Dulcele sărut al morții #1 de Raluca Butnariu

Titlul: Dulcele sărut al morții, #1

Autoare: Raluca Butnariu

Seria: Născuți sub zodia tăcerii, partea a 3-a

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 346

”Acțiunea ultimului volum al trilogiei Tărâmul tăcerii debutează după zece ani de la evenimentele din Sicilia.

Datorită talismanului primit de la Inanna, Marcus începe să aibă vise despre un trecut pe care nu și-l amintește pe deplin, în vreme ce o veghează din umbră pe fiica lui Max, pe care o iubește nespus.

Cu memoria ștearsă după trauma suferită în pivnița de la Chiaramonte, Jessica duce o viață normală, dedicată profesiei pe care și-a ales-o, călcând pe urmele tatălui ei și lucrând ca agent FBI. Liniștea aparentă a vieții ei este spulberată într-o noapte, când este atacată de doi străini, de o stranie frumusețe și o incredibilă forță fizică. Salvată de la moarte de către Marcus, Jessica nu are încotro decât să-l urmeze, conștientă că viața ei este în pericol. Lumea în care pătrunde alături de el este una care sfidează imaginația și realitatea.

Trei pergamente vechi, înconjurate de magie și mistere antice, își dezvăluie, rând pe rând, tainele.

O profeție veche de mii de ani amenință ambele lumi deopotrivă.

Povestea tumultuoasă de iubire, care se naște între Jessica și Marcus, vorbește despre începuturi și alegeri, desfășurându-se pe fundalul unei cascade de întâmplări care vă vor acapara cu totul.”

Trilogia Tărâmul tăcerii se apropie de final… Această ultimă parte, este cea care dezleagă enigmele, așează lucrurile pe un anumit drum.

În același timp, Dulcele sărut al morții ne ține într-un continuu suspans, oferindu-ne o acțiune alertă, condimentată cu emoții și povești de dragoste de neuitat.

Autoarea Raluca Butnariu reușește să ofere o lectură incitantă și captivantă cu fiecare poveste pe care ne-o oferă.

Am avut parte de o lectură deosebită!

Câteva ore de adrenalină și emoție, trăite intens, cu inima-n gât, sperând ca personajele mele preferate să nu pățească ceva…Marcus și Jessica au fost cuplul care m-a cucerit. O poveste atractivă, cu multe răsturnări de situație și mistere ce încă nu s-au elucidat.

“Moartea marchează începutul nemuririi.” — Robespierre

Un citat care precede prima parte a cărții, un citat care se potrivește perfect!

“— Morakhay, șopti ea cu duioșie, lipindu-și buzele catifelate și reci de fruntea lui. Comoara mea cea mai de preț…

Dragostea ei era reală și teribilă.

Îl iubea mai presus de toate, orbește, cu disperare…

Și se temea de el în egală măsură!”

Interesul este stârnit după aceste rânduri, misterul trebuie acum rezolvat.

Îmi era dor de acești vampiri deosebiți, capabili de multe fapte vitejești pentru a se apăra unii pe alții.

Cu fiecare pagină citită, Raluca m-a purtat într-o lume de basm, împletită cu realitatea zilelor noastre.

Marcus:

“Meticulos din fire, își notase fiecare vis în parte, documentându-l temeinic, reușind astfel să localizeze felii de timp prin care-l târâseră acele reverii spontane.”

De aici, conform datelor obținute prin intermediul viselor și a documentării acestora, Marcus pare a fi mai bătrân decât civilizațiile…

Astfel, Raluca a reușit să mă introducă rapid în poveste, să-mi stârnească interesul și să mă facă să aflu care este misterul.

“Talismanul se întorcea întotdeauna la el.

Întotdeauna!”

Labirintul vieții eterne a lui Marcus este cu mult mai complex decât mi-aș fi închipuit… Cu toate acestea, tare aș vrea să știu cum și-a pierdut memoria.

Am fost uimită de documentarea cărții, de fapte străvechi ce ne-au fost aduse în atenție, unele știute și altele complet noi pentru mine. E adevărată zicala aceea: Omul cât trăiește, învață!

“În concluzie, tot ce avea de făcut era să-și amintească ce trebuia să-și amintească, în morții ei de nemurire!

Dar, în fond și la urma urmei, nu se grăbea nicăieri. Avea o veșnicie la dispoziție să dezlege acel mister, nu? cugetă el ironic.”

Jessica…

În zece ani a evoluat, fiind acum agent FBI. Fata știe că Max și Alecsandra au murit într-un incendiu, iar ea a fost salvată la fix. În rest, nu își amintea absolut nimic, nici măcar chipul salvatorului ei. Dar, visa…

“Visase un drum șerpuitor și doi copaci. În vis, aerul sclipea, dându-i impresia că pășea pe un tărâm al zânelor. Își amintea că la început sufletul ei tresărise de bucurie, ca și cum s-ar fi întors acasă. Nu cunoștea acel drum pe care se plimba desculță, însă locul îi părea cunoscut.

Se trezise lângă cei doi copaci pe neașteptate… ca și cum decorurile s-ar fi schimbat brusc! La fel de brusc precum se schimbase și lumina.”

Atât Marcus cât și Jessica sunt bântuiți de vise, vise care le produc suferință și din care un singur nume iese în evidență: Morakhay…

Cu siguranță, Raluca Butnariu este o autoare foarte talentată, ce știe să-și țină cititorul în alertă și să-l încânte cu o poveste în care adrenalina, pericolul și ființele fantastice sunt în permanentă agitație.

O lectură care îndeamnă la visare, un stil de scriere foarte vizual, tip ecranizare, alert și plin de energie.

Dulcele sărut al morții #1 este cartea care nu te lasă să respiri, te ține prizonier între paginile sale, pornit fiind să descoperi enigmele…

Cu fiecare vis al lui Marcus, realizăm că adevărata lui identitate este din ce în ce mai aproape de a ieși la suprafață… iar prin intermediul viselor, aflăm și istoria sângeroasă a seminției lui.

“Visul acesta, deși îi adusese-n minte o abundență de detalii, nu-i dezvăluise decât un crâmpei din negura acelui trecut îndepărtat. Existau o sumedenie de bucățele lipsă din mozaicul complicat al existenței lui, iar instinctul îi șoptea că vremea marii revelații avea să se apropie curând.”

Odată cu dezvăluirea treptată a trecutului, viața prezentă se complică din ce în ce mai mult, atât pentru Marcus, cât și pentru Jessica.

Pericole ce pândesc de dincolo de moarte, vise care te lasă mai îngândurat cu fiecare nouă dezvăluire, misterul care învăluie totul în ceață și atracția ce-și face simțită prezența când cei doi se află împreună; acestea sunt Ingredientele principale ale unei lecturi captivante.

Cu pași repezi, autoarea ne poartă prin toată existența lui Marcus, dezvăluind legende demult apuse, mituri uitate și credințe destrămate. Raluca Butnariu a reușit de data aceasta să mă poarte cu fiecare filă citită, pe un tărâm deosebit.

Iar imaginația mea a lucrat program complet cât timp am savurat acest volum.

“Un lucru este cert: indiferent ce era Marcus, instinctele îi spuneau că avea să fie în siguranță cu el.

Cel puțin pentru o vreme.”

Momentul intens și dramatic când Jessica este atacată de doi vampiri este cel care demarează totul. Marcus, nu doar că o salvează de aceștia, dar o și ajută să-și ducă misiunea la bun sfârșit, pentru a putea apoi să-și ia un concediu pe timp nedefinit…

De aici, acțiunea devine și mai alertă, cu mult mai mult decât până acum, totul se răstoarnă cu viteza luminii, pericolele fiind cu mult mai mari.

Cei doi luptă împreună, întâi pentru a accepta ceea ce reprezintă de fapt, fiecare; apoi, pentru a păstra ordinea firească a lucrurilor.

Am apreciat stilul de scriere al Ralucăi: amuzant, ironic, tragic sau melancolic — în funcție de context, acest stil ținând cititorul în alertă, atent, nedorind să rateze ceva.

“— Pentru vremurile vechi, toastă el, făcându-i cu ochiul.

Jessica se gândi la dubla aluzie: vechimea vinului și a visului ei.

— Pentru răspunsuri care să ne dezvăluie misterele, rosti ea, sorbind o înghițitură și făcând ochii mari surprinsă, când aroma îi explodă în gură, vrăjindu-i papilele.”

Prin intermediul viselor celor doi — Jessica și Marcus — avem parte de o adevărată lecție despre istoria vampirismului de la înființare și până în prezent.

O carte documentată și argumentată magistral!

“— Ți-am făgăduit sinceritate, rosti Marcus încet. Acesta este adevărul și el nu te obligă la nimic. Însă, înainte să iei vreo decizie, îți voi spune doar atât: cunoaște-mă! Sunt un tip egoist, posesiv, de o gelozie cumplită, sarcastic, impulsiv și înfiorător de crud cu ăia care mă scot din pepeni, se văzu el dator s-o informeze. Dar, dincolo de toate cusururile mele, sunt loial și statornic, și mai am vreo câteva calități care mă fac eligibil, așa că s-ar putea chiar să găsești foarte distractiv să fii iubita unui vampir cu sânge regal, zâmbi el strâmb.”

Căutată atât de șefii din FBI, cât și de vampiri, Jessica trebuie să-și protejeze familia… De aici avem parte de o fugă contra cronometru pentru a reuși să dejoace planurile vampirilor… dușmani.

Este uimitoare interacțiunea vampirilor din Refugiu, modul în care interacționează cu ea!

Atractie dintre Marcus și Jessica se simte, face aerul din preajma lor să trosnească! Iar dialogurile dintre cei doi te cuceresc, stârnesc hohote de râs și efectiv le aștepți cu nerăbdare.

Dulcele sărut al morții #1 este partea care-ți prezintă, pe bucățele, trecutul. Îți oferă fără rezerve un prezent agitat și plin de pericole, lăsându-te să faci supoziții asupra viitorului.

P.S. Anamaria mea are o întrebare pentru doamna autoare: Ce marcă de tampoane i-a cumpărat Marcus Jessicăi? 😂😂😂

 

Multumesc autoarei și editurii pentru exemplarul oferit spre recenzie.

20 de gânduri despre &8222;Dulcele sărut al morții #1 de Raluca Butnariu&8221;

  1. Se vede ca ti-a placut, frumos ai scris despre carte, bravo! Primele volume mi-au placut si mie foarte mult, astept cu interes sa descopar cum va continua povestea in acesta. Mi-e dor sa ma reintalnesc cu „gasca” de la Refugiu.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.