Zeița de foc de Mihaela Strenc

Titlul: Zeița de foc

Autoare: Mihaela Strenc

Editura: Quantum Publishers

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 230

”Încă din copilărie, Alcyone din Lotharia a visat să ajungă vânător de erinii. Dar călătoria e lungă, căci lumea ei e învăluită în magie. Fiecare ținut este legat de un alt tărâm, iar eriniile au rolul de paznici ai porților dintre universuri. Ca să-și îndeplinească visul, va trebui să devină cea mai puternică vrăjitoare din regatul Eol și să-și înfrângă propriile slăbiciuni și prejudecăți.”

“La început nu fusese prea încântată de faptul că trebuia să se îngroape în acel loc uitat de lume, dar peisajul mirific o cucerise curând. Dimineața se plimba pe malul mării și asculta povești despre vrăjitorii din vechime, care creaseră acel tip de magie, accesibil oamenilor, iar după-masă exersa cele învățate, cu râvna unui ucenic sârguincios.

Și acum, la fel ca în fiecare zi, înota prin vânt, către marea ce căpătase o nuanță verzuie; nisipul i se prindea de tălpi, înțepând-o ușor, la fiecare pas. Poarta către tărâmul de sus începuse să se deschidă, iar cerul azuriu dobândise aspectul unei ape limpezi, în străfundurile căreia alunecau pești uriași. Era înconjurată de oceane, pierdută între două lumi, într-un meleag ireal.”

”Imaginați-vă că în 232 de pagini găsiți de toate: povești de viață, personaje interesante, relații de prietenie, relații de dragoste, creaturi fantastice, magie, umor, mister, plus multe alte lucruri care m-au făcut să ador acest roman fantasy. Când am deschis cartea, nu mi-aș fi imaginat că va fi atât de interesantă.” — stil de scriitor . ro

Nu sunt la prima mea întâlnire cu Mihaela Strenc, am citit celelalte cărți ale sale, care mi-au plăcut.

În poveștile ei întâlnim viața și problemele de zi cu zi, alături de lumi la care doar visăm și de personaje fantastice pe care ne-am dori să le cunoaștem.

Zeița de foc este un roman fantasy de sine stătător, captivant și alert, care îmbină misterul și suspansul într-un mod aparte. O lume fantastică frumos creionată, ne este înfățișată pe măsură ce parcurgem paginile cărții. O lume plină de ființe fantastice care reprezintă atât binele cât și răul, personaje captivante, pline de imaginație, curajoase și dispuse să lupte până la ultima suflare pentru a atinge ceea ce și-au propus.

Cartea mi-a stârnit atenția cu descrierea incitantă, dar coperta m-a făcut să o doresc în biblioteca mea! Este absolut superbă! Cumva, m-a dus cu gândul la personajul principal al seriei “Tronul de cleștar”. 

Cu un stil de scriere alert, autoarea reușește să mențină atenția cititorului pe tot parcursul cărții, oferindu-i câte o piesă din marele puzzle pe care-l reprezintă cartea. La final, ești fermecat de ceea ce descoperi.

“De aceea își ura tatăl, fiindcă își alesese o iubită din rândul simplilor muritori, deși știa că acel pas avea să fie pedepsit cu asprime. Ea avea doar cinci ani atunci, însă tot nu uitase chipul eriniei care îi ucisese mama: părul lung, alb, acei ochi oțeliți, albaștri și lipsiți de pupilă, ghearele ascuțite.”

Alcyone este un personaj aparte, care aparține ambelor lumi: jumătate umană și jumătate erinie.

“— Cred că…, spuse ea cu o ezitare, nu mai avem ce să ne spunem.

— Îmi pare rău, Alcyone. Mă tem că nu pot să te mai ajut. Câtă vreme nu-ți schimbi inima, eu nu-ți voi putea fi învățător.”

Astfel, se trezește singură, luptând contra stafiilor și a eriniilor deopotrivă. Stafiile trecutului, ce lăsaseră urme adânci în sufletul ei…

O lume plină de erinii periculoase, magi, preotese ale apelor sau preotese întunecate, cu crezuri străvechi și magii neștiute; o lume magică și periculoasă în același timp.

Alcyone primește o misiune și este plătită în avans să caute o fată:

“— Lângă Anatolia se află un ținut neguros, care a dat naștere multor legende. Acolo, în timpuri străvechi, trăiau preotesele întunecate. Ținutul era legat de tărâmul întunericului, și se zvonește că preotesele au învățat de la umbre niște vrăji primejdioase. Au devenit așa de puternice, că întreaga lume se temea de ele. Dar eriniile s-au luptat cu preotesele și le-au nimicit, iar la urmă, poarta a fost zăvorâtă pe vecie.”

Fata trebuie să meargă chiar în acest ținut pentru a găsi persoana dispărută.

În ținutul negurilor, Alcyone se confruntă cu creaturi hidoase și primește ajutor de la un tânăr mag pe nume Letifer. Acesta era decis să găsească cărțile de magie ale preoteselor demult dispărute. Alcyone ajunge discipolul acestuia.

“— Sunt egoistă, mândră și mă aprind ca iasca. Dacă mă accepți așa cum sunt, foarte bine. Dacă nu, voi pleca.

— Pe lângă defectele astea, ai și o calitate impresionantă. N-am mai întâlnit nicio persoană la fel de sinceră ca tine.”

Magul Letifer este dispus să o învețe diferite tipuri de magie, dar îi spune că orice element ar învăța, acesta va reacționa la ceea ce se află în sufletul ei: bun sau rău. Astfel, acesta își va arăta partea bună sau pe cea rea.

”Mai târziu, în timp ce se odihnea pe un divan, își lăsă gândurile să poposească asupra cuvintelor magului. Până atunci, unica ei preocupare se învârtise în jurul banilor, dar acum parcă se deschisese o portiță în mintea ei. Deodată, lumea devenise mai largă, ca un palat cu nenumărate camere în care nu pătrunsese niciodată. Ar fi vrut să intre, dar prefera să aștepte în prag, fiindcă acel teritoriu era străin de ea.”

Cu antrenament, magul o învață să stăpânească cu calm, elementele. Eroina din fată însă, era nemulțumită că nu reușea să reziste mai mult într-o confruntare cu magul…

Însă ceea ce o dă cu adevărat peste cap este dezvăluirea magului cum că a fost angajat de tatăl ei pentru a o proteja și a o învăța… Asta o cam zguduie pe Alcyone, care urăște eriniile din tot sufletul, iar pe tatăl său, cel mai tare.

Autoarea Mihaela Strenc a reușit și de data aceasta să-mi trezească interesul: mi-a oferit o poveste deosebită, o lume fantastică originală, în același timp plină de emoții care m-au ținut cu inima-n gât.

O lectură care m-a purtat pe aripile imaginației și mi-a permis să descopăr făpturi fantastice despre care nu am mai auzit până acum. Dar, am avut parte și de emoții: am suferit și m-am temut pentru Alcyone, m-am bucurat pentru ea atunci când a reușit cu adevărat să întreprindă ceva măreț. Am asistat la călătoria eroinei principale nu doar spre alte ținuturi, ci și spre maturizarea care vine odată cu experiența.

O călătorie de câteva ore care m-a făcut să visez o lume deosebită, unde nu tot ce pare rău de la început, și este rău!

“— Tatăl tău? se miră băiatul. Și, cum ea nu zicea nimic, răspunse. Semănați în multe privințe. E viteaz, încăpățânat, mândru. La prima vedere, nu prea poți să-l simpatizezi, dar, dacă-l cunoști mai bine, descoperi că are și alte laturi.

Parcă o caracterizase pe ea, căci, toate acele însușiri îi aparțineau. Ideea că exista acea asemănare între ei doi o nemulțumea însă.”

Cu pași ușori, alături de cei doi pornim într-o aventură stranie, într-o lume în care numai cei foarte puternici au o șansă reală de a supraviețui pericolelor care le vor ieși în cale.

Șocuri după șocuri ne sunt administrate de autoare într-o manieră ce vrea să ne mențină cu garda ridicată mereu. Ceea ce află Alcyone despre mag este un adevăr absolut incredibil, dar asta este o altă poveste pe care trebuie să o descoperiți. Ușor, ușor, valsând printre sentimente și emoții, antrenamente intense, lupte pe viață și pe moarte; fata învață, în primul rând, să se accepte așa cum este, să cunoască eriniile sau chiar să se îndrăgostească de una dintre ele, să se aprecieze pentru tot ce reprezintă ființa ei.

O lectură surprinzătoare, care ne face cunoștință cu un nou orizont demn de a fi explorat în lumea fantastică descrisă de autoare.

Drumul fetei este abia la început, iar soarta ei se schimbă cu fiecare decizie pe care o ia. Întâlnește dragostea doar pentru a o pierde. Își întâlnește tatăl, cunoaște oameni noi care vor ajunge foarte importanți pentru ea. Dar, până atunci, sunt greșeli de făcut, pericole de înfruntat și lumea de salvat!

Cum ajunge Alcyone să dobândească cunoștințele și capacitățile pe care și le dorea, dar și aventura care-i va schimba percepțiile și crezurile de până acum, descoperiți doar citind acest intens roman fantasy.

Mulțumesc editurii Quantum Publishers pentru exemplarul oferit spre recenzie.

22 de gânduri despre &8222;Zeița de foc de Mihaela Strenc&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.