Anotimpul iubirilor de Stephanie Laurens

Titlul original: By winter’s light

Autoare: Stephanie Laurens

Seria: Noua generație Cynster, volumul 1

Editura: Litera

Colecția: Cărți romantice

Traducerea: Adriana Dănilă

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 210

”Membrii clanului Cynster se întâlnesc la conacul Casphairn și, ca de obicei, nici o reuniune a familiei Cynster nu duce lipsă de povești de dragoste.

Daniel și Claire Meadows s-au mai întâlnit, și între ei s-au aprins scânteile pasiunii, dar, timidă și neîncrezătoare, Claire, rămasă văduvă, este convinsă că o nouă căsnicie nu e pentru ea. Daniel însă este hotărât să o facă să se răzgândească, fiindcă știe că ea este femeia cu care vrea să își împartă viața, iar el este bărbatul care îi poate aduce fericirea. Și totuși, Claire are în continuare rezerve — până când o catastrofă lovește din senin și o convinge că dragostea adevărată merită orice risc.

Nici tinerii clanului Cynster nu sunt feriți de emoții. Ieșind la o partidă de vânătoare călare, ei răspund unui strigăt disperat de ajutor. Într-o căsuță din munți, Lucilla trebuie să ajute la nașterea dificilă a unui copil, iar ceilalți sunt forțați să se ridice la înălțimea provocărilor pentru a o sprijini. Amenințați de o furtună violentă, noua generație Cynster se confruntă cu primul test colectiv — îi vor salva pe mamă și pe copilul ei? Și, de asemenea, pe ei înșiși?”

”Stephanie Laurens reușește să-și vrăjească cititorii cu intrigi savuroase, dialoguri picante și personaje de neuitat.” — Historical Romance Reviews

Stephanie Laurens a scris mai mult de 60 de cărți romantice, multe dintre ele bestselleruri New York Times, Publishers Weekly și USA Today.

Stephanie Laurens înseamnă emoție, povești de dragoste deosebite, petrecute cu secole în urmă, plus familia Cynster.

De data aceasta, acțiunea cărții Anotimpul iubirilor are în prim plan noua generație Cynster. Se petrece pe 23 decembrie 1837, lacomul Casphairn, valea Casphairn, Scoția.cel puțin, aici începe totul.

O aventură palpitantă, personaje captivante, atipice vremurilor, povești de dragoste fierbinți, sincere și emoționante; de asta avem parte.

Daniel și Claire, doi dintre tutorii/ guvernantele copiilor Cynster, împreună cu o parte din noua generație a familiei: merg să adune crengi de stejar și brad pentru a decora conacul… Asta pe lângă faptul că Daniel este hotărât să o ceară în căsătorie. Iar Claire, bănuindu-i intențiile, este decisă să-i dea peste cap planurile.

“Conexiunea era acolo — acea sensibilitate extrem de potrivită, acea conștientizare a celuilalt, realitatea inevitabilă a legăturii dintre ei —, toate erau acolo; știa asta. Și, dat fiind că ea mai fusese căsătorită, cu siguranță și ea recunoștea asta.”

Tânăra Lucilla Cynster este viitoarea Doamnă din Vale, cu puterea de a prevedea viitorul, fărâme de posibilități în funcție de deciziile fiecăruia.

Verișoarele Cynster sunt vesele, zglobii și puse pe șotii, încercând să își păstreze secrete planurile față de tutorii lor, cel puțin pentru moment.

Autoarea Stephanie Laurens reușește să aducă atmosfera Crăciunului, starea de veselie și bucurie specifice acesteia. Iar dacă în aceste împrejurări adăugăm tinerii de 14- 17 ani ai clanului Cynster, se creează un haos general condimentat cu hohote de râs.

Am citit Anotimpul iubirilor cu bucurie, parcă retrăind Crăciunul și copilăria proprie în ceea ce privește anumite părți ale acțiunii cărții.

“Însă ochii lui o captivau, o întemnițau și o făceau să se piardă în senzația de bine și în ceva mai mult. Se pierdea în … în maroniul acela, în mintea și personalitatea de dincolo — și astfel reuși să vadă.

Clar.

Nu folosea scuturi, măști sau alte viclenii.

Ceea ce vedea era adevărul — adevărul lui.”

Asistăm la emoțiile, grijile și temerile lui Claire, ale lui Daniel; neputincioși și curioși. Ambii duc o luptă acerbă, încercând să întrevadă viitorul. Atracția lui Claire față de Daniel luptă din plin cu partea ei rațională care o sfătuiește să fie prudentă și să facă un pas în spate.

Pe de altă parte, tânăra generație Cynster are parte de o reală aventură: trebuie să ajute la o naștere dificilă și să peticească o cabană aflată în vârf de munte, în timp ce o groaznică furtună de zăpadă se apropie… O aventură plină de suspans și emoție, care reușește să-i întărească și să le dea încredere în ei.

Anotimpul iubirilor ne oferă două povești emoționante, pe care le vom savura și care ne vor încânta.

Cum se termină povestea lui Claire și a lui Daniel vă las pe voi să descoperiți. Despre aventura tinerilor Cynster vă pot spune că a fost de proporții! O etapă a vieții lor care-i va ajuta și îi va întări. Aceștia vor face față provocărilor care vor sosi, cu încredere în ei înșiși.

Nota mea pentru carte este 9,5.

9 gânduri despre &8222;Anotimpul iubirilor de Stephanie Laurens&8221;

  1. Foarte frumoasă și convingătoare recenzia ta! Felicitări! Prima carte citită de mine din această colecție era scrisă de Stephanie Laurens, astfel că am o slăbiciune pentru această autoare. Am cartea, iar recenzia ta m-a convins să nu o mai amân. Mulțumesc pentru recomandare! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.