Bulgaria

După cum am mai spus și-n anii trecuți, de la an la an, Bulgaria se transformă. Cu pași repezi, crește.

Infrastructura este net superioară țării noastre. În primul rând că drumul european nu trece prin toate orașele și satele, așa cum se întâmplă la noi.

Drumul de la București la Salonic l-am făcut în 7 ore… un timp foarte bun dacă te gândești că de la București la Făgăraș faci 7-8 ore și nu sunt nici 300 de km.

Bravo lor!

A fost o plăcere să traversăm Bulgaria într-un timp atât de scurt! Să putem ocoli Sofia în drumul nostru spre Grecia. Și să observăm că vecinii noștri au investit atât în autostrăzi, în șosele bine întreținute.

18 gânduri despre &8222;Bulgaria&8221;

 1. Am fost de două ori în Bulgaria, la mare, cu mașina, deci am văzut ceva din ea, am și vizitat ceva orașe, cel mai mult mi-a plăcut Varna. Chiar și Ruse, care are o zonă pietonală drăguță, cu terase, înghețată :), parcuri, monumente… După părerea mea, infrastructura lor nu e strălucită (am fost spre mare pe autostradă pe plăci de beton), dar drumul de la Giurgevo spre autostradă a fost ok. Probabil că autostrada spre Grecia e mai bună. În rest, prin sate mi s-a părut că e sărăcie, orașele cam prăfuite, dar locuri frumoase. Evident, nu e Occident, e Balcan postcomunist, cam ca pe la noi. Mie mi s-a părut Bulgaria un pic în urma României, cam la vrea câțiva zeci de kilometri distanță, nu mai mult. 🙂

  Apreciat de 2 persoane

   1. Eu zic ca n-au nicio sansa la nivel macro. Tu poti sa vezi la nivel micro o sosea mai reusita sau o statiune cumparata de nemti, pe care le-au renovat-o ei. Dar ca economie si civilizatie, ei sunt in spatele nostru cam tot pe atat pe cat suntem noi in spatele Ungariei. Nu e usor de recunoscut asta, pentru ca cu ungurii avem rivalitate istorica, pe cand cu bulgarii n-avem treaba (poate doar problema discutabila cu Cadrilaterul). dar tocmai pentru ca nu au nicio sansa sa ne ajunga vreodata, ar trebui mereu sa ne comparam cu vecinii din vest, de la care chiar avem ce invata, nu cu amaratii din sud. Azi, maine, o sa treaca cineva prin Albania si o sa fie de parere ca au sanse sa ne depaseasca. :mrgreen:

    Apreciat de 1 persoană

 2. Radu, acus ma supar si pe tine! 😀 Ce au Ardealul sau Moldova cu Balcanii? Balcanii nu sunt niste munti aflati pe teritoriul tarii noastre. Iar Peninsula Balcanca, daca esti indulgent poti accepta ca ar cuprinde si un pic din sudul tarii. Dar numai asa, fortat, de ce nu o prelungim pena in Suedia, daca nu are limite georafice ca oricare alta peninsula?

  Apreciat de 1 persoană

 3. Bulgaria nu este chiar atat de superioara Romaniei, poate din punct de vedere turistic si da, din punctul de vedere al strazilor si soselelor.
  Daca stau si ma gandesc mai bine, uneori Romania are atat de mult potential dar atat de slabi oameni la conducere.
  Speram la mai bine totusi!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.