Șoapte de iubire de Teresa Mummert & Jamie McGuire

Titlul original: Sweet nothing

Autoare: Jamie McGuire & Teresa Mummert

Editura: Trei

Anul apariției: 2017

Traducerea: Emanuela Ignățoiu – Sora

Număr de pagini: 336

“Pentru prima dată, două autoare de bestselleruri New York Times își unesc talentele în acest roman nespus de emoționant.”

”Avery, asistentă medicală, și Josh, paramedic, se întâlnesc într-o seară la o intersecție. Tocmai au ieșit din tură și sporovăiesc, așteptând să se schimbe culoarea semaforului. El, mare cuceritor, ea, cu gândul doar la muncă, dar amândoi bântuiți de fantomele trecutului. Secundele trec, aproape s-a făcut verde, Josh își încearcă norocul, Avery nu se lasă — și amândoi râd, fără să știe că un accident le va schimba pentru totdeauna destinele.”

”O poveste despre povara trecutului și despre puterea dragostei de a învinge cele mai neașteptate obstacole.”

”Jamie și Teresa au creat povestea perfectă, care te captivează grație personajelor încântătoare și a intrigii inteligente.” — SASSY BOOK LOVER BLOG

”M-am întins spre ea, văzând deja ceea ce ea urma să vadă abia într-o fracțiune de secundă, când avea să fie prea târziu. Semaforul se făcuse deja roșu și mâinile i-au încremenit pe volan; se uita neputincioasă cum un camion se apropia de ea cu peste 60 de kilometri la oră. Fața i s-a schimonosit de oroare când sunetul de metal sfărâmat din cauza impactului a umplut aerul.”

Încă de la început, Șoapte de iubire mi-a atras atenția. Datorită autoarei Jamie McGuire, ale cărei cărți m-au impresionat. Apoi a urmat descrierea incitantă care mi-a stârnit interesul.

O intensă poveste de dragoste, între doi oameni cu un trecut dureros, care caută împlinirea.

Avery este o asistentă medicală care se gândește doar la serviciul ei, cu un trecut pe care preferă să nu și-l amintească. De ce? Deoarece părinții ei au decedat în urma unui accident de mașină, în urma căruia, ea a fost unica supraviețuitoare.

Josh, pe de altă parte, este un paramedic care umblă din floare-n floare, fără nici un gând de a se liniști. Asta, până când asistă la accidentul lui Avery.

Acest accident este ca o trezire la realitate, un duș cu apă rece, o conștientizare a faptului că timpul trebuie prețuit, că fiecare moment contează; astfel că începe să îi facă acesteia curte. Josh se poartă cu totul diferit cu ea, nu încearcă să întreacă limitele, să depășească măsura sau să-i impună acesteia ceva. Pur și simplu își dorește să fie în preajma ei, să se cunoască mai bine unul pe celălalt și abia apoi să treacă relația la un alt nivel.

Etapa cunoașterii le dezvăluie, fiecăruia dintre ei, fațete ale celuilalt, la care nu s-ar fi așteptat.

Ca cititori, avem parte de o lectură interesantă, cu suișuri și coborâșuri, cu momente de acalmie sau mai tensionate, care ne fac să citim cartea cu sufletul la gură.

De îndată ce intervin sentimentele, apare și gelozia. Josh face câteva gafe care aproape că le pune în pericol relația… Dar, cu toate acestea, realizăm că ceea ce se întâmplă în cuplul lor este bine ancorat în realitate… Nici un cuplu nu atinge fericirea fără luptă, fără a trece peste piedici și obstacole care-i pun la încercare. Așa și cu eroii noștri.

O poveste uimitoare, care te face să-ți pui unele întrebări și să te gândești la propria experiență, să pui totul în balanță și să te întrebi dacă cei doi au vreo șansă de a se înțelege și de a trece peste probleme. Firi diferite, caractere puternice, Avery și Josh luptă cu toate forțele pentru iubirea lor. Dar, sunt nesiguri unul pe altul, poate și datorită trecutului fiecăruia, care i-a marcat, care a lăsat urme adânci și nevindecate încă…

O poveste care te șochează! Un final care, efectiv, te lasă cu gura căscată. Uimitoare carte!

“Trecuseră șapte săptămâni și patru zile de când crezusem c-o să pierd singura persoană din lume care mă văzuse pe mine, cel adevărat.

Momentul acela fusese suficient cât să-mi dau seama că n-o să mai beau niciodată opt pahare de tărie pe stomacul gol, dar și mai important, că voiam să-mi petrec restul zilelor cu această fată. Voiam să-i dovedesc cât de serios și devotat eram, dar știam că e nevoie de mai mult decât un simplu bănuț, deși din momentul în care îl pusese la gât a doua oară, îl prețuia ca și cum ar fi fost o bijuterie regală.”

Ba chiar, după șase luni de relație, Josh este hotărât să o ceară de soție. Și este îngrozit că ea ar putea spune nu… dar, pentru moment se hotărăsc să se mute împreună și să-i cunoască pe părinții lui. O decizie importantă, mai ales pentru Josh — care nici măcar nu concepea să își petreacă viața alături de o singură femeie, până să o cunoască pe Avery!

O mamă alcoolică și un tată de treabă, căruia se vede că îi pasă de fiul său, că îl iubește.

O carte genială! Uluitoare! Care m-a impresionat, cu atât mai mult cu cât, am avut parte de o întorsătură neașteptată la final.

“Am zâmbit, încercând să nu mă prăbușesc, apoi i-am povestit despre ziua când a murit Kayla și despre cum a fost după aceea, despre tot. I-am povestit despre copilărie și facultate și despre perioada dintre ele. Avery m-a ascultat și m-a iubit în ciuda tuturor acestor lucruri. Am vorbit până când am răgușit și am adormit în brațele ei.”

Viața ca asistentă medicală la urgențe și ca paramedic, nu este deloc ușoară, te provoacă clipă de clipă și-ți pune rezistența la încercare. Nu este o meserie foarte bine plătită dar, atunci când salvezi pe cineva, îți aduce satisfacția că munca ta nu a fost degeaba.

O carte alertă și plină de răsturnări de situație, Șoapte de iubire este romanul care te trece prin tot felul de emoții, te ține cu sufletul la gură și lasă loc pentru o singură întrebare: ce se întâmplă mai departe?

Asta vă las pe voi să aflați!

Nota mea pentru carte este 9,9.

14 gânduri despre &8222;Șoapte de iubire de Teresa Mummert & Jamie McGuire&8221;

  1. Geo, imi place stilul autoarei, dar, avand in vedere parerile pe care le-am vazut pana acum referitor la cartea asta, nu am fost tentata sa o citesc. Asta, pana la recenzia ta minunata, care efectiv debordeaza de entuziasm! Felicitari si multumesc de recomandare!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.