Lasă-mă să te iubesc de Jennifer L. Armentrout

Just Reading My Books

Titlul original: Fall with me

Autoare: Jennifer L. Armentrout (J. Lynn)

Seria: Wait for you, volumul 4

Editura: Epica Publishing House

Colecția: EpicLove

Anul apariției: 2018

Traducerea: Dana Popescu

Număr de pagini: 364

”Jennifer L. Armentrout, mult îndrăgita autoare a seriei “Te aștept”, revine cu un nou roman despre prima dragoste, a doua șansă și chimia arzătoare dintre doi tineri.

În urmă cu unsprezece luni au avut o aventură de o noapte.

Ea, o fată independentă, pe nume Roxy, care lucrează între-un bar, iar în timpul liber pictează. El, un polițist, pe nume Reece Anders. O aventură de o noapte? Da, cel puțin, așa credea el… Deși ea e îndrăgostită de Reece de mai bine de șase ani, a făcut tot posibilul să se îndepărteze de el. Dar destinul îl aduce față în față când ea acceptă ajutorul din partea lui într-un moment în care are cel mai mult nevoie de el.

Prietenul ei cel mai bun, Charlie, este internat în spital de multă vreme, de când a fost victima unui conflict în care a încercat s-o apere pe Roxy. De șase ani trăiește ca o legumă, iar Roxy îl vizitează în fiecare vineri, ducându-i câte un tablou pictat de ea și citindu-i din romanele lui preferate. Vinovatul pentru această nenorocire a ieșit din închisoare și caută să se împace cu el și cu Roxy.

În curând, lui Roxy încep să i se întâmple tot felul de lucruri ciudate și înspăimântătoare și crede că vinovatul este bărbatul care a distrus deja o viață, pe cea a prietenului ei. Dar Reece nu este convins, așa că va face tot posibilul să-i fie alături și să o protejeze, oferind astfel și o șansă iubirii lor.”

Lasă-mă să te iubesc este volumul la care, după ani de așteptare, aproape că nu mai speram să fie tradus și la noi… Dar editura mi-a oferit o surpriză neașteptată. Mulțumesc!

O carte young-adult deosebită, o poveste de dragoste superbă, cu momente tragice și dureroase; împletite atât de minuțios încât cititorul se trezește captiv chiar de la primele pagini. O poveste care îți pătrunde în suflet și te încântă! Cu personaje atât de bine conturate încât devin aproape reale. O acțiune alertă, care te ține cu sufletul la gură de la început și până la sfârșit.

Încă de la prima pagină o cunoaștem pe Roxy și pătrundem în mintea acesteia, unde aflăm despre tragedia lui Charlie și realizăm că Roxy se simte vinovată de tot ce s-a întâmplat.

“Bănuiesc că ei credeau că astfel compensau faptul că nu veneau să-l viziteze pe Charlie decât o dată pe an, și atunci preț de vreo douăzeci de minute. Sunt sigură că existau pe lume oameni mai buni și mai iertători decât mine, deoarece cu greu puteam ignora senzația de iritare pe care o simțeam când mă gândeam la părinții lui…”

Pătrundem în atmosfera cărții, unde aflăm despre tragedia care a schimbat complet cursul vieții lui Charlie și a maturizat-o subit pe Roxy. Acesta are traumatisme craniene severe, aproape că a ajuns o fantomă, iar starea lui de sănătate se deteriorează cu fiecare vizită pe care i-o face Roxy, vinerea.

“Ar fi trebuit să facă ce jurase, adică să-și publice deja primul roman. Ar fi trebuit să fim ca pe vremuri. Cei mai buni prieteni, de nedespărțit. M-ar fi vizitat la bar și, atunci când ar fi fost cazul, ar fi trebuit să-mi spună să-mi revin naibii odată!”

Dar, ceea ce este cel mai șocant abia acum urmează… Cel care l-a adus pe Charlie în starea aceasta, doar ce a ieșit din pușcărie și a cerut să-i vadă atât pe Charlie, cât și pe Roxy. Roxy refuză categoric, dar părinții lui Charlie și-au dat acordul pentru ca acesta să fie vizitat de agresorul lui…

Roxy este o tipă puternică, cinică și sensibilă în același timp, care-și iubește prietenii și temătoare, în același timp. O fată slobodă la gură dar cu o inimă de aur…

Pe parcursul cărții simți atracția dintre ea și Reece, te întrebi ce s-a petrecut între ei? Nu că te îndoiești de ceea ce a cauzat îndepărtarea lor, dar vrei să te asiguri că ai înțeles bine. O situație în care lipsa de comunicare dintre ei își spune cuvântul. Mai ales că, de câte ori cei doi sunt prin preajmă, atracția dintre ei face aerul să vibreze. Iar Roxy recunoaște că este foarte atrasă de el, cu toate că nu își dorește să se îndrăgostească de el, din teama că îl va pierde și va suferi enorm.

Cu pași repezi, vedem cum cei doi se îndrăgostesc din ce în ce mai tare.

Jennifer L. Armentrout reușește, ca de fiecare dată, să ne redea o poveste de dragoste fierbinte și captivantă și-n același timp, să ne ofere doza potrivită de suspans și pericol pentru a ne face să citim cartea cu mare plăcere.

Un hărțuitor din zonă terorizează fete tinere, iar poliția se chinuie să îl descopere. În același timp, în viața lui Roxy se petrec lucruri ciudate: ba o telecomandă lăsată în frigider, un televizor pornit, ba mașina de spălat vase în funcțiune… ceea ce știe sigur că nu a făcut. Să fie o fantomă care-i bântuie locuința? Să fie ea mult prea stresată și să nu-și dea seama de ceea ce a făcut?

Mi-a plăcut faptul că Reece încearcă să o protejeze, să aibă grijă de ea; și-n același timp îi oferă libertatea de care are nevoie.

Cu toate că, după o noapte de dragoste, ruptura care apare între ei și răceala din privirea lui, fac cititorul să simtă efectiv cum se închide în fața ei. Descoperirea faptului că Roxy i-a ascuns un lucru atât de important, îl face să se îndepărteze de ea.

O carte foarte frumoasă, se citește ușor, se simte!

Mi-a plăcut mult de Katie, cea care lucrează ca dansatoare într-un club pentru bărbați, prietena lui Roxy. Este, cu adevărat, o bună prietenă. De nădejde, mereu alături, un sprijin real.

“— În al doilea rând, dă-l naibii. Sau nu neapărat, poate doar până când își revine, dar așa cum ți-am spus, dacă nu trece peste asta, el e de vină, nu tu.”

Urmează suferința și durerea resimțite de Roxy, pe care autoarea le transmite foarte ușor cititorilor săi, făcându-i să sufere alături de aceasta.

Pentru ca totul să devină și mai complicat, Roxy realizează că micile lucruri nelalocul lor din apartamentul ei sunt nimic pe lângă ultima descoperire pe care o face:

“Mâna a început să-mi tremure.

Când am deblocat telefonul, m-a dus automat la ultima aplicație folosită, care n-ar fi trebuit să fie alta decât ecranul principal. Doar că nu era ecranul principal, ci galeria mea de fotografii.

Iar pe ecran vedeam una dintre ele.

În stomac mi-a explodat un urlet care mi s-a strecurat în gâtlej, dar nu a ieșit niciun sunet când am deschis gura. Groaza îmi blocase corzile vocale. Pe ecranul telefonului era o fotografie pe care n-aș fi putut să o fac eu niciodată, pentru că era o poză cu mine.

O poză cu mine în timp ce dormeam.”

De aici, toate se precipită. Acțiunea se desfășoară rapid, iar adrenalina ne oferă suficientă putere cât să facem față celor ce urmează.

Dintr-o dată, viața lui Roxy se dă complet peste cap; totul fiind la mâna destinului. Partea bună este că reușește să-și rezolve problemele cu Reece. Încă mai planează asupra ei pericolul, grijile pentru Charlie încă o macină, dar găsește în ea suficientă putere să meargă mai departe.

Am fost impresionată de personajele puternice, umane, pe care autoarea ni le-a prezentat. De faptul că, fiecare dintre ele, este capabil să acționeze și să recunoască atunci când greșește. De asemenea, am apreciat faptul că au reapărut pe parcursul cărții și celelalte personaje ale seriei: Jax și Calla; Jase și Teresa; Cam și Avery.

Lasă-mă să te iubesc este cartea care te trece prin toate stările emoționale posibile, te face să-ți dorești să te cerți cu personajele atunci când acestea greșesc, să le ștergi lacrimile și să-i aliniatunci când suferă…

O superbă poveste de dragoste care îți rămâne în suflet!

Nota mea pentru carte este 10.

14 gânduri despre &8222;Lasă-mă să te iubesc de Jennifer L. Armentrout&8221;

  1. Am citit cartea 😍😍 . Minunată!

    O poveste de dragoste, intensă și emoționantă, doi eroi frumoși, sexy și pasionali, erotism și senzualitate. Roxy este îndrăgostită de Reece de când era o adolescentă dar acum tot ce își dorește este să stea cât mai departe de el. Ceea ce nu știe este că Reece este un tip încăpățânat și hotărât. Este dispus să o facă să îi dea o șansă cu atât mai mult cu cât știe că este vinovat de …… uitare 😉 😉 .
    Un joc de-a șoarecele și pisica pe care Reece îl va câștiga 😍 . Dar oare este suficient pentru a-i câștiga inima lui Roxy cu atât mai mult cu cât amândoi se luptă cu demonii unui trecut dureros? Va putea Reece să o protejeze pe Roxy de un psihopat ce se afla pe urmele ei? Va reuși aceasta să își depășească traumele și să își dea o șansă la fericire?
    O carte captivantă ce te ține „în priză” de la început până la sfârșit.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.