Păcatele fiului, cartea a doua de Theo Anghel

Titlul: Păcatele fiului

Autoare: Theo Anghel

Seria: Păcatele fiului, cartea a doua

Editura: Quantum Publishers

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 324

”Lia este o tânără jurnalistă, angajată a unui tabloid bucureștean. Viața ei decurge liniar, fără evenimente notabile, până într-o zi când este trimisă pe teren, cu misiunea de a intervieva un bărbat acuzat de mai multe crime.

Cum rareori lucrurile sunt ceea ce par a fi, nici deținutul pe care îl cunoaște cu ocazia vizitei la închisoare nu se dovedește a fi ceea ce așteaptă Lia să găsească.

Cu timpul, cei doi descoperă o conexiune subtilă care le unește destinele și, indiferent cât de mult se străduiesc să renege evidențele, trecutul se încăpățânează să influențeze prezentul amândurora.

••••••••••••••

Legăturile dintre Lia și Luca sunt profunde. Cei doi au trăit în alte timpuri, la începuturile omenirii, ca Lheya și Beleth, într-un oraș numit Elazard, însă povestea lor nu a ajuns la final nici în zilele noastre. Abia acum s-au regăsit cu adevărat, iar amintirile altei vieți vin peste ei ca un tăvălug și îi forțează să se privească adânc în suflet. Sentimentele de atunci revin, năucindu-i cu forța și vigoarea cu care își cer dreptul la viață.

Însă, la fel cum lucrurile nu au fost ușoare atunci, nu vor fi nici acum. Obstacole terifiante le vor fi puse în cale de cei ce vor să împiedice ca o profeție de la începutul veacurilor să se împlinească. Ei doi sunt cheia și, de aceea, toate forțele răului își vor da mâna pentru a le încurca planul de a fi împreună.

Dar ce s-a întâmplat atunci în Elazard?”

Am amânat luni de zile să încep seria aceasta, dar odată începută, e clar că nu o mai pot lăsa din mână!

O poveste cum numai imaginația debordantă a autoarei poate crea! Cu pericole care mai de care mai mari, mult suspans și enorm de multe răsturnări de situație, iar umorul este liantul ce face trecerea ceva mai lină.

Lia și Luca sunt două personaje puternice, care milenii întregi au încercat să-și trăiască povestea de dragoste. Dar, creaturile iadului nu-i lasă, iar pentru asta, sunt dispuse chiar să lucreze împreună….

Oare ce secrete se ascund în spatele poveștii? Cu siguranță sper să aflu acest răspuns citind a doua carte a seriei Păcatele fiului.

Coperta este superbă, atractivă vizual și păstrează linia primului volum. Deosebită!

Păcatele fiului •cartea a doua ne poartă spre povestea din trecut. Aici aflăm, prin intermediul tinerei Lheya, despre ierarhia demonologică formată din Amaymon și fiii săi: Gaap și Beleth; precum și alți demoni superiori ierarhic….

Se pare că Lheya îi este destinată ca purtătoare de prunc lui Gaap, cu toate că aceasta are sentimente pentru celălalt frate…

“Ca într-o doară, mi-am aruncat privirea și spre Gaap. Mă țintuia cu o expresie în care am regăsit întreaga ferocitate a tatălui său. Cu excepția mustății, îi semăna regelui întru totul. Atât de reci erau acei ochi ce nu aveau nimic în comun cu ai lui Beleth, încât Iadul ghicit în neantul din ei m-a făcut să înghit în sec. Cu mare greutate am reușit să mă țin pe picioare, căci răutatea îi exploda prin toți porii și intoxica pe oricine ar fi fost în apropiere.”

Trecem prin tumultul emoțiilor care o iau cu asalt pe Lheya, prin greața pe care o simte față de Gaap și de atracția instinctivă pentru Beleth… Iar momentul când Amaymon declară că Gaap și Lheya se vor căsători chiar atunci, este clipa în care Lheya lasă deoparte orice prudență:

“— Nu vreau să mă căsătoresc cu prințul! am strigat ca să mă asigur că nimeni n-a ratat declarația mea.”

Fuga de la castel și din Elazard… Lheya ajunge în Pădurea Moartă, alături de rebeli. Aici, descoperă că sunt lipsiți de orice șansă dacă Beleth cucerește al șaselea și al șaptelea oraș… Asta ar însemna că granița dintre lumea demonilor și cea a nemuritorilor va fi anulată, muritorii vor dispărea, iar creaturile iadului vor fi libere să cutreiere lumile…

Lheya, o adevărată luptătoare plină de curaj, vrea să meargă la Rosenar pentru a vorbi cu Beleth. În această călătorie este însoțită de Mugar, care-i este ghid. Pe parcursul călătoriei aflăm povestea tristă a acestuia.

“El era ultimul din familia sa, eu, ultima dintr-a mea. Pe noi nu avea să ne plângă nimeni.

………..

Eram două depozite ambulante, încărcate până la refuz cu stafiile celor pe care i-au iubit și i-au văzut petrecându-se în lumea umbrelor.”

Ce se întâmplă pe parcursul călătoriei urmează să aflăm, dar până atunci, putem să ne gândim că Lheya și Beleth sunt trecutul, iar Lia și Luca sunt prezentul. Deoarece povestea lor de dragoste se cere trăită.

Revenind la Lheya și Beleth…

“Beleth mă dorea, eu îl doream pe el, dar restul familiei lui nu avea să îngăduie o astfel de abatere de la regulile după care se ghidau.

Povestea noastră era sortită să rămână o rană.”

Doar timpul ne va putea oferi acest răspuns!

O carte incitantă și alertă, care captează întreaga atenție a cititorului, cu multe răsturnări de situație și pericole ce pândesc la tot pasul… Personajele sunt frapante! Efectiv rămâi uimit de imaginația autoarei, de tiparele caracterelor personajelor, care înfățișează aceleași tipologii umane existente și-n lumea modernă.

Citești cu sufletul la gură, dorind să descoperi care a fost până la urmă soarta celor doi, încercând să afli dacă au avut un destin tragic. De ce spun asta? Deoarece, faptul că s-au reîncarnat, în prezent, în Lia și Luca, este clar că nu au reușit să-și trăiască povestea… Întrebarea care mă frământă este ce s-a întâmplat cu adevărat?

O fugă continuă, mustrările de conștiință ale lui Beleth în ce privește iubirea lui pentru Lheya și duplicitatea propriei lui familii, sunt ceea ce ne ține captivi în poveste.

Șiretlicuri, înșelătorii, ascunzișuri, totul pentru ca o străveche profeție să nu se împlinească!

Pe de altă parte, suntem martori la trista revelație a lui Beleth, atunci când constată că inelul său își urmează stăpâna… pe Lheya… Dar, ce mai poate face el acum? Cum poate schimba destinul unei alegeri deja făcute?

Cu un stil alert și mult suspans, Păcatele fiului •cartea a doua ne poartă într-o lume fantastică, a monștrilor veniți din întunecimile iadului, dispuși să facă orice pentru a eradica omenirea.

Dar, ce te faci atunci când o muritoare se îndrăgostește de un arhidemon? Și mai și! Ce te faci când arhidemonul se îndrăgostește de muritoare?

O poveste superbă, pe care o citești cu plăcere. Este impresionantă, în ciuda tuturor atrocităților la care suntem martori prin intermediul eroinei. O poveste despre lumea celor puternici, unde nu ai sorți de izbândă decât dacă gândești ca ei și încerci să nu iei în seamă tot ceea ce se petrece în jur.

“Păcatele fiului” pornesc de la iubire. Iubirea care-l face să încalce regulile, să se dezică de tot ce era sfânt până acum, dacă putem vorbi despre așa ceva când vine vorba de demoni…

Dacă doriți să aflați care va fi până la urmă destinul celor doi, nu trebuie decât să citiți cartea!

Nota mea pentru carte este 10.

22 de gânduri despre &8222;Păcatele fiului, cartea a doua de Theo Anghel&8221;

  1. Wow! Mă faci și mai curioasă 😍😍 . Tentația este foarte mare 😉 . Trec seria pe listă chiar dacă eu nu prea sunt cu genul acesta 🙂😉. Dar dacă are și dragoste ….. 💃😘

    Apreciat de 2 persoane

  2. Se pare că povestea începută în primul volum, care m-a cucerit pe deplin, continuă în forță în volumul al doilea, pe care sunt nerăbdătoare si extrem de curioasă să-l citesc, iar recenzia ta m-a pus pe jar!! Felicitări Geo, o recenzie plină de adrenalină și entuziasm, care transmite plăcerea cu care ai citit cartea!

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.