Vom fi mereu prieteni de Michael Engler

Titlul original: Wir zwei gehoren zusammen

Autor: Michael Engler

Ilustrații: Joelle Tourlonias

Editura: Univers Enciclopedic

Colecția: Junior

Traducerea: Marilena Iovu

Anul apariției: 2017

”Într-o dimineață caldă de ptimăvară, iepurașul zărește un arici. Nu mai văzuse niciodată ceva atât de țepos. Dar îl îndrăgește imediat.

Și ariciului îi place blana moale și catifelată a iepurașului. Din acel moment, se întâlnesc zi de zi în luminișul de lângă pârâu.

Toată vara se joacă de-a v-ați ascunselea, fac tumbe, sunt fericiți că s-au întâlnit, și hotărăsc că vor fi prieteni pe viață.

Dar, într-o zi mohorâtă de toamnă târzie, ariciul pleacă, iar iepurașul rămâne singur, chiar și când cad primii fulgi de nea.

Oare ariciul se va mai întoarce vreodată?”

”O poveste emoționantă despre puterea prieteniei de-a lungul anotimpurilor.”

Încă de mici, ne chinuim să-i învățăm pe copii despre valoarea prieteniei. Și cum o putem face mai bine, dacă nu folosindu-ne de poveștile pentru copii? O poveste din lumea animalelor sălbatice, o lecție pe care cei mici o asimilează mult mai ușor prin exemple.

O carte frumoasă, cu propoziții scurte și ușor de citit, cu ilustrații foarte frumoase și foi lucioase, “Vom fi mereu prieteni” este o carte potrivită pentru vacanța de vară.

Copiii mici pot asculta această poveste citită de adulți în timp ce urmăresc ilustrațiile, iar cei puțin mai mari o pot citi singuri. Învață atât despre prietenie, cât și despre animalele sălbatice și despre succesiunea anotimpurilor.

Povestea noastră începe într-o primăvară, când iepurasul și ariciul se întâlnesc pentru prima dată. Prietenia dintre cei doi se dezvoltă și devine din ce în ce mai puternică. Trece vara printre jocurile celor doi…

“Prietenia lor era caldă ca laptele cu cacao, dulce ca mierea și nesfârșită ca cerul senin de deasupra lor.”

Așa că, cei doi decid că vor fi prieteni pe viață…

Vine toamna, cu vremea rece și copacii care-și pierd frunzele, iar jocurile celor doi se modifică din nou. Odată cu sosirea toamnei, ariciul îi spune iepurașului că trebuie să-l părăsească, dar neștiind când se va întoarce… Iarna, cu zăpada și gerul ei sosește  repede, iar iepurașul continuă să-și aștepte prietenul. O cioară îl informează pe iepuraș că aricii hibernează pe timpul iernii…

Se va mai întoarce ariciul în primăvara viitoare?

O poveste frumoasă, cu mesaj — ca mai toate poveștile pentru copii. Se citește ușor și îi învață pe cei mici să-și aprecieze prietenii.

Mulțumesc, Univers Enciclopedic, pentru exemplarul oferit spre recenzie.

12 gânduri despre &8222;Vom fi mereu prieteni de Michael Engler&8221;

  1. Povestile cu necuvântatoare, pentru copii sunt minunate si atragatoare, Caci si copiii sunt iubiti de animale, deoarece la animale, predomina instinctul inocent de aparare .Povestile pentru copii, cu animale, sunt usor asimilate de cei mici, mai cu seama, când bebelusi fiind, toti au cel putin un pelus de plus ce reprezinta un animal ca jucarie.
    O seara superba draga Geo !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.