Faimoasă și îndrăgostită de Rebecca Serle

Titlul original: Famous in love

Autoare: Rebecca Serle

Editura: Leda Edge

Traducerea: Iulia Dromereschi

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 272

”Ce ai sacrifica pentru iubire? Iată întrebarea la care meditează adolescenta Paige Townsen atunci când este distribuită pe neașteptate, într-o producție hollywoodiană. Din nefericire pentru ea, va trebui să găsească un răspuns, și încă repede.

Imediat ce primește rolul, viața visătoarei și inocentei Paige se schimbă peste noapte. Locuiește într-un hotel de lux, filmează în Hawaii și se distrează de minune în compania lui Rainer Devon, unul dintre cei mai sexy tineri din lume, care nu știe ce să mai facă pentru a-i intra în grații. Când însă pe platourile de filmare poposește Jordan Wilder, un actor misterios, cu un trecut tulbure, Paige se trezește implicată într-o poveste de iubire cel puțin la fel de complicată precum a personajului pe care îl interpretează în film. Lipsită de experiență, tânăra trebuie să își dea seama cine este și, mai ales, cine vrea să fie, lucru care se dovedește a nu fi tocmai ușor atunci când fiecare mișcare îi este urmărită.”

”Rebecca Serle a reușit să surprindă cu precizie cum este să fii tânăr actor la Hollywood. Ador Faimoasă și îndrăgostită. O lectură obligatorie pentru toți cei care sunt curioși să afle cum sunt viața și dragostea în spatele camerelor de filmat.” — Bella Thorne, actriță

“Această poveste spumoasă, dar nu frivolă este visul pe care dorește să îl trăiască orice adolescentă în căutarea faimei și a dragostei.” — Kirkus Reviews

“Serle imaginează o premisă fermecătoare, într-un cadru splendid, precum și o seducătoare poveste de dragoste în ramă.” — Publishers Weekly 

“Ei cred că suntem doar prieteni, că aparțin altcuiva. Nu știu că am făcut o greșeală imensă. Nu știu că, la fel ca August, am ales prost.” 

Aceste simple propoziții mi-au atras atenția, de aici, autoarea reușind să-mi trezească curiozitatea de a descoperi povestea.

Jake, Paige și Cassandra sunt trei tineri, prieteni, cum nu se poate mai diferiți unul de altul. Dar împreună sunt o echipă formidabilă!

Jake este adeptul și susținătorul majorității cauzelor; Cassandra este înfiptă, energică și vrea să devină biolog marin; Paige este interiorizată și cam timidă, îi place teatrul.

”Locked” de Parker Witter este noua trilogie care a captivat-o pe Cassandra, iar aceasta îi spune că în orașul lor se va face o preselecție pentru filmul care se va turna după această carte…

Regula lui Paige despre preselecții — nu spune absolut nimic nimănui.

“Mottoul nescris al familiei noastre este: cu cât ești mai aproape de pământ, cu atât cazi de mai de jos.”

Și chiar are dreptate dacă stai să te gândești. Dacă nimeni nu știe că vrei să faci ceva, nu există nici o presiune.

Deși conștientă că nu prea are șanse de reușită, Paige este hotărâtă să participe la preselecție. Speranța este cea care o mână-n luptă!

“Ce ai sacrifica pentru iubire?”

Cu această replică pe copertă, Paige începe să citească cartea…

Chiar așa! Ce ați sacrifica pentru iubire? V-ați pus vreodată această întrebare? Ce răspuns dați la ea?

Ok, deci avem parte de filmări, unde personajul principal este interpretat de o actriță amatoare, de 17 ani, care habar nu avea cât de greu se turna un film…

Faimoasă și îndrăgostită este un young – adult spumos, alert, pe care-l citești cu un zâmbet pe față. O carte despre înțelegere, depășirea propriei condiții și despre maturizare.

Interacțiunea dintre Paige și Rainer, cei doi actori care-i interpretează pe doi dintre eroii principali ai filmului, este asemănătoare relației frate – soră… Primește sfaturi importante de la acesta, foarte utile, un adevărat curs intensiv de actorie!

Faimoasă și îndrăgostită m-a relaxat, mi-a oferit o poveste relativ ușoară, pe care o savurezi și care simți că te umple de energie. De asemenea, te face să te gândești la primii fiori ai iubirii, la adolescența fiecăruia dintre cititori și la emoțiile care ne asaltau pe atunci.

Am fost impresionată de modul în care Rebecca Serle a inserat informații despre Hawaii în această carte, făcându-te să-l vizualizezi, să simți că ești acolo și poți vedea prin ochii personajelor:

“Ne îndreptăm spre vest, cu plaja în stânga și cu dealurile care se transformă în munți în dreapta. Fiecare secundă mi se pare demnă de a figura pe o vedere.”

Usor, ușor, acțiunea avansează, cititorul fiind din ce în ce mai prins în ițele încurcate ale poveștii care ne este relatată din punctul de vedere al lui Paige. Trecem prin emoțiile tinerei, vedem cum își alungă nesiguranțele, cum se maturizează. De asemenea, trăim toate sentimentele și încercăm să facem față emoțiilor ce o iau cu asalt.

“Oamenii spun mereu că există un milion de căi de a rezolva o problemă și nicio întrebare nu are un răspuns în alb și negru. Există, în orice moment, doar două direcții. Una care te duce spre ceva — celebritate, iubire, dezastru — și una care te îndepărtează. Și trebuie să faci tot posibilul să le deosebești!”

Un scenariu de film destul de simplu, dar care dă multe bătăi de cap și aduce multe schimbări în sufletul tinerei noastre.

Rebecca Serle ne oferă o poveste despre nesiguranțele primei iubiri, despre fluturii în stomac și despre teama care ia cu asalt mintea, despre emoții ce frământă sufletul și despre alegeri.

Paige fluctuează: Rainer — care o face să se simtă bine și se poartă prietenos; sau Jordan — taciturnul care-i vorbește aspru și repezit, dar în prezența căruia trupul și mintea ei reacționează…

O poveste care ne face să zâmbim. Care emoționează. Ce ne poartă în lumea actorilor și ne oferă câteva ore de relaxare.

Faimoasă și îndrăgostită este o carte perfectă pentru sfârșitul unei zile obositoare.

Nota mea pentru carte este 9.

Publicitate

21 de gânduri despre &8222;Faimoasă și îndrăgostită de Rebecca Serle&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.