Cărți…..2018

☘️ Guillaume Musso — Fata din Brooklyn

”Ușa se deschide. Sunt hotărâtă. Nu-mi mai este frică. Aștept acest moment de atât timp. Știu perfect că nu am dreptul decât la o lovitură. Totul sau numic. Am mâinile umede, dar țin bine piciorul veiozei deasupra umerilor. Îl lovesc în țeastă cu toată puterea în momentul în care îi văd capul. În fața ochilor mei, mișcarea se descompune ca și cum ar fi redată cu încetinitorul. Văd mai întâi surpriza care îi crispează chipul, apoi piciorul tăios al veiozei care îi despică linia nasului, deformându-i trăsăturile într-un urlet de durere. Se clatină, alunecă și își pierde echilibrul. Las jos arma, care brusc cântărește iar o tonă, și pășesc peste corpul lui.”

O carte captivantă și plină de suspans. Un roman care te probe de la prima pagină, în stilul uimitor al lui Musso. O poveste căreia nu-i întrevezi finalul, care reușește să te surprindă clipă de clipă. Musso este unul dintre autorii mei preferați.

☘️ Diana Gabaldon — Cercul de piatră (vol. 1)

”— Să te am din nou alături, să stau de vorbă cu tine, să știu că pot spune orice, fără să-mi caut cuvintele sau să-mi ascund gândurile… Doamne, englezoaico, a exclamat el, Dumnezeu mi-e martor că sunt nebun după dragoste ca un flăcău și nu-mi pot ține mâinile departe de tine sau orice altceva, a adăugat ironic, dar mă gândesc la tot ce am pierdut, că un am avut bucuria de a te fi avut alături de mine și de a-ți mărturisi tot ce aveam pe suflet.

— M-am simțit singură fără tine, am șoptit. Foarte singură.

— Și eu la fel, a zis el.”

Cercul de piatră mi-a îndeplinit toate așteptările! O poveste intensă privită din două puncte de vedere total distincte, din două secole diferite. O poveste care-ți atinge sufletul, care te încântă și te face să speri. Superbă carte!

 

2 gânduri despre &8222;Cărți…..2018&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.