Cavalerii timpului: Inițierea de Mirela Oprea

Titlul: Cavalerii timpului: Inițierea

Autoare: Mirela Oprea

Seria: Trilogia Adevărului, volumul 1

Editura: Tritonic

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 312

”Mirela Oprea ne surprinde cu o nouă creație prin care ne invită într-o cu totul altă lume. O lume care aduce în prezentul copleșit de problemele cu care se confruntă omenirea, o echipă de personaje coborâte parcă din mituri, din legende, din basme… personaje inițiate să devină “adevărate surse de Iubire, Echilibru, Înțelepciune și mai ales Compasiune pentru cei din jur.”

Primul volum ne prinde în vârtejul unei lupte înverșunate, presărată cu victime și victorii deopotrivă, o metaforă uriașă pentru lupta pe care ar trebui să o ducem fiecare dintre noi cu fața întunecată a propriei persoane. Din nou pansamentul universal este iubirea trăită la intensitate maximă, necondiționat, fără bariere.” — Adriana Bejgu

Mirela Oprea, autoarea care reușește să încânte fie că vorbim de povești de dragoste în vremuri demult apuse ori contemporane. Are talentul de a emoționa de fiecare dată și de a lăsa cititorul cu zâmbetul pe buze.

Dragoste eternă și Duelul inimilor sunt cărțile historical romance ale autoarei, serie care te face să simți iubirea prin fiecare pagină. Dublă identitate și Blestemul moștenirii au fost cărțile care mi-au oferit în plus, o mare doză de suspans, pe lângă povestea de dragoste captivantă.

Cavalerii timpului: Inițierea a devenit cartea mea preferată. Un stil diferit, aceeași peniță incisivă și talentată. O poveste care atrage atenția, pe urmă nu te mai lasă să scapi din vraja țesută, până la final.

Am avut parte de o lectură captivantă, alertă, care te pune pe gânduri, și pe care o savurezi pagină după pagină.

Omenirea în pragul colapsului, ori pe aproape… O tânără decisă să salveze situația… Un război al minților, al trupurilor și al sufletelor. Un război care poate avea câștig de cauză sau poate însemna condamnarea…

”Din această cauză o tânără, fără a-și pretinde rolul de conducătoare războinică, însuflețită de spiritul dreptății și adevărului, se folosește de capacitățile ei speciale, amplificate prin bunătatea și puritatea sufletului, să formeze o mică echipă de elită.”

Avem de-a face cu personaje care ne captează atenția încă de la început, care ne stârnesc interesul și care ne îndeamnă să citim în continuare pentru a descoperi ce se întâmplă mai departe.

Mirela Oprea m-a uimit de data aceasta!

Ela este personajul central al cărții, o păstrătoare a binelui în esența lui. Încă din copilărie a fost deosebită de restul copilelor de vârsta ei. Era preocupată de ajutorarea semenilor, de stârpirea răului, fiind chiar dispusă să-și asume riscuri. Ba chiar renunță la o carieră promițătoare, pentru asta.

În ajutorul ei vine Miron — prietenul ei din copilărie.

Acțiunea începe de fapt, la castelul lui Dracula din Transilvania. Aici ajung doi vampiri: Peter și Reno; trei vârcolaci: Rachel, fratele ei Gerry și George; doi luptători de elită: David și Logan; dar și rusul Igor; un asiatic ciudat: Chan; un înțelept indian: Mahi și exotica Pari. O echipă stranie în aparență, dar formidabilă în esență!

Mirela Oprea a reușit să ne transporte în atmosfera stranie, lugubră chiar, a împrejurimilor castelului.

“Acest tărâm de vis purta sălbăticia naturii fără să fie tulburată de păcatul trufiei și al clădirilor înalte. Transilvania părea smerită și, mai cu seamă, supusă unui singur Dumnezeu: Natura.”

Răul este adversarul suprem, capabil să însele, să inducă în eroare, să atragă și să destabilizeze pe oricine. Prima confruntare cu el o au cei doi luptători de elită. La care se adaugă scânteile ce apar între membrii echipei. Ca să nu mai spunem că nu aveau o problemă cu lupta contra răului și cu antrenoarea lor micuță, plăpândă, gata să fie suflată de cea mai mică adiere de vânt…

“Mergea cu pași legănați și, chiar în momentul în care el se apropia de ușă, un aer rece și o forță nevăzută se făcură simțite în cameră, izbind ușa cu putere, închizând-o în fața lui Igor.”

Avem parte de multe asemenea situații pe care vă las să le descoperiți singuri.

O luptă acerbă, pe muchie de cuțit, cu multe pericole care pândesc din umbră; suspansul care ne dă palpitații și tensiunea care ne ține în permanență cu răsuflarea tăiată.

Răul ia multe forme, este perfid, creează iluzii în mintea eroilor noștri, iar de câteva ori chiar am avut impresia că totul este pierdut… Dar, cu talent, Mirela Oprea a reușit să redreseze balanța, să răstoarne situația.

Cavalerii timpului: Inițierea este o carte care te intrigă, se joacă cu emoțiile tale și care-ți pune, cu adevărat, imaginația la treabă. Psihicul este cel care luptă cel mai intens. Totuși, asta nu înseamnă că nu există și pericole fizice…

Și cum o carte a Mirelei Oprea nu poate exista fără o poveste de dragoste, aici avem parte de mai multe!

Un vampir se îndrăgostește de o ființă umană, cu toate că încearcă să își nege sentimentele deoarece se consideră o adevărată anomalie a sorții… Sau un luptător american de elită care este prins în capcană de o tânără jumătate cât el, pe care o poți frânge dacă o strângi mai tare în brațe… și alte povești pe care le descoperiți citind cartea.

Cavalerii timpului: Inițierea este un fantasy pe care-l citești cu plăcere, foarte repede, iar apoi îți dorești să nu îl fi terminat. Autoarea s-a întrecut pe ea însăși cu această serie! Un prim volum deosebit, alert, cu o mare doză de umor integrată perfect chiar atunci când era nevoie de ea.

Fiecare personaj în parte mi-a atras atenția. Sunt puternici, luptători pentru un scop nobil, caractere ferme și foarte umani. Felul cum au ajuns împreună nu mai contează atunci când devin prieteni și lucrează precum o adevărată echipă. În esență, ei devin o familie!

“— Ești tot ce poate fi mai rău din om, se trezi David spunând. Ești întruchiparea comportamentului animalic… ca în legende.

— Curios! hârâi ea, oarecum sfârșită. Aveam impresia că oamenii nu mai cred în legende. Pentru ei acestea sunt doar mituri trăznite, fără dram de adevăr… sau credibilitate. Simple povești de adormit copiii…”

O împletire de maestru între fantasy, mit, legende și basme fără fundament, îmbinate cu evoluția spre modernitate.

O lectură impresionantă!

Gardienii binelui la datorie!

Mulțumesc, Mirela Oprea, pentru această primă parte superbă a seriei. Aștept cu nerăbdare să descopăr cel de-al doilea volum al seriei.

17 gânduri despre &8222;Cavalerii timpului: Inițierea de Mirela Oprea&8221;

  1. Ma bucur ca ti-a placut atat de mult cartea! Felicitari pentru recenzie, Geo!
    Am citit cu placere romanele autoarei Mirela Oprea, atat cele historical, cat si cele contemporane, dar romanul de fata a reusit sa ma atraga in mrejele sale din prima clipa, suficient cat sa spun ca e si romanul meu preferat.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.