Destine împletite de Corina Cîndea

Titlul: Destine împletite

Autoare: Corina Cîndea

Editura: Hathor

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 424

”De o frumusețe uluitoare și cu o inteligență ieșită din comun, Chelsea Reed este concentrată doar pe facultatea proaspăt începută și pe afacerea pe care o are, nefiind pregătită pentru întâlnirea cu Jack Stone, unul dintre cei mai râvniți burlaci din Huston și un afemeiat cunoscut. Iar acesta este doar începutul unor schimbări majore în viața ei.

Obișnuit cu libertatea și un trai fără obligații, Jack nu este pregătit pentru efectul pe care îl au asupra lui doi ochi superbi și nici pentru ceea ce stârnește în el minunata lor posesoare.

Însă DESTINUL nu ține cont de ceea ce dorește fiecare dintre ei…”

Corina Cîndea este o autoare ce scrie cu sufletul, îmbinând poveștile de dragoste cu umorul și tragediile într-un stil aparte. Experiența își spune cuvântul, deoarece situațiile prin care-și trece personajele reflectă maturitate și experiență de viață.

Destine împletite este cartea cu care și-a format mâna, ca să spunem așa, prima carte pe care a scris-o pe platforma wattpad. A văzut lumina tiparului în sfârșit!

O carte frumoasă, ce se joacă cu emoțiile cititorului, reflectă călătoria spre maturitate a unui cuplu, încrederea pe care o au unul în altul și care vine odată cu depășirea piedicilor și a problemelor care apar în calea fericirii lor.

Cu emoție, cursiv și folosind un limbaj lipsit de pompozitate, autoarea ne introduce într-o nouă poveste captivantă, unde sentimentele au rolul principal iar emoțiile sunt la putere.

Cu personaje frumos creionate, puternice, capabile de a face greșeli dar și de a le recunoaște, reale și pe care ajungi să le îndrăgești din primele pagini, Destine împletite este cartea care ne învață despre lupta pentru atingerea fericirii, despre puterea de a face față necazurilor și de a lupta cu tristețea și durerea.

Chelsea, într-un stil amuzant, ne introduce în atmosfera vieții studențești și ne face cunoștință cu Gina, prietena ei cea mai bună, o persoană explozivă și energică pe care nu ai cum să nu o îndrăgești.

“Deși trecuseră doar câteva zile de la începutul cursurilor, reușise să facă rost de invitații la mai multe petreceri, printre care și cea la care ne pregăteam să plecăm. Din câte auzisem, David și Thomas — băieții erau gazdele acestei petreceri — erau un fel de “zei” căzuți pe pământ doar pentru ca noi, bietele muritoare de rând, să-i putem adora. Cel puțin asta a lăsat Gina să se înțeleagă.”

Petrecerea minune este locul unde tânăra noastră îl întâlnește pe Jack…

“Mi-a trecut prin cap gândul că am sărit din lac în puț. Dorisem să scap din brațele lui David și am sfârșit în brațele altcuiva. Cu toate astea, ceea ce simțeam era complet diferit, căci nu mai simțeam pic de repulsie.”

Din contră, emoțiile o iau cu asalt, iar senzația de siguranță pe care o are în brațele acestuia este ceva ce nu a mai simțit până acum. Atracția fulgerătoare, reciprocă, se simte trosnind din fiecare filă a cărții. Cei doi sunt absorbiți unul de altul, nu au nici o clipă senzația că sunt, totuși, doi necunoscuți:

“Poate că era un necunoscut dar, în cel mai ciudat mod cu putință, aveam încredere în el. Pur și simplu, asta simțeam. Atingerile lui ușoare sau sărutul său — mai ales sărutul — nu erau deloc neplăcute. Din contră.”

Printre gânduri și întrebări cu privire la această atracție inexplicabilă, cei doi tineri își văd în continuare de viața lor. Asta, până la momentul întâlnirii de la ora 7, când Chelsea nu e acasă…

“— Înainte să leșine, Gina mi-a spus că ești cu un client. Clientul de la ora patru. Și că, probabil, v-ați întins mai mult, a rostit încordat, aproape scuipând cuvintele către mine. Poți să-mi explici?”

Un moment foarte amuzant, ce stârnește hohote de râs cititorilor, nu doar lui Chelsea. Ceea ce a înțeles Jack și ceea ce face ea de fapt — programe de calculator, pe care le vinde celor interesați— este cu totul diferit!

De aici, cu pași mici, când înainte când înapoi, începe procesul cunoașterii. Iar atracția fierbinte dintre ei, mereu amenințând să dea în clocot, mai mult pune piedici decât ajută. Temperamente colerice, atât Chelsea cât și Jack, nu au răbdare să discute calm.  De cele mai multe ori trag concluzia, acționează în consecință și abia apoi pun întrebările… ceea ce le dăunează și aduce suferință inutilă în relația lor, aflată încă la început de drum.

“Mi-am amintit de felul pătrunzător în care se uitase la mine, de mângâierile și săruturile lui, și am adormit cu lacrimi curgându-mi pe obraji.”

O carte despre dragostea la prima vedere, despre gânduri și iluzii spulberate, despre durere și lipsă de comunicare. Frumoasă, plină de emoție, Destine împletite exact asta ne oferă: două destine unite, care în ciuda piedicilor, pierderilor și durerilor prin care trec; oferă cititorului posibilitatea de a vedea o relație care devine mai puternică cu fiecare piedică pe care reușește să o depășească.

Mi-a plăcut enorm Jack, un tânăr matur, trecut prin viață, care știe exact ce își dorește: pe Chelsea!

Din păcate, eroina noastră încă nu știe exact ce dorește, nu știe cum să își destioneze sentimentele care o iau cu asalt și o bulversează…

”— Ești o gâsculiță! m-a întrerupt Gina ușor amuzată. Chiar mă întreb, la cât ești de deșteaptă, unde mai are loc și prostia! a chicotit ea. Jack e bărbat în toată firea, cu capul pe umeri. Este tânăr, foarte bogat și arată bestial. Cine nu și-ar dori să fie în locul lui? Cred că ar putea avea orice femeie și-ar dori. Cu toate astea, de când te-a cunoscut, găsește tot felul de scuze ca să fie lângă tine.”

Și, atunci când totul pare să se aranjeze, Chelsea este lovită de tragedie: află că părinții ei au murit într-un accident… Moment cutremurător, ce aduce lacrimi în ochi tuturor, autoarea ne trece prin toată suferința eroinei, făcându-ne martori ai durerii profunde a acesteia. Jack este alături de ea în fiecare moment, chiar și atunci când Chelsea pleacă în Franța împreună cu mătușa ei… Tot el este cel care găsește metoda cea mai potrivită pentru a o face să iasă din starea catatonică în care a intrat. Soluția este una extrem de simplă: calculatorul ei!

De aici, totul ia un alt curs, cei doi fiind conștienți de sentimentele lor, iar totul pare să se îndrepte spre un final fericit. Doar pare, deoarece autoarea Corina Cîndea are în plan să le dea iar lumea peste cap!

“— Faptul că te-ai logodit sau că o să te însori nu schimbă nimic, spune ea.

Avea mâinile în jurul gâtului lui Jack și, din locul în care mă aflam, arăta ca și cum nu mai era niciun centimetru între corpurile lor.

Ochii mi s-au umplut de lacrimi și nu îndrăzneam nici să respir în timp ce așteptam răspunsul lui.

— Eu cred că schimbă totul, Jess, i-am auzit vocea joasă, de parcă nu dorea să îl audă cineva, iar palmele lui i-au cuprins încheieturile brațelor. Sau nimic. Orice s-ar întâmpla, sentimentele mele față de tine nu se vor schimba niciodată.”

Este ușor de înțeles ce concluzie a tras Chelsea din această replică, nu-i așa?

Fuge, și nici prin cap nu-i trece, că această fugă nesăbuită o va conduce spre o altă tragedie cumplită…

Un cal nărăvaș, o Chelsea neatentă și un accident care-i pune în pericol viața… Pierde sarcina, iar acest șoc este cel care-i pune capac. O face să renunțe la tot, să rupă orice legături cu viața ei de până acum…

Ca de fiecare dată, fata găsește fuga drept soluția salvatoare. Dar, va învăța cu timpul că, fuga de probleme nu este nici pe departe o rezolvare. Din contră, este o prelungire a suferinței care te macină pe interior.

“— Te implor, iubito, ai încredere în mine! Te iubesc și nu te-aș înșela pentru nimic în lume! Nu distruge tot ce avem!

— Tot ce-am avut împreună este distrus deja! am spus pe un ton înghețat. Acum te rog să pleci.”

Fuga o poartă într-o călătorie care o maturizează, o călătorie care o trece prin durerea sfâșietoare, prin acceptarea acesteia și spre vindecare. Își face noi prieteni, o nouă viață. Dar încă se gândește la fosta viață și la ce a lăsat în urma ei…

“M-am gândit la Jack și ochii mi s-au umplut de lacrimi instantaneu.

Nu puteam să cred că totul se întâmpla din nou, de parcă două forțe nevăzute se jucau cu noi. Una ne împingea mereu unul spre celălalt, iar alta încerca mereu să ne despartă. Destinul ne aducea împreună și ne separa mereu, ca într-o țesătură complicată, jucându-se cu viețile noastre.”

Întoarcerea în State și reîntâlnirea cu Jack sunt cele care au sorți de izbândă sau se pot întâmpla prea târziu. Că destinul, într-o clipă, poate schimba totul.

Cum se sfârșește povestea de dragoste dintre Chelsea și Jack vă las să descoperiți voi, citind Destine împletite — o carte care ne demonstrează că există suflete pereche! Că, dincolo de greutăți și imposibil, ceea ce nu te zdrobește, te face mai puternic.

Multumesc Editurii Hathor pentru exemplarul oferit spre recenzie și autoarei Corina Cîndea pentru minunata dedicație oferită!

25 de gânduri despre &8222;Destine împletite de Corina Cîndea&8221;

  1. Foarte frumoasa recenzie Geo, felicitari! Iti asteptam cu interes impresiile, si rezonez perfect cu ele! Si pe mine m-a incantat povestea de iubire a celor doi, m-au emotionat incercarile carora le-au facut fata, si m-a cucerit Jack! Si imi place stilul Corinei care transmite energie pozitiva pe tot parcursul cartii, lasandu-te cu o stare de bine la final!

    Apreciat de 3 persoane

  2. Felicitări pentru recenzie! ☺
    Am citit cartea pe wattpad şi mi-a plăcut foarte mult povestea Lui Jack şi Chelsea, iar foarte curând chiar o s-o recitesc.
    Ador toate cărțile Corinei Cîndea şi de abia aştept o nouă poveste din partea ei ❤.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.