Frumos și cu inima de gheață de Lisa Kleypas

Titlul original: Cold harted rake

Autoare: Lisa Kleypas

Seria: The Ravenels, Volumul 1

Editura: Miron

Anul apariției: 2017

Traducerea: Cornelia Cernețchi – Pascu

Număr de pagini: 367

“Devon Ravenel, cel mai fascinant și imoral libertin al Londrei, a moștenit de curând titlul nobiliar de conte.

Însă noul său rang din înalta societate vine și cu responsabilități nedorite, precum și cu câteva surprize. Domeniul lui este împovărat de datorii, iar cele trei surori inocente ale răposatului conte locuiesc în continuare în aceeași casă, împreună cu virtuoasa Kathleen, lady Trenear, o frumoasă văduvă tânără, deosebit de inteligentă, dar și foarte încăpățânată.

Între ea și Devon Ravenel începe un război al ambițiilor. Kathleen știe foarte bine că nu trebuie să aibă încredere într-un bărbat fără scrupule, care a cucerit și abandonat multe femei.

Va putea ea să-și păstreze inima intactă după întâlnirea fierbinte cu cel mai periculos și fermecător bărbat pe care l-a cunoscut vreodată?”

Lisa Kleypas este una dintre autoarele mele preferate. Multe dintre cărțile ei mi-au rămas întipărite în suflet. Seria “The Ravenels”, am avut o răbdare necaracteristică mie — am așteptat să apară integral, iar acum a sosit momentul ei.

Frumos și cu inima de gheață este o poveste care ți se lipește de suflet, care-ți taie respirația și pe care ajungi să o apreciezi cu adevărat!

O dovadă că iubirea schimbă omul!

Acțiunea volumului de față se desfășoară în august 1875, cel puțin, atunci începe; în Hampshire, Anglia.

Lisa Kleypas este una dintre autoarele mele favorite de historical – romance, scrie bine și oferă cititorului povești pe care nu poate să le uite, care emoționează și aduc zâmbetul pe buze.

Devon și West Ravenel și discuția lor seacă scot în evidență atât starea deplorabilă a conacului, cât și lipsa fondurilor pentru a fi aduse reparațiile necesare acestui conac străvechi…

”— Îți trebuie capital și un moștenitor. O soție bogată ar rezolva ambele probleme.

Devon se albi la față.”

Și pentru ca totul să fie și amuzant, avem continuarea:

“— Chiar crezi că eu voi trăi mai mult ca tine? întrebă West. Cu toate viciile mele?

— Și eu am la fel de multe.

— Da, însă eu sunt mai entuziast în legătură cu ale mele.”

Tocmai când Devon spune că va vinde moșia și pământurile pe bucăți, apare și văduva vărului lor Theo:

“— Bun venit, milord. Și dumneavoastră, domnule Ravenel. Vă voi pune la dispoziție imediat o listă cu inventarul casei, pentru a putea face o selecție organizată a bunurilor de interes. Vocea ei trăda o educație aleasă, dar și o nervozitate circumstanțială.”

Fiecare dintre ei pornește cu stângul… Mai rămâne de văzut cum vor continua.

“— Nu-l invităm și pe fratele tău?

— El moțăie acum, zise Devon.

— La ora aceasta? Nu se simte bine?

— Ba da, dar are un program de pisică. Lungi perioade de somn, întrerupte de scurte perioade de toaletă personală.”

Atât Devon cât și Kathleen au amintiri din copilărie, cu părinții — care-i fac să sufere. Kathleen a fost alungată de părinți la prieteni în Anglia, iar Devon a crescut într-o casă în care părinților nu prea le păsa de copii, ci de propriile tragedii.

Criza de plâns a lui Kathleen după ce-l vede pe Asad — calul dăruit de tatăl ei, o ia prin surprindere atât pe ea cât și pe Devon. Dar, cum lacrimile înghițite încă din copilărie nu mai au zăgaz, totul explodează într-o criză de plâns… Devon este stăpân pe sine în această situație, o încurajează și o susține.

“Ascultă, mică mea stropitoare, era în firea vărului meu să facă un lucru pripit la un moment dat. Așa a fost să fie. Vena nesăbuinței curge de secole în familia Ravenel. Theo se putea însura cu o sfântă și tot și-ar fi pierdut firea cu ea.”

Devon, pe măsură ce o cunoaște mai bine, se simte din ce în ce mai atras de ea. Ușor, ușor, se îndrăgostește. Și nici prin cap nu-i trece ce să facă de acum înainte…

“Ea se apropiase de el nu din teamă sau pasiune, ci din simpla nevoie de apropiere, iar asta îl electrizase. Era prima dată când cineva căuta alinare la el. Singurul gest de a oferi alinare fusese mai intim și mai erotic decât cele mai toride partide de sex de până atunci. Parcă i se lipise de trup și de suflet.”

Devon își asumă că trebuie să poarte de grijă femeilor, că are responsabilități față de moșie și de oamenii aflați aici. Printre renovări, îmbunătățiri și alte asemenea, Devon și Kathleen corespondează la modul comico – ironic, stârnind amuzamentul cititorului.Apoi, datorită atracției ce electrizează aerul atunci când cei doi sunt împreună, tensiunea îi face să explodeze…

Cu toate acestea, surorile lui Theo, Kathleen, West și Devon; au devenit o adevărată familie. Ceea ce este de-a dreptul impresionant.

O poveste despre a doua șansă în viață: fie că vorbim despre o familie, o moșie ce reprezintă o moștenire străveche sau iubirea ce apare pentru a doua oară în viață. O lecție de viață, asta ne oferă Lisa Kleypas.

Frumos și cu inima de gheață este cartea care ne face să realizăm că dragostea adevărată poate schimba până și pe cel mai nestatornic burlac.

Iar Devon este exemplul perfect. Un rebel în aparență, care-și găsește motivația pentru a deveni un om preocupat de bunăstarea celor aflați în grija sa.

“Eu vreau să-ți ofer ție timp. Pentru mine există un singur mod de a-ți dovedi că te voi iubi și-ți voi fi fidel cât voi trăi și anume iubindu-te, fiindu-ți fidel tot restul vieții. Chiar dacă nu mă vrei.”

Celor doi, soarta le pune la încercare sentimentele, făcându-i să conștientizeze ceea ce pot pierde, testându-le iubirea. Tocmai datorită reușitei celor doi, această carte rămâne întipărită în suflet! Pentru sentimentele pe care te-a făcut să le trăiești.

Nota mea pentru carte este 10.

17 gânduri despre &8222;Frumos și cu inima de gheață de Lisa Kleypas&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.