Speranță regăsită de Denisa Claudia Raicu

Titlul: Speranță regăsită

Autoare: Denisa Claudia Raicu

Editura: Berg

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 124

”Îmi dă fiori. Îți jur, de fiecare dată când mă atinge, îmi dă fiori. E romantic, atent, tandru. Când face dragoste cu mine e… mă face să mă simt… împlinită, dorită, iubită. Simt că mă iubește, îmi arată mereu, în cele mai neașteptate feluri. Tocmai de asta zic, îmi este frică de atâta iubire.”

Cu autoarea Denisa Claudia Raicu m-am întâlnit citind Stelele din ochii tăi. 

O autoare cu mult talent, care scrie cu sensibilitate, creează povești ce captează atenția cititorului. Dar, mai are de lucru, fiind la început; trebuie să-și cizeleze stilul, să învețe să nu se mai grăbească, să dea suficient timp poveștii să se dezvolte… tocmai pentru a deveni credibilă.

O poveste drăguță, cu potențial, dar mult prea simplă.

După spaima de la început…

”Abia ce ieșise din cabinetul medical și auzea, în mintea ei, clar, diagnosticul pus de doctor: cancer.”

… autoarea continuă cu…

”Își puse, instinctiv, mâna pe pântec.

— Ce ne facem, drăguțule?”

După toate acestea, ne liniștim că diagnosticul este al prietenului ei…

”I-am spus o săptămână mai târziu și lui. La început a stat și a privit la mine vreo jumătate de oră fără niciun cuvânt, apoi m-a luat în brațe, m-a învârtit și am ieșit în oraș la cină. Mi-a părut oarecum fericit. Când am ajuns acasă, mi-a mulțumit pentru, citez: Cel mai frumos cadou, de care nu mă simt mândru pentru că știu că îți voi cauza suferință!”

În această conjunctură facem cunoștință cu Medeea și cu Diana — sora și sprijinul acesteia.

O poveste emoționantă despre soarta care dă peste cap destinul unui om.

După o noapte de somn, Medeea e trezită de sunetul unui telefon și descoperă în casa ei un străin; ce se dovedește a fi nimeni altul decât fiul șefului surorii ei, Bogdan.

Un tip inteligent, tupeist și vesel, care încearcă să-i poarte de grijă. Un tip conștient de toate atuurile lui.

“Sunt un model de urmat în viață, atât pe plan personal, cât și profesional și totul datorită părinților mei.”

Totuși, Medeea este timorată de ceea ce o așteaptă în viitor, de faptul că trebuie să facă economii pentru tot ce presupune apariția unui bebeluș în viața ei. De acum, trebuie să poarte de grijă la două persoane.

Ieșind împreună la cumpărături, Medeea și Bogdan își fac confidențe și fac schimb de experiențe de viață. Fiecare dintre ei a fost crunt încercat de soartă.

Relația cu Bogdan, sau atracția dintre ei, se observă imediat. Totuși, mi se pare că primul sărut a venit mult prea curând… Aș fi dorit să se cunoască mai bine, înainte.

“Inima începuse să îi bată mai tare și își simțea picioarele înmuindu-se. Lui îi plăcu gustul ei și o strânse mai tare în brațe.

Și-ar fi dorit să o sărute neîncetat, să o descopere și să o guste la infinit.”

Au o problemă datorită faptului că Medeea nu e obișnuită să accepte complimente de la altcineva decât membrii familiei. Tavi nu făcea asemenea complimente… Am senzația că relația ei cu Tavi a fost una rece, lipsită de emoții sau sentimente.

Tânăra mi-a creat impresia că abia alături de Bogdan descoperă atracția care-ți taie picioarele când vezi persoana respectivă și sentimentele adevărate tot acum le descoperă. Îi este destul de dificil să accepte faptul că simte ceva pentru un bărbat în timp ce este însărcinată cu copilul altuia.

O carte care se citește ușor. Speranță regăsită este o poveste despre a doua șansă la fericire. Despre maturizare, încredere și iubire profundă față de cineva.

“— Nu. Nu vreau să îmi reproșezi peste ceva timp…

— Crezi că aș mai fi aici acum dacă nu aș vrea într-adevăr? Vreau să fiu aici, vreau să fiu cu tine. Vreau să încercăm.”

Fie vorba între noi, atitudinea lui Bogdan m-a uimit și pe mine. Rar întâlnești asemenea bărbați.

Deși totul se petrece cu viteza fulgerului, sunt încântată să simt emoțiile celor doi.

“— Vreau să mergem la părinții tăi să le spunem că o să ne căsătorim și vom avea un copil. Vreau să te măriți cu mine, Medeea, să îți ofer o familie, să îmi oferi tu mie o familie și un cămin.”

Emotionant!!

Un alt moment emoționant este cel în care Bogdan află că Medeea va aduce pe lume o fetiță. Pur și simplu este extaziat! Atât de bucuros și fericit cum nu sunt mulți bărbați, chiar dacă este copilul lor…

Dragoste la prima vedere, despre asta este vorba. Despre sentimente care erup în două suflete. Iar de aici, totul este simplu… sau așa pare.

Ce se întâmplă până la urmă cu cei doi? Dacă ating sau nu fericirea, totul se poate afla citind cartea.

Nota mea pentru carte este 8.

12 gânduri despre &8222;Speranță regăsită de Denisa Claudia Raicu&8221;

 1. Am remarcat coperta la prima carte a autoarei și mi-am zis că voi incerca sa descopăr și conținutul. Acum, deși îmi place ideea mă lovesc iar de ce nu îmi place mie: alegatura spre final. Îți mulțumesc mult pentru că m-ai ajutat sa înțeleg despre ce e cartea

  Apreciat de 2 persoane

 2. Frumoasă recenzia!💗
  De acord cu tine!🙂
  Povestea este frumoasă, plină de sensibilitate . Mi-au plăcut și personajele 😍 .
  Denisa Claudia Raicu are talent și ar fi păcat să nu și-l valorifice. Ar trebui „să riște” mai mult, să facă un pas mare în față.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.