Atingerea destinului de Alina Cosma

Titlul: Atingerea destinului

Autoare: Alina Cosma

Editura: Petale Scrise

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 226

”Alesia, medic pediatru, dedicat vocației și micuților ei pacienți, îl întâlnește pe Sebastian, playboy milionar, provenit din lumea aceea pestriță, unde marile afaceri se împletesc cu politica. Destinele celor doi se intersectează datorită unei fetițe a cărei dragoste nevinovată ajunge să-i includă pe ambii…

Orașe diferite, cariere care nu sunt compatibile și nu suportă schimbări majore, complicații familiale, momente de cumpănă în viața fiecăruia, toate par a fi împotriva unei iubiri cum nu a mai trăit niciunul dintre ei…”

”O poveste romantică, presărată cu drame și menită să inducă cititorului o stare de bine. Alesia este femeia fragilă, dar dedicată în totalitate profesiei. De cealaltă parte, Sebastian este bărbatul obișnuit să obțină tot ce își dorește, fără a-și oferi inima nimănui. Două extreme care, exact ca magneții, se atrag. Și cum din mâna Alinei nu putea ieși altceva decât o poveste plină de sensibilitate, avem un roman de dragoste relaxant și încărcat de sentiment.” — Eva Ancuța Hamza, Rândurile Evei

”Atingerea destinului” este un roman al sentimentelor, al emoțiilor puternice, răscolite de loviturile și ironia sorții. Trăind înfiriparea iubirii sau trecând împreună prin momente dramatice, personajele Alinei Cosma dau realism și intensitate unei povești pasionale de neuitat.” — Marius Andrei, Cărți Analogii Antologii

Autoarea Alina Cosma are un suflet profund romantic, asta-i sigur! Altfel, nu putea pune în scrierile sale atâta emoție încât să copleșească cititorul de tristețe sau fericire.

Atingerea destinului este o carte care te stoarce emoțional de orice putere. Te face să suferi cele mai cumplite chinuri, dar îți și permite să vezi și să simți fericirea.

Două personaje cumva antagonice, din multe puncte de vedere complet diferite; Alesia și Sebastian par a fi precum uleiul și apa: nu se amestecă niciodată… Ei bine, se pare că destinul, împrejurările, pot constitui liantul care să dea peste cap toată teoria. Personaje care au multe de învățat, din păcate pe calea suferinței, până să se hotărască ce vor!

O noapte de gardă, un copil cu puroi în gât, o mamă ușor speriată și un unchi morocănos și prost dispus… cam asta pune destinul la cale.

În mod normal, doctorul tratează copilul apoi își vede mai departe de treabă… În cazul nostru, lucrurile nu stau tocmai așa…

Sebastian, un playboy ce nu se implică serios în nici o relație:

“De la divorțul fratelui său nu avusese relații serioase, de durată, și nici nu își dorise vreuna. Se mulțumea cu relații fără complicații. Nu seducea, dar nici nu se lăsa sedus. Existau suficiente femei disponibile, care înțelegeau ce dorea el, aventuri amoroase.”

Fetița și mama acesteia au un grav accident de mașină, mama fiind adusă la spital în comă profundă. Fetița, fin fericire, nu are decât câteva zgârieturi. Sebastian este anunțat. Din păcate, când ajunge el, Mara murise. Mara fiind mama micuței…

Alesia se oferă să stea cu copila cât se ocupă Sebastian de înmormântare. Asta chiar nu intră în atribuțiile unui medic pediatru…

“— Lumea mea este plină de copii. Ar trebui să învățăm ceva de la ei.”

Un Casanova care s-a trezit peste noapte că trebuie să aibă grijă de o fetiță… tătic cu normă întreagă!

Observăm cum, datorită împrejurărilor, cei doi relaționează din ce în ce mai des. Ușor, încep să se cunoască, dar nu suficient cât să aibă încredere unul în altul. Alesia și Sebastian sunt atrași unul de altul, dar nu sunt dispuși să facă nimic nici unul din ei, momentan. Atracția dintre ei începe să înfierbânte aerul de câte ori cei doi se găsesc unul în preajma celuilalt.

Un personaj adorabil este bunica lui Sebastian, o bătrânică cu picioarele bine ancorate pe pământ, care spune lucrurilor pe nume:

“— Ascultă, băiete! Ar trebui să-ți bagi mințile în cap! Fata asta te place și o placi și tu! Când vrei să devii și tu responsabil?! Acum ai o fiică de crescut! Nu ești singur, de capul tău!

— De unde știi că o plac?

— O placi și așa cum vrei tu, dar o placi și așa cum vreau eu!

Sebastian pufni în râs.

— Bunico, ești unică!”

Băiete, oare nu știai că bunicile sunt speciale?!

Cu pași timizi, Sebastian se apropie din ce în ce mai mult de Alesia. Încep să se înțeleagă, se cunosc din ce în ce mai bine unul pe altul.

O criză majoră— pierderea unui micuț pacient — este declanșatorul adevărurilor.

“O iubea dureros de tare! O iubea pe femeia care acum suspina în brațele lui, plângând un copil, care nu era al ei. Iubea acea femeie, care îi iubea necondiționat fiica și care îl iubea și pe el. Îi recunoscuse în acea sâmbătă când îi zise că nu ar putea face sex cu un bărbat pe care nu-l iubește. I se oferise pentru că îl iubea.

Acea femeie trebuia să-i rămână alături pentru tot restul vieții. Nu știa cum o va convinge, dar nu mai putea să o lase să plece.”

Atingerea destinului este cartea care se citește cu sufletul la gură. Emoțiile pure te iau cu asalt încă de la primele pagini. Nu o poți lăsa din mână până la final.

Două personaje deosebite: Alesia, în ciuda fragilității aparente, este o persoană puternică și sufletistă. Este exact ceea ce are nevoie Sebastian, care se îndrăgostește iremediabil de ea.

O poveste de dragoste scrisă cu sensibilitate, care te face să plângi și să zâmbești, să te întrebi dacă cei doi vor fi capabili să aprecieze cu adevărat, ceea ce-i unește…

Dragostea adevărată triumfă întotdeauna!

Chiar dacă au de înfruntat multe piedici, de demonstrat profunzimea sentimentelor lor și a angajamentelor pe care și le vor lua.

Autoarea Alina Cosma a reușit să mă impresioneze cu fiecare poveste citită. Povestirile ei, fie că sunt dramatice, cu happy-end sau SF, au romantism și emoție! Eroinele sunt impresionante tocmai datorită purității, fizice dar și psihice. Cumva, în realitatea zilelor moderne, asta s-a pierdut…

Aș fi vrut să se acorde o mai mare atenție la formele verbelor, stilistica frazei și să nu se uite că în literatură folosim limba română literară. Sper ca pe viitor, autoarea să aibă o evoluție din ce în ce mai bună, după cum ne-a obișnuit.

Mulțumesc editurii Petale Scrise pentru exemplarul oferit spre recenzie.

21 de gânduri despre &8222;Atingerea destinului de Alina Cosma&8221;

  1. Ma bucur ca Alina Cosma a reusit sa te impresioneze si pe tine cu ,,Atingerea destinului”. Dintre toate cartile ei, la aceasta a pus foarte mult suflet. Intr-o oarecare masura, e si povestea ei. Viata ei.
    Felicitari!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.