Revertis de Laura Nureldin

Titlul: Revertis

Autoare: Laura Nureldin

Editura: Herg Benet

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 272

”Lauren B. Callis și-a petrecut toată viața fugind de propriul trecut. Asta a făcut în ultimele secole. Este o femeie frumoasă, un organizator de evenimente extrem de căutat în New York și vampir. Speră ca Nemesis-ul ei să nu o găsească niciodată. Dar, când ești nemuritor, niciodată înseamnă foarte mult timp.”

”— Mă cunoști prea bine, Jerome. Poate că ar trebui să te surprind cumva. Se spune că, după primii trei sute de ani de relație, se cam instalează rutina.

— Precis ai citit asta în Cosmo. Numai minciuni.”

Când spui Laura Nureldin, nu spui doar prezentatoarea de la știri… spui scriitoarea cu cele mai surprinzătoare cărți! De la Regii timpului la Revertis, Laura a reușit să-mi stârnească interesul pentru cărțile sale și să-mi aducă, întotdeauna, un zâmbet pe buze.

De data aceasta, nu mai avem parte de călătorii în timp sau demoni care salvează lumea, nu… avem parte de tipurile mele preferate de personaje: vampirii! Și nu doar atât…

”Soarele avea să răsară în curând și el trebuia să se odihnească. Avea să-și reia căutările în câteva ore. Nu se putea opri. Nu se oprise în aproape patru sute de ani.”

Cu același stil alert, cu personaje tonice și replici amuzante, autoarea reușește să ne încânte și de această dată!

“Țiuitul zgomotos al cuptorului cu microunde o scoase din gânduri; după câteva înghițituri lungi, punga goală se odihnea în coșul de gunoi, iar ea era sătulă și pregătită pentru o nouă zi de muncă.

Chiar că micul dejun al campionilor…”

Astfel facem cunoștință cu Lauren, personajul feminin plin de personalitate din Revertis. Lauren este un vampir. O creatură a nopții care umblă în plină zi! Se hrănește cu sânge și totuși, este diferită. Nu este un vânător de oameni. Este, ca să spunem așa, vegetariană.

“— Eu sunt Alice. Și nu o să-mi faci niciun rău. Simt că ești un om bun și că nu ți-ai dorit nimic din ce ți s-a întâmplat. Mai mult, toate astea te sperie și te tulbură. Tocmai de aceea sunt gata să te ajut.”

Alice este vrăjitoarea care a învățat-o tot ce trebuia să știe despre statutul ei de vampir.

“Dar ceva din vocea vrăjitoarei o atrăgea. Ceva care îi aducea alinare. Ceva care îi spunea că poate avea încredere în această ființă umană.”

Și a avut dreptate! Alice i-a dăruit libertatea! Libertatea de a ieși în plină zi afară. De a avea o viață normală.

Mai este Victor, fostul ei iubit de pe vremea când era om. Acesta o caută înnebunit… și află că a fost și ea transformată în vampir.

Cu o acțiune alertă, Revertis atrage atenția cititorului încă de la primele pagini ale cărții. Autoarea reușește să ne învăluie în mister, să ne introducă în lumea plină de suspans a vampirilor, o lume în care supraviețuiesc doar cei puternici. Iar Lauren o face! Ajunge la Paris unde lucrează ca slujnică a unei curtezane, vampir la rândul ei.

Acum, Lauren este organizatoare de evenimente, în plin avânt al carierei sale. Este căutată de multă lume și în prezent, este pe cale să aibă drept client pe una dintre cele mai mari firme de investiții. Lauren provenea dintr-o familie de nobili francezi, iar Victor era logodnicul ei. Când a aflat că acesta era vampir, a fost îngrozită de faptul că acesta omora oameni. Victor, luptător la Colosseum pe vremea când era om, a fost transformat în vampir de vrăjitoarea Aleppa, care i-a spus când s-a trezit la noua sa viață, următoarele cuvinte:

“— De-acum ești vampir. Unul care nu poate fi distrus. Nimic nu te poate ucide. Spre deosebire de alții de felul tău, pe tine nu te rănește nici lemnul, nici soarele.”

Atunci se născuse Invictus — Gladiatorul Fără Inimă…

Acțiunea intensă, presărată cu frânturi de trecut ce permit cititorilor să cunoască mai bine personajele, acțiunile din trecut ale acestora, dar și să intuiască ceea ce vor face de acum înainte.

Cu umor, cu un stil lejer dar plin de suspans, povestea capătă contur. Suntem intrigați de cei doi și nu avem cum să nu ne întrebăm dacă Victor este îndrăgostit de Lauren cu adevărat, sau este obsedat de faptul că aceasta a fugit de el atunci când a fost transformată în vampir, ceea ce s-a întâmplat tot din cauza lui….

Și-l cunoaștem și pe Jerome, cel care a transformat-o pe Lauren în vampir. Un tip simpatic și amuzant, pe care nu ai cum să nu-l simpatizezi.

“Fiecare devenise drogul celuilalt. O dependență adesea toxică, dar la care nu puteau renunța fără să-și facă și mai rău.”

Jerome și Lauren sunt împreună de 363 de ani, cu mici întreruperi… Asta, până când au descoperit că nu pot sta unul fără celălalt.

Aflăm detalii despre ultimele clipe de viață ale lui Jerome, detalii cutremurătoare, pe care vă las să le descoperiți. Pot doar să vă spun că aceste detalii te fac să îl simpatizezi și mai mult.

După toate acestea, autoarea ne șochează împreună cu Lauren, când aflăm că aceasta a transformat un om în vampir fără voia ei… Și asta nu este tot! Aleppa, creatoarea lui Victor, cunoscută în prezent drept doamna Royalston — clienta lui Lauren; o pune pe aceasta să se ocupe de organizarea unui eveniment… și are o cerință specială:

Toți invitații sunt la regim lichid?

Privind afară prin fereastra imensă a biroului, Aleppa râse singură când își aminti întrebarea lui Lauren. Fata era isteață și, mai devreme sau mai târziu, avea să-și dea seama cum stăteau lucrurile. Dar acesta era un risc pe care străvechea femeie vampir era dispusă să și-l asume. Când totul va fi terminat, singurele opțiuni pentru Lauren erau fie să i se alăture, fie să piară. Alegerea firească era evidentă.

— Nu, draga mea, nu toți invitații sunt la regim lichid. Nu încă.”

Se pare că Lauren habar nu are de pericolul ce planează asupra ei. Și asupra oamenilor, având în vedere că Aleppa este ferm hotărâtă să schimbe ordinea lumii. Sau să stârnească haosul? Cine știe…

De aici, romanul devine cu adevărat, plin de suspans, cu o acțiune foarte alertă, iar finalul este imprevizibil. Am citit Revertis minunându-mă de imaginația autoarei — deși nu știu de ce o mai fac, dacă nu e prima dată când reușește să mă surprindă. Este clar că are talent, scrie cu umor și captivează prin ineditul poveștilor și al situațiilor în care își pune personajele. Fie ele bune sau rele, nu ai cum să nu le admiri, chiar dacă nu ești de acord cu acțiunile întreprinse de ele.

Ce se va întâmpla cu Lauren? Dar cu Victor și Jerome?

Sincer, nu cred că vă așteptați să vă spun eu totul, nu? Citiți cartea, merită!

Nota mea pentru carte este 10!

24 de gânduri despre &8222;Revertis de Laura Nureldin&8221;

  1. Doamne, Geo cum prezinti tu cartile astea fantasy!!! ❤
    Desi nu sunt fan recunosc ca sunt tentata sa citesc din ce in ce mai mult 😉 .
    Merci de recomandare! Pare interesanta 🙂 .

    Apreciat de 1 persoană

  2. Am toate cărțile autoarei acasă, un fel de obsesie 🙂 Nu am citit încă niciuna, însă urmează. Felicitări pentru recenzia minunată și complexă! ❤ Ce n-aș da ca ziua să aibă mai mult de 24 de ore pentru a citi toate cărțile cu care mă tentezi tu!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Citind recenziile tale, am observat ca ma intriga romanele Laurei Nureldin. Am senzatia ca are un anumit stil care da un plus acestor teme de fantasy urban. Sa fie elementele istorice? Posibil. Felicitari, foarte buna recenzia!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Da, primele doua sunt din aceeași serie. Cel mai mult mi-a plăcut Revertis! Se simte o evoluție în scrierea autoarei, povestea transmite mult mai multe. Dar, Regii va rămâne o carte super haioasa!

      Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.