Rogue de Monica Ramirez

Titlul: Rogue

Autoare: Monica Ramirez

Seria: Gemini, volumul 2

Editura: Tritonic

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 320

”Când te scufunzi într-un abis al umbrelor, amintește-ți că umbra este o extensie a luminii.

O scurgere de informații în mediul cibernetic avertizează Casa Albă în legătură cu un plan devastator aflat pe agenda expansionistă a Kremlinului. Președintele american pune în scenă o operațiune ultra secretă de anihilare a agresiunii rusești. Un operator NOC e trimis la Moscova cu o misiune imposibilă. Un agent SVR lucrează contra cronometru în Seattle pentru a îndeplini ordinele Kremlinului. O actriță celebră e implicată în planurile a două puteri mondiale, riscând să fie strivită între doi coloși angajați într-o cursă nebună al cărei rezultat final nu poate fi decât o iminentă coliziune. Orbiți, de răzbunare, adversarii caută puritatea, astfel încât escaladarea situației devine inevitabilă chiar și cu riscul anihilării reciproce. Doi spioni rivali sub acoperire își unesc forțele pentru a preveni o catastrofă mondială cu repercursiuni inimaginabile, în timp ce încearcă să jongleze cu o iubire extrem de riscantă.

O incursiune șocantă în culisele diplomatice ale politicii internaționale, dincolo de operațiunile militare convenționale, în epicentrul afacerilor clandestine unde politicienii, spionii și mercenarii se ciocnesc în războaie secrete ce nu intră niciodată sub incidența reflectoarelor presei internaționale.

Nu privi peste umăr. Nu ești niciodată singur. Moscova joacă după regulile ei.”

Monica Ramirez este autoarea pe care o citesc întotdeauna cu plăcere. Indiferent de subiectul cărții, cu ea merg la sigur: are talent, știe să captiveze cititorul și să-l implice în poveste, să-l facă să simtă!

Dacă primul volum al seriei mi-a plăcut foarte mult, pe acesta l-am adorat.

O poveste alertă, plină de suspans și îmbibată bine în pericole ce te țin cu sufletul la gură, Rogue mi-a oferit câteva ore de adrenalină și o poveste de dragoste absolut superbă.

În general nu citesc cărți de spionaj, Monica Ramirez fiind excepția. Cu seria Alina Marinescu a reușit să mă facă cititorul ei fidel.

De data aceasta, mi-a prezentat Rusia într-o manieră aparte, ținându-mă cu inima-n gât de la început și până la sfârșit. Ne prezintă povești superbe și captivante, teme de actualitate precum terorismul, într-o manieră proprie.

În volumul de față ne prezintă războiul nesfârșit dintre cele două mari puteri ale lumii — America și Rusia, un război dur, feroce, care nu se poartă doar la suprafață. Pe fondul acestui război, avem parte de curaj, umanitate, emoții și o poveste de dragoste impresionantă.

”Învață să impui tăcere și poți controla pe absolut oricine.”

Acestea sunt vorbele autoarei adresate cititorilor săi înainte de a porni în marea călătorie. Ca întotdeauna, acest motto este semnificativ pentru roman.

Acțiunea debutează la Kremlin, unde facem cunoștință cu Arkady Mozorov — noul director SVR și cu Alexandr Rodin — președintele Rusiei. Doi foști colegi din KGB…

SVR “era actuala reîncarnare a uneia dintre cele mai vechi și mai extinse agenții de spionaj din lume” , fosta KGB. SVR se ocupa de informațiile și spionajul din afara țării, autorizat pentru negocierea cooperărilor antiteroriste, printre altele…

”— Nu contează unde te afli, nu contează dacă ești crocodil ori iepure, păzește-ți mereu spatele dacă vrei să fii în siguranță.”

Apoi, parcă pentru a ne oferi imaginea de ansamblu, autoarea ne mută la Washington D. C. , unde facem cunoștință cu Seth Ackerley — bodyguardul personal al președintelui SUA, William Powell.

“Seth închise ușa camerei lui, fără să fie conștient de faptul că ceea ce urma să audă în dimineața următoare avea să declanșeze o confruntare colosală cu repercursiuni inimaginabile.”

Oare ce va afla??

“— Ideea e că am decis să ordon asasinarea președintelui Rodin, le comunică Powell pe un ton plat.”

Și, de aici, pornește adevărata aventură! Complot, secrete și mașinațiuni, duplicitate și lupta acerbă pentru eliminarea concurenței.

Avem parte de un triunghi amoros: agentul american Vaughn, agentul SVR Konstantin și agenta Lana Alexeev — actriță a marelui ecran, spion secret al Rusiei și maestru păpușar în ce privește sentimentele celor doi bărbați duri și puternici. Un joc periculos în care fiecare are câte ceva de pierdut.

Am apreciat faptul că autoarea ne poartă pas cu pas în acest demers mai mult decât periculos, oferindu-ne, în același timp, ambele perspective ale acțiunii. Avem punctul de vedere și acțiunile SUA, dar și cele ale Kremlinului. Cele două puteri, mai exact, cei doi președinți, se joacă de-a șoarecele și pisica unul cu celălalt, în speranța că unul dintre ei va pica în plasă.

Dar, să revenim…

Rogue ne prezintă povestea lui Vaughn Graham, pe care l-am întâlnit în Gemini ca personaj secundar.

“… un bărbat înalt și brunet cu ochi căprui cu inserții aurii și o constituție masivă ce amintea de legendarul Atlas…”

O misiune aproape imposibilă, pentru cei mult prea curajoși sau care nu mai au nimic de pierdut… O aventură pe muchie de cuțit, pe care autoarea Monica Ramirez o regizează cu măiestrie.

Cel mai mult mi-a plăcut povestea de dragoste! Era de așteptat, nu-i așa?

Dar, datele tehnice, elementele specifice spionajului și multitudinea detaliilor despre armament, mă fac să cred că acum, cunoștințele mele în acest domeniu sunt cu mult mai vaste decât erau până acum.

Amavut parte de o lectură captivantă și antrenantă, care nu mi-a lăsat timp nici să respir… d’apoi să mă plictisesc! Plină de pericole și amenințări, cu foarte mult suspans. Am citit cartea pe nerăsuflate, iar acum, la finalul acesteia, vă pot spune că Rogue este cu mult mai intens decât primul. Povestea de dragoste a fost mult mai detaliată, credibilă și intensă, ne-a permis să ne cunoaștem cu mult mai bine eroii.

Am apreciat faptul că autoarea a reușit să mă poarte prin orașe, redând atmosfera locurilor și permițându-mi să călătoresc și eu alături de personaje. Am văzut o Rusie care încă este dominată de ideea puterii supreme, de a deține controlul asupra a toate și al tuturor.

Konstantin și Lana apar în peisaj, iar cititorul este din ce în ce mai intrigat atunci când cei doi au o întrevedere cu președintele Rodin:

“— Ați văzut vreodată un vultur care ucide un urs? se auzi o voce din spatele lor.

— Vulturii aleg un moment și un loc ce prezintă anumite avantaje. Identifică circumstanțe care le pot crește potențialul de distrugere în timp ce zboară.”

Dacă vă întrebați ce rost are această parabolă, vă asigur că citind cartea puteți afla.

“Vom folosi același raționament prin care Bin Laden a devenit atât de eficient și vom târî America în cel mai adânc abis al fricii.”

O luptă acerbă pentru îndeplinirea unei misiuni a cărei țintă este imensă, de o importanță vitală și ultra secretă. O luptă continuă pentru a reuși, a rămâne în viață și a nu fi prins.

Care dintre cele două echipe va câștiga acest dans al supremației? Care dintre ei își va asuma reușita și care vor fi consecințele pentru cei care și-au ratat misiunea? Descoperiți citind cartea!

Despre povestea de dragoste pot să vă spun că este intensă, plină de energie și emoție, captivantă tocmai datorită pericolului de a fi descoperită… Minciuni, secrete și șantaje, amenințări… de toate acestea avem parte în volumul doi al seriei Gemini. Și de mult mai mult. Iubirea și încrederea sunt cu adevărat puse la încercare, testele pierdute nefiind o opțiune.

“Obosise să privească lumea reală cu ochii unei fantome. Obosise să trăiască în umbre. Trebuia să aleagă și decizia îi aparținea numai ei. Vaughn n-ar fi încercat niciodată s-o manipuleze în vreun fel. Nu i-ar fi oferit niciodată o alinare falsă, nici măcar printr-un gest neînsemnat. De la bun început, nu-i oferise niciun compromis și se aștepta la același lucru din partea ei. Prea bine, sosise momentul când trebuia să și-o recunoască. Da, împreună ar fi făcut o echipă grozavă. Imbatabilă.”

Această carte mi-a demonstrat că ceea ce nu reușește să te doboare în viață, te face mai puternic!

Multumesc autoarei Monica Ramirez pentru exemplarul oferit pentru recenzie.

17 gânduri despre &8222;Rogue de Monica Ramirez&8221;

  1. Felicitări Geo, grozavă recenzie, antrenanta si captivantă, în ton cu romanul! Și mie mi-a plăcut în mod deosebit acest al doilea volum al seriei, în special povestea de iubire, așa cum ai spus și tu. Este o serie în crescendo și abia aștept să văd ce surprize ne așteaptă în al treilea volum!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: adropofinspiration
  3. Felicitări pentru recenzia minunată și tentantă! ❤ Mă bucur ca autoarea a abordat un subiect extrem de actual în această serie… Mă așteaptă și pe mine, parcă aș mai aștepta puțin să știu ca am și volumul 3 în posesie 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.