Micul păianjen Firicel are o surioară de Diana Amft

Titlul original: Die kleine spinne widerlich das geschwisterchen

Autoare: Diana Amft

Ilustrații: Martina Matos

Editura: Univers Enciclopedic

Colecția: Junior

Traducerea: Cristina Muică

Anul apariției: 2017

”Micul păianjen Fiticel va avea în curând o surioară. Ce eveniment emoționant! Dar oare cum trebuie să te porți cu un bebeluș? Și ce știe el să facă?  

Împreună cu prietenul lui cel mai bun, Hapciu, micul păianjen pornește la drum, pentru a afla răspunsul de la puii de animale din pădure.”

”O povestire încântătoare despre bucuria de a avea o surioară, scrisă de o cunoscută artistă de film și televiziune: Diana Amft și ilustrată de Martina Matos.”

O carte frumoasă! Atât pentru cei mici cât și pentru cei mai mari. Despre apariția unui nou membru în familie și despre bucuria cu care este așteptat. Și nu doar atât… despre responsabilitatea de a fi frate mai mare care va avea o surioară. Despre dorința de cunoaștere a celor mici, care sunt curioși cu privire la orice.

Coperți cartonate care oferă certitudinea că această carte va rezista mânuțelor grăbite și neîndemânatice. Mi-au plăcut foarte mult ilustrațiile haioase, ce stârnesc amuzamentul copiilor.

Cu pagini lucioase, foarte frumos colorate, această carte este potrivită atât celor care știu deja să citească, cât și celor ce abia buchisesc; dar mai ales, poate fi motivul unei aventuri petrecute citind copilului.

Hapciu și Firicel pornesc entuziasmați să afle cum este să ai o surioară sau ce se presupune a fi un frate mai mare… Voi știți?

Astfel, însoțiți de prietenii lor Bella și Punki, cei doi merg la animalele pădurii și se interesează cum este să ai pui atât de mici, ori ce poate el să facă cu o surioară nou-născută?

Merg pe la broaștele care au mormoloci, apoi la albinele care-și hrănesc larvele până cresc, iar Firicel crede că și el ar putea face așa ceva pentru sora lui. Voi ce credeți?

Vulpea, veverița, castorul și cârtița îl învață fiecare câte ceva. Tânărul Firicel este un frate bucuros că acum știe cum se poate descurca cu o surioară. Ce credeți că a aflat el?

O lectură potrivită pentru vacanța de vară ce abia a început.

Mulțumesc, Univers Enciclopedic, pentru exemplarul oferit pentru recenzie.

6 gânduri despre &8222;Micul păianjen Firicel are o surioară de Diana Amft&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.