Te voi iubi mereu de Heidi McLaughlin

Titlul original: Forever my girl

Autoare: Heidi McLaughlin

Seria: Beaumont, volumul 1

Editura: Leda Edge

Traducerea: Adrian Șipoș

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 255

”Nu credeam să ajung star rock. Îmi planificasem deja întreaga mea viață. Să joc fotbal în facultate. Apoi în National Football League. Să mă însor cu iubita mea din liceu și să trăim fericiți până la adânci bătrâneți.

Am frânt două inimi în ziua în care i-am spus că plec. Eram tânăr. Am luat decizia corectă pentru mine, dar greșită pentru noi.

M-am dedicat total muzicii, dar am uitat de ea, de parfumul ei, de zâmbetul ei.

Iar acum mă întorc.

După 10 ani.

Sper să îi pot explica totul după atâta timp.

Tot pe ea o voi iubi mereu!”

”Un debut splendid! O poveste captivantă, care curge lin de la o pagină la alta. O carte pe care nu o poți lăsa din mână.” — Stefne Miller, autoarea romanului Collision

“ Un rocker plin de pasiune, tatuat, călare pe motocicletă, prins într-o poveste tulburătoare și plină de romantism. Asta găsești în Te voi iubi mereu.” — Jennifer Howell, Latebloomeronline.com

Te voi iubi mereu este romanul care te învață despre regrete, despre tinerețea nesăbuită și deciziile ei impetuoase. Este o promisiune!

Poate o dragoste din liceu să supraviețuiască distanței și despărțirii? Poate o femeie să uite că a fost părăsită timp de 10 ani, să ierte nesăbuința tinereții?

O poveste de dragoste intensă din punct de vedere emoțional, ești prinsă de farmecul ei încă de la început și nu o poți lăsa din mână. Aș fi vrut ca această carte să fie mai detaliată, să dureze mai mult… atât de mult mi-a plăcut!

Josie și Liam au fost un cuplu admirat și, acum 10 ani, ai fi zis că nimic nu-i poate separa… Dar, destinul a demonstrat că, de cele mai multe ori, omul este cel mai mare dușman al său…

”Pot reproduce fiecare cuvânt plin de ură pe care mi l-a zis atunci când am fost prea ocupat să-i răspund, pentru ca apoi să nu-mi mai găsesc niciodată răgazul să o sun înapoi.

Niciodată nu am găsit o secundă să o sun și să-i explic totul. A fost prietena mea cea mai bună și am lăsat-o să-mi scape printre degete doar ca să evit suferința de a o auzi spunându-mi că nu mă mai vrea!”

Deși nu am fost de acord cu ceea ce a făcut Liamsau nu am putut înțelege de ce a procedat așa, mă gândesc că tinerețea și ale ei decizii sunt, în general, greu de explicat. Totuși, cel care a suferit a fost și el! S-a rănit pe sine în primul rând și nu a avut puterea să admită…

După 10 ani, Liam are în sfârșit, puterea de a privi în urmă, de a admite că a greșit și că Josie este încă iubirea vieții lui. Întrebarea este: Josie mai este dispusă să-l asculte, având în vedere că el a ignorat-o complet atunci când avea mai multă nevoie de el ca niciodată?

O întâlnim pe Josie în orașul copilăriei, lucrând într-o florărie și având grijă de băiețelul ei…

Ce îl face pe Liam să revină acasă?

“Mason Powell, tatăl a doi copii, a decedat în mod tragic când mașina pe care o conducea a fost izbită din spate de un șofer de optsprezece ani.”

Vestea că cel mai bun prieten al său a decedat este catalizatorul. Conștient fiind de greșelile trecutului, Liam este dispus totuși să revină și să încerce să repare ceea ce mai poate fi reparat, din fosta sa viață.

Regretul este cel care-l aduce înapoi. Și conștientizarea faptului că, plecarea în lumea largă și ruperea legăturilor cu toți cunoscuții a fost, pe de-o parte, cea mai mare greșeală a vieții lui, dar și o lecție.

Josie, Katelyn și Mason au fost prieteni încă din școala primară. Împreună cu Liam, erau de nedespărțit. Iar șocul morții lui Mason o afectează enorm.

O cunoaștem și pe Jenna, prietena și ajutorul ei la florărie, mutată în Beaumont pentru a scăpa de un soț abuziv. Jenna, Josie și Katelyn au fiecare trecutul lor, tristețile și bucuriile lor. Sunt trei prietene care se sprijină la greu și care, încearcă să se ajute una pe alta. Mi-a plăcut enorm să văd această prietenie sinceră!

În sfârșit, Jenna a acceptat cererea în căsătorie făcută de Nick, fost coleg de școală și actualul pediatru al orașului…

“Nu m-am gândit la tatăl lui Noah de ani buni. Nu, nu e adevărat. Mai degrabă ore, și chiar mai des de când a murit Mason. Nu știu dacă a aflat despre Mason sau dacă îi pasă măcar. Eu doar sper să nu își facă apariția aici.”

Dar, cum destinul are propriile sale planuri, care nu coincid deloc cu dorințele lui Josie, vă puteți imagina singuri ce se întâmplă!

Povestea ne este relatată, pe rând, din punctul de vedere al lui Liam și al lui Josie, alternativ. Acest stil al autoarei de a ne prezenta povestea, ne permite să îi cunoaștem mai bine pe cei doi, să îi înțelegem atât cât putem, și să încercăm să întrevedem finalul.

Prin intermediul unui copil, destinul dă toate peste cap:

“— Hei, domnu’, eu te știu pe tine.

Mă șterg pe mâini cu un prosop de hârtie, fără să par prea interesat.

— Zici că mă cunoști? îl întreb fără să-l privesc.

— Da, tu ești cel care o sărută pe mama în filmulețul meu.”

Ei bine, de aici nu mai este decât un pas până la întâlnirea lui Liam cu Josie. Pas pe care Liam îl face fără a mai pierde timpul! … a pierdut destul, fie vorba între noi.

“Nu o pot vedea, dar îi pot simți prezența în încăpere.

Îmi scot casca și mănușile, apoi le așez pe tejghea. Ea nu mă vede când își face apariția de după colț.

— Câți ani are, Jojo?”

O discuție între cei doi, care stârnește suferință și păreri de rău până și în sufletul cititorilor, atât de multe emoții reușește autoarea să transmită.

Autoarea Heidi McLaughlin a reușit să redea publicului cititor o impresionantă poveste de dragoste, o poveste ce captivează și stoarce lacrimi și aduce zâmbete.

Da, în viață greșelile se plătesc.

Iar Liam chiar merită să le plătească, dar nu mă pot abține să nu-mi pară rău pentru el. Pentru prostia de care a dat dovadă când i-a întors spatele lui Josie cu atâția ani în urmă…

Emoția și suferința sunt împletite în această carte, creând un tablou special, care impresionează. O poveste bine ancorată în realitate — asemenea cazuri se pot găsi oricând— și cu personaje puternice, care nu se lasă doborâte de greutățile vieții. Pur și simplu, luptă pentru a se ridica atunci când sunt la pământ.

Am citit cu mare plăcere cartea, am devorat pagină după pagină, sperând că totul va fi bine la sfârșit. O poveste care îți pune sufletul la încercare, în care nu știi pe cine să alegi și pe cine să lași în urmă.

Singura persoană cu adevărat rea este agenta lui Liam, o persoană capabilă de orice pentru a-și vedea țelurile atinse.

Noah și gemenele lui Katelyn sunt adorabili și îi iubești încă de la început. Sunt copii inocenți ce nu înțeleg exact ce se întâmplă în lumea adulților.

Revenind la Liam, sunt încântată să observ că încă o mai iubește pe Josie:

“Știu că nu am dreptul să spun ceva. Da, am renunțat la ea, dar nu pot să mint și să pretind că nu mă doare să o văd cu altcineva. Nu știu ce mă așteptam să facă, probabil că speram să se simtă și ea la fel de nefericită și de pierdută ca mine.”

Deși îmi pare rău pentru el și îi înțeleg gândurile acestea, nu pot spune că pot înțelege de ce a ales fuga și să rupă legăturile cu toți cunoscuții…

Josie este împărțită între iubirea pentru Liam — care a rezistat probei timpului, și cea pentru Nick — care a fost alături de ea în ultimii șase ani. Cu toate acestea:

“Cu lumina stinsă, stau pe marginea căzii și plâng într-un prosop care îmi înăbușă suspinele. Nu am crezut niciodată că am să-l revăd pe băiatul care mi-a furat inima și a uitat să mi-o dea înapoi.

Nici măcar nu sunt sigură că o vreau înapoi.”

În cazul lui Josie este dificil să iei o hotărâre. Oricine ar fi în locul ei ar avea de înfruntat fantomele trecutului.

De aici, toate se vor complica. Totul fluctuează în funcție de emoții și decizii care îi afectează și pe cei din jur. Iar Liam și Josie trebuie să lupte cu toate forțele pentru a putea depăși barierele dintre ei; reprezentate de fuga lui și cei 10 ani de absență.

Te voi iubi mereu este cartea perfectă pentru un final de săptămână. O lectură frumoasă, ce te mistuie emoțional și te face să crezi că există întotdeauna o a doua șansă. Că oricine, indiferent de greșelile din trecut, merită această oportunitate de a-și spăla păcatele, de a încerca să refacă ceea ce a fost rupt. Iar Josie și Liam chiar sunt o pereche care merită această oportunitate.

Dacă Liam și Noah își îmbunătățesc relația tată- fiu și încep să se cunoască din ce în ce mai bine, despre Josie și Nick nu pot spune același lucru. Și nu este vina lui Liam… Nick este gelos și nesigur, nervos, iar acest lucru iese la suprafață.

Combinat cu momentul în care apare în scenă și Sam, agenta de presă a lui Liam, face ca situația și așa încordată, să explodeze.

Ce se întâmplă cu Nick și Liam? Ce va alege Josie? Va mai da o șansă primei iubiri?

Pentru a afla aceste răspunsuri nu trebuie decât să citiți cartea.

Nota mea pentru carte este 10!

22 de gânduri despre &8222;Te voi iubi mereu de Heidi McLaughlin&8221;

  1. Geo, ai transmis multa emoție în recenzia ta, pe care am citit-o cu multă plăcere! Și eu abia aștept să apară volumul următor, de la care am mari așteptări. Chiar cred că îmi va plăcea mai mult decât acesta. Mi-a plăcut stilul autoarei, dar nu prea l-am înțeles pe Liam…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.