Citate din cărțile citite în 2018

🌺 Tahereh Mafi — Distruge-mă

”Tremur din nou, iar de data asta nu mă pot opri. De data asta tremuratul vine din străfundurile mele, când înțeleg cu adevărat ce anume țin între mâini. Acest jurnal nu e din perioada pe care și-a petrecut-o aici. N-are nimic de-a face cu mine, cu Kent sau cu oricine altcineva. Acest jurnal e o documentare a zilelor ei petrecute la ospiciu.

Și, brusc, acest caiet mic și uzat înseamnă mai mult pentru mine decât orice altceva am avut vreodată.”

O nuvelă care mi-a trezit interesul, m-a fascinat și m-a făcut și mai curioasă cu privire la volumul doi al seriei. O schimbare de perspectivă binevenită!

Distruge-mă – Tahereh Mafi

🌺 Silviu Radu — Codex Aureus – Nume de cod

“În altă cameră secretă a Vaticanului, un arhivar transporta în mașinuța lui o cutie metalică în al cărei interior, într-o husă din catifea roșie, se afla un manuscris pe care timp de secoleîntregi toți l-au râvnit. Încet, arhivarul a coborât într-un lift îngust cei douăzeci și cinci de metri până la camera de siguranță blindată a Archivum Secretum Apostolicum Vaticanum. Într-un colț întunecat, și împreună cu mii de cutii similare, a rămas depozitată cutia metalică pe cotorul căreia, pe o etichetă simplă, scria Codex Aureus – România.”

O carte care îmbină cu succes istoria, misticul și religia; într-o poveste plină de suspans. La final, nu poți spune decât că mai vrei. O carte pe care ar trebui să o citească fiecare!

Silviu Radu
Codex Aureus: Nume de cod

🌺 Alina Cosma — Înger de pază

“— Selena, iubita mea, sunt eu, Remus!

Îl ignoră.

— Te iubesc și îți vreau tot binele din lume, suspină el absent.

Știa că nu-l auzea, dar nu o putea pierde din nou. Rememoră clipele de groază prin care trecuse atunci când fuseseră răpiți. Legănatul ei nu se oprea. Își șterse fața de lacrimi pentru că plângea, așa cum făcuse și atunci. Nu fusese violată propriu-zis. Leziuni minore, spusese medicul….”

O carte care m-a captivat de la început și până la sfârșit. Plină de emoții intense, de răni și iubire care vindecă. O poveste complexă despre fericirea greu de atins.

🌺 Gaelle Guernalec – Levy — Amant cu voia soțului

“M-a prins de umeri și m-a strâns și el. I-am adulmecat mirosul în care pluteam, parcă. Pieptul i s-a ridicat într-un suspin profund și l-am auzit murmurându-mi în păr:

— Cât de mult te-am iubit… Cât de mult te-am iubit…”

O carte ca un vis fierbinte!

🌺 Krystal Sutherland — Inimi chimice

Te iubesc așa cum trebuie iubite anumite lucruri întunecate, în secret, undeva între umbră și suflet. 

Nu pot să vă mint și să vă spun că nu e o tragedie să vă aflați înaintea cuiva, să-i oferiți sufletul vostru și să fiți respinși. Când vi se va întâmpla așa, vă veți întreba, timp de săptămâni, luni sau ani de zile, ce anume din ființa voastră a fost atât de nepotrivit, defect sau urât, încât acea persoană să nu poată să vă iubească așa cum ați iubit-o voi.”

O carte frumoasă, o introspecție a sentimentelor și emoțiilor unui adolescent. Emoții ce-i marchează existența!

10 gânduri despre &8222;Citate din cărțile citite în 2018&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.