Război în doi de Mirela B. Florentina

Titlul: Război în doi

Autoare: Mirela B. Florentina

Seria: Război în doi, vol. 1

Editura: Celestium

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 244

”Abygail Smith crede că știe exact ce își dorește de la viață. Însă, după o petrecere la care merge însoțită de cea mai bună prietenă, lumea ei perfectă este zguduită din temelii.

Dylan Turner obține întotdeauna ce vrea. Sexy și provocator, băiatul o face să simtă dragostea și pasiunea, dar îi face cunoștință și cu durerea și suferința.

Deși diferiți, pe cei doi îi leagă ceva: haosul din suflete. Povestea lor este condimentată cu certuri, întâlniri romantice și despărțiri dureroase. Niciunul nu știe ce vrea, dar ambii își doresc totul.”

”Este genul de carte pe care, dacă o începi, te prinde în ea și nu te mai lasă să scapi până nu o termini.” — Andreea Rațiu

“Este o carte de care pur și simplu te îndrăgostești!

Cu cât citești, cu atât vrei mai mult!” — Alexii Bianca Mihaela

“Război în doi” este printre singurele cărți care m-au determinat să mai cred în potențialul scriitorilor tineri. Nu este doar o carte cu și despre adolescenți. Este un must read, după părerea mea, și nu trebuie ratată!”  — Ioana Duță

O copertă superbă și atractivă ce te îmbie să iei cartea în mână. Cu un titlu precum Război în doi, cred că nu mai trebuie nimic decât să citești cartea, deoarece curiozitatea sigur a fost stârnită.

“Nu sunt foarte sigură dacă privirea stăruitoare a lui Madi m-a convins sau dacă argumentele ei au reușit de data aceasta, dar un lucru este sigur, mă aflu acum, în fața oglinzii dulapului din camera mea și privesc o altfel de Abygail.”

De aici pornește un întreg șir de evenimente care-i dau peste cap viața…

Război în doi este un young adult alert și plin de răsturnări de situație, un adevărat Yo-yo emoțional. Printre certuri și împăcări ajungem să cunoaștem foarte bine personajele, care reușesc să ne încânte sau să ne întristeze cu acțiunile lor, dar în mod sigur, nu rămânem indiferenți.

Îmi place Abygail, fata cuminte și silitoare căreia nu-i plac petrecerile… sau nu-i place ei să meargă la ele.

“M-am săturat să le tot zic celor din jurul meu că nu am nevoie de un băiat în viața mea. Pur și simplu, nu simt nevoia să împart timpul meu liber cu cineva care ar putea, la un moment dat, să aleagă să plece și să mă lase singură, cu inima sfâșiată de durere. Prefer singurătatea în detrimentul unei relații ce mi-ar putea dăuna, mai devreme sau mai târziu. Știu că dacă nu riști, nu câștigi, dar nici să pierzi nu prea ai cum!”

Madison, prietena ei cea mai bună, este total opusul ei. Plină de energie, vulcanică, se gândește numai la distracție și băieți.

La petrecere, Abygail este de-a dreptul dezgustată de ceea ce vede, uimită și întristată de faptul că prietena ei o lasă baltă…

”Nu pot să cred că, tocmai am fost abandonată de prietena mea cea mai bună, pe care o cunosc de cinci ani, pentru un băiat pe care îl cunoaște de cam cinci minute.”

Dacă până acum e dezgustată, ajunge să fie de-a dreptul îngrozită de faptul că aproape era să fie violată… Norocul ei a fost apariția salvatorului…

“Mă așteptam ca salvatorul meu să fie oricine altcineva, dar nicidecum Dylan Turner, multimiliardar, fiul celui mai important om de afaceri din State, arogant și prezent în toate ziarele de scandal mai des decât orice cântăreț sau actor celebru. Bineînțeles, este certat definitiv cu legea și un renumit Don Juan.”

Chimia dintre cei doi se face simțită încă de la început, dar Abygail refuză să se lase sedusă de șarmul acestui cuceritor.

“— Te-am salvat de la un posibil viol, vrei să te las abandonată aici? Dacă tot fac o faptă bună, lasă-mă să o fac până la capăt.”

Până la urmă o conduce acasă și ca un cavaler, așteaptă să intre în casă înainte de a pleca. În schimb Abygail este foarte nervoasă și nu-și poate lua gândul de la el.

Dylan este genul de băiat rău care le face pe toate pentru a fi în centrul atenției. Dar, uneori, bunătatea mai iese la suprafață.

O carte care surprinde sufletul unei fete ce se îndrăgostește pentru prima dată. Chinurile și războiul purtat între inimă și minte, ne este redat de autoare cu o precizie de chirurg. Introspecțiile tinerei noastre ne ilustrează exact clocotul interior la care este supusă după apariția intempestivă a lui Dylan în viața ei.

Mirela ne introduce în lumea curselor ilegale de mașini, unde Abygail și Dylan se reîntâlnesc. Este un moment plin de teroare și adrenalină în același timp. Abygail dă startul acestei curse.

O carte intensă, datorită emoțiilor cu care ne asaltează autoarea, din fiecare pagină. Ca să nu mai spunem nimic de atracția din ce în ce mai puternică dintre cei doi.

“Privesc în jos, agățându-mă de fiecare atingere a lui ca de un colac de salvare.

Nu știu ce vreau!

Nu știu ce simt!

Și ceea ce este cel mai grav, nu știu ce este cu mine!”

Nici nu are cum să știe! Dar, va afla… Mai întâi trebuie să învețe să nu se mai considere inferioară tuturor fetelor, mai ales celor cu care umblă el.

“— Ești o fată atât de inteligentă Abygail, dar cu toate astea nu ai înțeles un lucru important. Adevărata frumusețe nu are legătură cu machiajul, coafura sau cu hainele extrem de scumpe pe care o fată le poartă, ci cu scânteia din ochi și căldura din suflet. Tu ești superbă, crede-mă!”

Acesta este genul de compliment pe care orice fată și-ar dori să-l primească. Iar Dylan este sincer când îi spune asta. De fapt, băiatul ăsta mă intrigă din ce în ce mai mult. Abia aștept să îl cunosc mai bine! Dar, nu știu cum face Dylan dar după o faptă bună reușește să dea cu bâta-n baltă… Are o dispoziție tare schimbătoare!

Abygail, care încă nu a realizat că este îndrăgostită de Dylan, își face mii și mii de probleme neștiind ce se întâmplă cu ea…  Toate certurile cu ea însăși, discuțiile pe care le poartă cu mintea ei, ne fac să o înțelegem mai bine, să avem senzația că o cunoaștem. Este o fată deșteaptă, realizând ce riscă dacă se îndrăgostește de el și apoi se despart. Cu toate acestea, nu poate comanda emoțiilor.

O carte care efectiv te stoarce emoțional, te poartă de la cald la rece și reușește să-ți mențină atenția asupra poveștii.

Vedem dansul pasiunii dintre cei doi, iubirea ce-și întinde aripile și care le deschide noi universuri. Dar, în calea lor apar și hopuri menite să le testeze iubirea și încrederea.

Faptul că nu se cunosc foarte bine, împletit cu invidia și răutatea fostei iubite a lui Dylan, dar și cu nesăbuința acestuia, pun în pericol această relație.

Ce se va întâmpla până la urmă? Vă las pe voi să descoperiți!

Multumesc editurii Celestium pentru exemplarul oferit spre recenzie.

Nota mea pentru carte este 10.

23 de gânduri despre &8222;Război în doi de Mirela B. Florentina&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.