Dulcele sărut al morții de Raluca Butnariu #2

Titlul: Dulcele sărut al morții #2

Autoare: Raluca Butnariu

Seria: Născuți sub zodia tăcerii, partea a 3-a, vol. 2

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 406

”Semnele sunt sigure: Profeția se va împlini! Relicva ei, reîntoarsă în lumea oamenilor, eliberează din temnița lui un rău cumplit, milenar. Războiul nu mai este o opțiune, ci se transformă într-o certitudine.

Misiunea celor din Refugiu devine uriașă. Au nevoie de aliați pentru a o învinge pe lacoma și sângeroasa regină a vampirilor, Nehemah. Dar cum să convingi alți vampiri să ți se alăture într-o misiune sinucigașă, al cărei preț este însăși propria-ți nemurire? Cât de greu ar putea atârna soarta omenirii și bucuriile simple ale muritorilor?

Și totuși…”

După emoțiile primului volum era și timpul să aflăm ce se întâmplă în continuare, nu?

“În acea clipă, pierdut în privirea ei luminoasă, vampirul alese din nou: alese să moară alături de ea, odată cu ea. Avea să o muște înainte ca ultima ei suflare să se topească, apoi îi va pecetlui buzele cu ultimul lor sărut… dulcele sărut al morții.”

Stați calmi! Nu vă agitați! Nimeni nu moare! Sau nu încă…

De cum am terminat primul volum al acestei părți, l-am și început pe următorul! Și este doar vina autoarei, vă spun eu.

După evenimentele din volumul precedent, care m-au lăsat cu gura căscată la propriu, nu am rezistat să nu încep și acest al doilea volum.

După cum mă așteptam, lucrurile devin din ce în ce mai explozive, dușmanii se adună din ce în ce mai mulți… Unicul scop este uciderea Jessicăi, care pune în pericol însăși existența acestor nemuritori.

Profeția pare că se împlinește, iar Refugiul devine comandamentul operațiunii Jessica!

Printre enigmele ce se cer dezlegate, vise care dezvăluie mici bucățele de trecut, o poveste de dragoste fierbinte și emoționantă; cititorul nu are timp nici să respire.

“Bucata aceea blestemată de scoarță, care dispăruse inexplicabil cu peste trei mii de ani în urmă, urgia care le sorocise pieirea încă dinainte ca primul vampir să fie creat, se reîntorsese. Eliberată, din locul în care fusese tăinuită veacuri nenumărate, de însăși creatura care era menită să înfăptuiască vrerea Profeției!”

Ce reprezintă cu adevărat Jessica? Viața sau Moartea? Eliberarea sau Mântuirea? Iată întrebările al căror răspuns sper să-l aflăm pe parcursul cărții.

Raluca Butnariu are talentul de a-și perpeli cititorii la foc mic, servindu-le una caldă — una rece, tocmai pentru a-i face să fie mereu în alertă, temându-se să nu piardă ceva din vedere.

Alecsandra, devenită vampir, însetată, bea sânge din laboratorul lui Guido… Ceea ce trebuia să se întâmple, se întâmplă!

Max aproape că-l ucide pe Guido; Jessica este stupefiată de ceea ce s-a întâmplat, iar toată suflarea vampirească din Refugiu este traumatizată. De ce?

Alecsandra redevine om!!!

“… sângele luat va ucide… cel dăruit va fi binecuvântat cu puterea de a înapoia ce-a fost furat…”

Se pare că Profeția se împlinește… Oare ce urmează de acum înainte?

Avem parte de răsturnări dramatice de situație, în ambele tabere: la Refugiu și în tabăra vrăjitoarei- vampir, Inanna.

Aflăm că Jessica este descendenta directă a lui Abel, Guido este legendarul Cain — cel care și-a ucis fratele, conform Bibliei. De aici, multe adevăruri ies la suprafață, adevăruri cutremurătoare și în același timp, adevăruri ce dau speranța unui nou început. Totul depinde de abilitatea Jessicăi de a struni puterea harului pe care-l posedă.

Urmează lecții, experimente și frustrări, mici reușite și multă speranță. În același timp, avem parte de o poveste de dragoste credibilă, veridică, un cuplu stabil și solid, între Jessica și Marcus.

Sunt curioasă cum va evolua relația dintre Max și Alecsandra, acum că aceasta a devenit ființă umană…

Profeția își urmează cursul iar lucrurile se complică din ce în ce mai tare. Sunt nevoiți să abandoneze Refugiul după ce au fost atacați de echipe FBI în plină zi, iar ceea ce urmează de acum înainte este din ce în ce mai rău, înainte de a exista vreo șansă să fie mai bine.

Sunt uimitori acești vampiri! Sunt cu adevărat și în cel mai profund sens al cuvântului, o familie. La bine și la greu, împreună. Mulți ar trebui să învețe asta, chiar și în ziua de azi!

Sunt capabili de sacrificii și de multă iubire. Iar împreună sunt hotărâți să le distrugă pe Inanna și Nehemah.

“După părerea mea, Jessica nu este câtuși de puțin nevolnică. Cu antrenamentul necesar, o să ajungă atât de puternică, încât va putea pleca la război de una singură, fără noi, pentru simplul motiv că mai mult o vom încurca, decât ajuta. Iubita ta, prințe, este urgia lui Dumnezeu pe pământ!”

Ceasul ticăie din ce în ce mai repede, anunțând momentul culminant… Până atunci, Jessica aproape că-i prăjește pe Guido, Kay și Mario; și asta nu în sensul bun în care a făcut-o cu Alecsandra…

Ce urmează după acest moment vă las să descoperiți.

Profeția își urmează ultimii pași spre împlinire, lucrurile se precipită într-un mod dramatic. Totul pare rupt de imaginabil, tensiunea pare că va exploda din clipă în clipă. Fiecare dintre vampiri are un rol foarte important în aducerea la îndeplinire a acestei Profeții milenare.

Jessica este purtătoarea de biruință, izbăvitoarea, cea care împarte voit viața și moartea. Va reuși oare să facă față pericolului cel mare?

Dulcele sărut al morții #2 este o carte care te face să vibrezi de nerăbdare, să citești cu atenție fiecare cuvânt și să savurezi evenimentele care vin asemenea unui tăvălug peste populația vampirilor.

O carte ce zugrăvește un tablou plin de groază și curaj, cu personaje pe care ajungi să le adori. Am avut parte de o poveste de dragoste absolut încântătoare — Marcus și Jessica devenind în ochii mei un cuplu bine sudat. Din păcate, mi-aș fi dorit o poveste la fel de credibilă și pentru Max și Alecsandra, ceea ce nu s-a întâmplat… Poate se oferă autoarea să scrie un spin- off pentru ei…

A fost o plăcere să citesc Dulcele sărut al morții. 

Mulțumesc editurii Librex Publishing și autoarei Raluca Butnariu pentru exemplarul oferit spre recenzie.

24 de gânduri despre &8222;Dulcele sărut al morții de Raluca Butnariu #2&8221;

  1. Frumoasa recenzie ! Merci beaucoup ! Ma bucur de câte ori cineva abordeaza scrieri cu teme biblice, deoarece este singura Carte pe care o citezc zilnic, iar perceptiile diferite gasite si citite pe bloguri, îmi confirma sau infirma propriile întelesuri si perceptii al Cartii Cartilor.
    O saptamâna sublima, draga Geo !

    Apreciat de 1 persoană

  2. Se vede ca ai devorat cartea. Si ca aii trait fiecare moment la intensitate maxima. La fel am facut si eu. Nu degeaba Raluca e una dintre cele mai bune autoare de la noi. Daca nu chiar nr 1!
    Felicitari!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.