Fericirea mea ești tu de Jamie McGuire

Titlul original: Walking disaster

Autoare: Jamie McGuire

Editura: Trei

Anul apariției: 2013

Traducerea: Shauki Al – Gareeb

Număr de pagini: 458

“Travis Maddox a invatat doua lucruri de la mama sa inainte ca aceasta sa moara: Iubeste mult. Lupta si mai mult pentru iubirea ta.
In Fericirea mea esti tu, viata lui Travis e plina de femei care vin si pleaca, de jocuri de noroc ilicite si de violenta. Insa tocmai cand Travis se considera invincibil, Abby Abernathy il pune la pamant.
Fiecare poveste are doua versiuni. In Fericirea incepe azi, Abby vorbeste in numele ei. Acum e timpul sa citim povestea prin ochii lui Travis.”

Ne întâlnim din nou cu Abby și Trav, de data aceasta pentru a vedea prin ochii lui povestea lor.

Autoarea Jamie McGuire este cunoscută cititorilor datorită romanelor sale despre poveștile de iubire ale fraților Maddox. Are un stil alert, plin de viață. Scrie cu emoție și asta se simte.

Cartea debutează cu un flash din trecut… sfaturi primite de la mama.

“E-n regulă să fii trist. Fii copil cât poți de mult. Rămâi inocent. Aveți grijă unul de altul și împreună să aveți grijă de tatăl vostru.”

”O să te îndrăgostești. Alege o fată care nu-ți cedează ușor, una pentru care trebuie să lupți, iar după aceea să nu te oprești niciodată din luptat.”

”Să nu încetezi niciodată să lupți pentru ceea ce-ți dorești. Și să nu uiți niciodată că mami te iubește.”

Travis, Trenton, fratele cel mare -Thomas și gemenii Tyler și Taylor, își iau rămas bun de la mama lor bolnavă, care moare…

Revenim în prezent, în mintea lui Travis, unde descoperim lucruri interesante.

O relație merge în stilul:

“Atracție, sex, dragoste nebună, iubire, iar apoi inimă frântă.”

Deși nu sunt de acord cu el, se mai întâmplă. Travis este hotărât să profite de tot ce are viața de oferit până când găsește Porumbița perfectă…

O Porumbiță. Curajoasă. Comunicativă. Inteligentă. Frumoasă. Convingătoare.”

Și astfel mi-am găsit explicația la faptul că o strigă pe Abby – Pigeon.

Îl intrigă Abby, iar faptul că nu-l suportă îl face să încerce și mai mult să stea în preajma ei. Și spre surprinderea lui, nu își dorește să o ducă pe canapeaua din apartament — unde poposeau fetele o singură dată și atât…

Lui Travis îi place mult de prietena vărului său, Shep— America: o fată care are bun simț. Și descoperă că Shep este îndrăgostit de fată până peste cap. Acesta îi cere lui Travis să nu se ia de prietenii ei: Abby și Finch. Ceea ce Travis nu poate promite.

Dar o face pe Abby să vină la el la apartament! Aceasta apare… îmbrăcată neatrăgător, dar lui Travis îi face plăcere, Ba chiar merg împreună să mănânce pizza după un drum cu motorul.

“Fericirea mea ești tu” este o carte superbă! Ne prezintă o viziune aparte asupra poveștii, ne aduce elemente noi și ne ajută să-l înțelegem mai bine pe Travis.

Pe măsură ce o cunoaște mai bine pe Abby este tot mai convins că fata ascunde ceva…  O ajută cu examenul la biologie… Este cumva bucuros când Shep îl anunță că fetele vor sta cu ei câteva zile pentru că nu au în căminul lor apă caldă. Și astfel, Abby și Travis ajung colegi de pat… fără beneficii.

Când Abby îi spune că n-ar mai trebui să iasă împreună pentru că colegii n-ar știi ce să creadă și ea n-ar vrea să fie etichetată drept una dintre târfele lui, Travis o invită să iasă în club. Realizează că el nu este suficient de bun pentru ea.

Ușor, ușor, pe măsură ce citesc această carte, încep să-l înțeleg pe Travis. Se simte atras de Abby, care are puterea de a-l face să treacă de la furie oarbă la râs în hohote în câteva clipe. Plus că acesta realizează că o dorește, dar nu ca pe restul femeilor din viața lui, își dorește să o protejeze.

Travis face planuri pentru ziua lui Abby: vrea să-i ia un cățel ca al lui Dorothy din Vrăjitorul din Oz, iar când vărul lui începe să râdă îi spune:

“— Când eram mic îmi plăcea de sperietoarea de ciori…”

Și ia în calcul că acel cățel va trebui să stea la ei în apartament deoarece în cămin era interzis accesul animalelor. Drăguț și atent Travis al nostru deși este un adevărat băiat rău.

Iar în ziua aceea, doar câteva ore mai târziu, Travis află cu stupoare că s-a reparat boilerul în căminul fetelor și că Abby și America se vor muta înapoi; veste ce nu i-a picat absolut deloc bine.

Dar vine și soluția salvatoare mai pe seară: o bătaie — pune pariu cu Abby că adversarul lui nu va reuși nici măcar să-l atingă. Dacă câștigă ea — se abține o lună de la sex; dacă câștigă el — ea stă la el încă o lună. La finalul luptei Abby pierde și Travis, printre altele, observă că Abby a pariat pe el.

În urma unei discuții pe care o aude între America și Abby, își dă seama că aceasta din urmă nu-l vede ca pe un posibil iubit, pleacă la bar, se îmbată și face boacăna boacănelor: aduce la apartament două fete cu care întreține relații intime pe faimoasa canapea!

Merg împreună la petrecerea frăției, dar Abby își petrece timpul cu Parker, care ajunge să o și conducă acasă în timp ce Travis suferă… Acesta asistă neputincios la ieșirile lui Abby în oraș cu Parker.

Vine petrecerea aniversară a lui Abby iar Travis profită și dansează cu ea pe toate melodiile… când ea acceptă deși este un supliciu să o țină în brațe… dar ce supliciu! Abby câștigă 600$ bând 15 shoturi de tequila, la finalul petrecerii Travis sfârșește dormind în baie, având grijă de o Abby beată și vomitând. Tot atunci descoperă că este îndrăgostit de ea până peste cap, dar ea de el… nu!!

A doua zi Parker îi descoperă dormind în același pat… Și începe bârfa pe seama lui Abby, iar Travis se vede nevoit să ia la pumni un băiat din cauza asta.

Și tot așa, necazurile par să se țină lanț de cei doi, vine și ultima noapte dinaintea mutării ei înapoi în cămin. Travis se dovedește a fi un adevărat cavaler și pregătește o cină copioasă, o ține în brațe în pat, încercând să-și imprime cumva prezența ei în minte… După o noapte fierbinte petrecută împreună, Travis adoarme fericit, visând la a doua femeie pe care o iubise vreodată! Un moment de mare importanță pentru el.

Credeți cumva că totul este acum rezolvat și rămân împreună?

Ei bine, nu!

“Reflexia mea din oglindă m-a speriat. Aveam cearcăne negre sub ochii obosiți, iar postura mea cândva încrezătoare dispăruse; arătam ca naiba.

Acum, că ea plecase, era ca și când aș fi fost prins într-un coșmar.”

Se împacă, dar gelozia lui Travis este cea care-i face iar să se certe, ca să nu mai spunem de temperamentul lui ușor inflamabil… Ce mai?! Se lasă cu pumni de cum vede un băiat că se uită la ea mai insistent.

Merg împreună la petrecerea frățiilor și când erau și ei mai fericiți – hop, alt hop- apare tatăl lui Abby: slab și murdar, cerându-i acesteia ajutorul. Auzindu-l pe acest tată denaturat cum îi cere bani, rămâne total dezgustat. Și totuși, se trezește în drum spre Vegas, la jocurile de noroc unde Abby are de gând să facă rost de cei 25.000$.

Totuși, Travis cade la o înțelegere cu mafiotul: să se bată cu cineva și să câștige ca s-o ierte pe Abby de datorie…

Întors la hotel constată că bătaia i-a plăcut. A fost ca o doză din drogul lui preferat! Luptă — câștigă — Benny îi face o propunere pe care Travis este tentat să o accepte: o luptă pe lună contra unei sume de șase cifre dacă o câștigă — putând renunța oricând. Abby nu-i de acord!

Lucrurile se schimbă din nou și se lasă, inevitabil, cu despărțirea. Dar, de Ziua Recunoștinței, merge la el acasă pentru a-i cunoaște familia.

Apoi, vine traumatizanta perioadă de suferință, bătăi, băute… când Trenton — fratele său și Shep sunt cei care îi poartă de grijă. Trece vremea, înoată în suferință, iar de Valentine’s Day face o boacănă mare de tot! Un toast!!

“Pentru nesuferiți! Și pentru fetele care-ți frâng inima!”

Și încă n-am ajuns la finalul apoteotic…

”Și pentru afurisita de onoare absolută de a-ți pierde cea mai bună prietenă fiindcă ai fost destul de prost încât să te îndrăgostești de ea!”

Pentru ca totul să fie și mai și, Travis al nostru se transformă în omul cavernelor: o saltă pe umăr și pleacă cu ea!

Dar se pare că atitudinea de om al cavernelor dă rezultate: cei doi se împacă!

O carte plină de pași înainte și pași înapoi. Un roman plin de certuri și împăcări, o poveste a maturizării emoționale și a consolidării fiecăruia dintre ei și a relației lor.

Se termină aici povestea lor? Bineînțeles că nu!

Vine și ultima luptă a anului. Aceasta va fi ultima și pentru Travis, care reușește să-și pună la pământ adversarul. Totul e bine până se declanșează infernul! Un incendiu de proporții, Abby și Trenton sunt despărțiți de Travis în goana spre ieșire, apoi Trenton se panichează și se desparte de Abby. Aceasta e cât pe ce să moară sufocată dar, din tot acel infern de fum, apare Travis precum un înger păzitor și o salvează.

Trece și momentul în care Travis crede că va fi nevoit să își anunțe tatăl că Trenton a murit în acest incendiu devastator, asta din cauza lui…

Romanul “Fericirea mea ești tu” de Jamie McGuire este un roman cu suișuri și coborâșuri, alert și plin de situații tensionate ce te țin cu sufletul la gură. A fost o carte mult mai greu de citit decât “Fericirea începe azi”, mai intensă, negativ încărcată pe alocuri, dar deosebit de captivantă!

Nota mea pentru carte este 10.

16 gânduri despre &8222;Fericirea mea ești tu de Jamie McGuire&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.