Felul ei închis și secretele ce le ascunde o fac să pară o tânără misterioasă, dar și invidiată de colegele ei, pentru că, deși ea nu se consideră o femeie frumoasă, prietenul ei, celebrul fotomodel italian, Carlo Di Angeli, este de altă părere.

Alexander Chase, fondatorul publicației de succes, The Chase, știe că totul în viață se obține prin multă muncă și, de ce nu, folosind și toate mijloacele necesare pentru a obține ceea ce-și dorește. Iar acum singurul lucru pe care și-l dorește este femeia misterioasă pe care a cunoscut-o la petrecerea lui Carlo Di Angeli. O petrecere la care invitații sunt aleși pe sprânceană.

Viețile celor doi vor fi supuse unor încercări grele. Dar oare vor putea să se lase descoperiți și să-și acorde dreptul la iubire?”

Autoarea Rodica Mijaiche este cunoscută nouă deja! A mai scris până acum două romane: Anotimpul iubirii și Secrete. 

Seria “Pasiuni”, al cărui prim volum este New York. Pasiuni ascunse, este o serie complexă, cu multă acțiune și suspans, cu povești de dragoste superbe, dar și cu acțiune care te ține cu sufletul la gură.

Se vede o evoluție clară în scriitura autoarei, iar acest lucru nu face decât să bucure!

Am fost impresionată de personajele complexe pe care le-a conturat, personaje puternice, care luptă cu adevărat pentru ceea ce își doresc. Sunt eroi ce au suferit la rândul lor, ce merită un strop de fericire.

Acțiunea romanului de față se petrece la New York — după cum ne spune și titlul. Ne poartă prin zonele de lux ale orașului și prin lumea oamenilor bogați și puternici; dar și prin zonele limitrofe, prin cartierele de la marginea orașului, unde descoperim o cu totul altă lume. Vor putea aceste lumi diametral opuse, să se întâlnească? Acum este momentul să descoperim!

Cartea alternează capitolele din punctul de vedere al personajelor, permițându-ne astfel să îi cunoaștem mai bine, să aflăm cum gândesc și ce fel de persoane sunt…

”Mă uit în jur și mă simt ca peștele pe uscat. Nu știu ce-a fost în capul meu când am acceptat să vin la o petrecere organizată de un fotomodel. Chiar dacă este prietenul meu cel mai bun. Inspir adânc, încercând să-mi țin sub control tremurul corpului.”

Astfel facem cunoștință cu Alyssa Martinez, cu prietenul ei Carlo Di Angeli și aflăm despre playboy-ul care se află la conducerea firmei unde lucrează fata:

“Alexander Chase.

Un bărbat pe măsura numelui pe care-l poartă. O forță a naturii în continuă mișcare. Atitudinea lui de om obișnuit să dețină puterea, un om ce nu poate fi doborât, m-a bulversat de la prima întâlnire. Bineînțeles că doar eu am simțit acel fulger ce m-a străbătut atunci când palma lui a cuprins-o rapid și scurt pe a mea. A fost ca o străfulgerare. Apoi a trecut ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic.”

În volumul New York. Pasiuni ascunse , autoarea reușește să stârnească emoții intense, pasiuni fulgerătoare ascunse în adâncul sufletului și condimentează totul cu o acțiune alertă, plină de pericole ce pândesc la tot pasul. Pur și simplu ești captivat de povestea care se conturează, de fiecare dans sau luptă care se desfășoară între Alyssa și Alexander.

Cei doi sunt atât de hotărâți să nu cedeze în fața sentimentelor, încât nu-și dau seama când cad în capcana dragostei. Dar, nu toate sunt roz în povestea lor. Fiecare dintre ei are un trecut căruia trebuie să-i facă față. Un trecut ce le pune în pericol atât relația cât și viața…

O petrecere mai dezinhibată, unde fiecare dă frâu liber dorințelor; o Alyssa timidă este sedusă de atenția marelui Alexander Chase pe care îl recunoaște, dar care nu o recunoaște la rândul lui…

”— E ceva la tine …, începe el cu vocea răgușită de pasiune. Ceva ce nu reușesc să deslușesc. Își apropie fața de-a mea și mă văd reflectată în apele albastre din ochii lui. Ești sexi, frumoasă și totuși…, respiră puternic și-i simt respirația caldă cu iz de șampanie pe față, … atât de inocentă, continuă aproape cu regret.”

Un volum în care toate sunt intense. Inclusiv emoțiile pe care autoarea reușește să le stârnească în sufletul cititorului!

Prezentul în care Alyssa este o fată care nu are o părere prea bună despre ea și trecutul acesteia, ne sunt înfățișate alternativ. Retrăim alături de ea întreaga dramă care i-a marcat copilăria și care i-a distrus întreaga familie. Crima odioasă… moartea propriului ei tată, dispariția fratelui său și nebunia mamei; o mai bântuie și în ziua de astăzi. Pericolul este și el prezent. Tot timpul.

“Inspir adânc și grăbesc pasul pentru a intra în gura balaurului. Un balaur de care, din păcate, m-am îndrăgostit. Iremediabil. Singura mea dorință este să scap teafără și nevătămată din torentul sentimentelor ce mă copleșesc de fiecare dată când sunt în preajma lui.”

Alexander Chase este un bărbat puternic, obișnuit să obțină tot ce își dorește. Și este intrigat de femeia cu care a dansat la petrecerea lui Carlo. Dar, deși îi aduce aminte de angajata lui, nu poate crede că este aceasta… Totuși, puternicul om de afaceri este ferm hotărât să o găsească.

Pe lângă cei doi și Carlo, mai cunoaștem o serie de personaje interesante, cum sunt Clarice — nepoata orfană a lui Chase; Sarah Jenner — secretara lui Chase și dușmanul Alyssei; precum și Mark… un personaj dubios, ce o agasează pe Alyssa.

Ce legătură există între aceste personaje? Descoperiți citind New York. Pasiuni ascunse. 

Efectiv ești copleșit atunci când toate secretele întunecate ies la iveală. Nu-ți vine să crezi câți dușmani poți avea fără să fi greșit cu ceva… Într-o lume în care doar cei puternici vor supraviețui, Alexander și Alyssa sunt supuși ai destinului. Trebuie să-și dovedească puterea și curajul pentru a avea vreo șansă la un viitor împreună.

“Spun cuvintele și vreau foarte mult să le cred. Dar simt că un nor negru planează deasupra noastră și am o premoniție ciudată că ceva rău se va întâmpla.

Ceva ce va însemna sfârșitul familiei mele.”

La acea vârstă atât de fragedă a avut mare dreptate. Din acel moment a început dezastrul și decăderea, destrămarea familiei sale.

În prezent, are alte probleme. Apartamentul i-a fost vandalizat iar ea este acum nevoită să se mute. Dar nici în această privință nu are nici un cuvânt de spus. Alexander o anunță că va locui cu el!

Din acest moment situația devine și mai complicată. Totul se tensionează. Atracția sfârâie între cei doi, aerul efectiv troznește de atâta electricitate câtă se simte între cei doi când sunt în aceeași încăpere.

Iar dușmanii pândesc pe la colțuri momentul prielnic pentru a da lovitura de grație… Ce se întâmplă mai departe vă las să descoperiți. Eu am avut parte de o poveste absolut superbă!

Mulțumesc, Librex Publishing, pentru exemplarul oferit spre recenzie.

32 de gânduri despre &8222;New York. Pasiuni ascunse de Rodica Mijaiche&8221;

  1. Am citit aceasta superba recenzie superba regasindu-ma în multe aspecte traite de mine însumi în realitate. Cred ca autoarea a surprins perfect profunzimile sufletesti ale complexitatii vietii cotidiene în care valorile autentice ale sentimentelor IUBIRII curate sunt prihanite si mânjitede de cei „bogati” care cred ca totul este comerciabil, facând tranzactii cu sufletele curate, neprihanite, inocente …
    Sunt convins ca este o carte interesanta care capteaza si transpune cititorul pasionat în actiunea ei. Felicitari !
    O zi superba, draga Geo !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.