Te aștept de Jennifer L. Armentrout

Titlul original: Wait for you

Autoare: Jennifer L. Armentrout

Seria: Wait for you, volumul 1

Editura: Epica Publishing House

Anul apariției: 2014

Traducerea: Cristina Jinga

Număr de pagini: 380

”Aceasta este cartea pe care o așteptai să o citești de când ai terminat Cincizeci de umbre ale lui Grey și E ușor să te iubesc”

Unele lucruri merită să le aștepți… 

Să plece la mii de kilometri depărtare de casă pentru a se înscrie la colegiu e singura cale prin care tânăra de nouăsprezece ani, Avery Morgansten, poate scăpa de ceea ce i s-a întâmplat, în urmă cu cinci ani, la o petrecere de Halloween, care i-a schimbat pentru totdeauna viața. Tot ce trebuie să facă e să ajungă la timp la cursuri, să se asigure că brățara de la încheietura mâinii stângi e la locul ei, să nu atragă deloc atenția asupra propriei persoane și poate — dă Doamne! — să-și facă niște prieteni, pentru că, fără îndoială, asta ar fi o schimbare bine-venită. Singurul lucru de care n-are nevoie și la care nu s-a gândit este să-i trezească interesul singurului băiat care ar putea să-i zdruncine fragilul viitor pe care și-l construiește pentru ea însăși.

Unele lucruri merită încercate…

Cameron Hamilton — 1,90 m de fizic pentru care poți să leșini, completat cu o pereche de ochi șocant de albaștri. Și cu o remarcabilă abilitate de a o face pe Avery să-și dorească lucruri despre care crezuse că-i fuseseră răpite irevocabil. Ea știe c-ar trebui să stea departe de el, dar Cam e înnebunitor de omniprezent, cu farmecul lui, cu tachinările lui istețe și cu păcătoasa aceea de gropiță în obraz, atât de … să-ți vină s-o mănânci. Să se încurce cu el e periculos, dar când nu mai e cu putință să ignore tensiunea clocotitoare ce scoate scântei ori de câte ori sunt unul în preajma celuilalt, el face să iasă la lumină o latură a ei despre care ea habar n-avea că o are. 

Unele lucruri n-ar trebui trecute sub tăcere niciodată…

Dar când Avery începe să primească emailuri de amenințare și telefoane care o silesc să-și înfrunte un trecut pe care ea îl voia îngropat, nu mai are de ales și trebuie să admită că există cineva care nu-i îngăduie să uite noaptea aceea când totul s-a schimbat. Când adevărul devastator va ieși la iveală, o să mai scape ea și de data asta întreagă, cu doar o cicatrice? Și va putea Cam să fie acolo, s-o ajute să iasă la liman, sau va fi târât în adâncuri odată cu ea? 

Iar pentru unele lucruri merită să lupți…”

Te aștept este cartea care m-a impresionat, mi-a ajuns la suflet, după ce prietena mea Dana s-a rugat luni de zile să o iau la citit mai repede… 🙂 Este preferata mea din întreaga serie deși fiecare poveste este frumoasă.

Avery și Cam sunt două personaje frumos construite de autoare, care au fiecare câte o poveste impresionantă de viață. Doi tineri ce luptă cu soarta, încearcă să se acomodeze cu duritatea lumii înconjurătoare.

Se spune că graba strică treaba, dar câteodată, graba aduce în viața ta emoții, te face să simți:

Zidul era neobișnuit de cald.

Zidul chicoti.

— Hopa, zise o voce groasă. Ești în regulă, iubito?

Zidul nu era deloc un zid. Era un tip. Inima mi s-a oprit și, pentru o secundă înspăimântătoare, o gheară mi se încleștă în piept: n-am mai putut nici mișca, nici gândi. Am fost proiectată brusc în urmă cu cinci ani. Blocată. Nu mă puteam mișca. Aerul îmi ieșea din plămâni într-un iureș dureros și simțeam furnicături în ceafă. Toți mușchii îmi înțepeniseră.

— Hei, se îmblânzi vocea, cu o urmă de îngrijorare. Ești OK?”

Încă de la această primă interacțiune care îi trezește o multitudine de emoții și care face să se simtă în aer primele scântei; realizăm totuși că Avery are la activ un bagaj emoțional care-i produce unele reacții stranii.

Primul capitol din Te aștept ne captează atenția și ne lasă complet nedumeriți. Ne trec mai multe întrebări prin minte, dar una rămâne cea mai stringentă: de ce reacționează Avery așa?

“Mă mutasem la peste o mie cinci sute de kilometri depărtare pentru un nou început și deja stricasem totul în câteva minute.”

O carte despre dragostea adevărată, care este un balsam pentru suflet. Despre sufletul pereche care îți alină trecutul și te face să privești optimist spre viitor. O poveste care solicită emoțional cititorul și care-l impresionează.

Jennifer L. Armentrout a reușit să ne spună o poveste de dragoste care își face loc în sufletul celui ce citește și acolo rămâne.

Te aștept este o carte despre lacrimi amare și suferință, despre durere și marginalizare, despre neîncrederea celor care ar trebui să aibă încredere în tine. În același timp, este o carte despre atracție, învingerea temerilor, încredere și iubire.

Îi cunoaștem prin intermediul lui Avery pe Jacob și Brittany, doi tineri plini de energie și umor, cei mai buni prieteni pe care și i-ar fi putut dori.

“Brittany nu mai spuse nimic, iar eu pe cuvânt că nu pricepeam ce mare scofală era cu asta. Cam, Cameron, cum i-o zice, fusese doar politicos după ce eu dădusem peste el. Faptul că era un fost petrecăreț reconvertit nu însemna nimic pentru mine, decât un avertisment să stau departe, cât mai departe de el.”

Credeți voi că reușește această performanță? Nici pe departe!

Avery, o fată retrasă, care nu vrea să iasă cu nimic în evidență, ne intrigă și mai tare atunci când primește un mail ciudat, mai ales că adresa de mail o știau doar părinții, vărul ei și încă câteva persoane….

“Nu ești decât o mincinoasă, Avery Morgansten.

O să primești ce meriți, în cele din urmă.

Și n-o să fie în formă de bani.”

Urmate de mesajele vocale lăsate pe telefon, care reușesc să o întoarcă în trecutul pe care îl vrea uitat… Se luptă și cu atracția pe care o simte față de Cam, încearcă să-l respingă, cu toate că inima o îndeamnă în direcția opusă.

Ușor, ușor, ajungem să-i înțelegem pe cei doi tineri și să le aflăm trecutul care le-a lăsat în suflet cicatrici adânci.

Este amuzantă interacțiunea cu Cam, acesta îi propune zilnic să iasă la o întâlnire, iar Avery îl refuză constant.

O fată amuzantă, energică și plină de încredere în propriile forțe, Avery este adorabilă atunci când se simte în siguranță. O fată normală! Prietenia cu Brittany și Jacob este strânsă, plină de încredere și sinceră. Cei trei sunt haioși împreună, te amuză și nu ai cum să nu îi adori.

Autoarea Jennifer L. Armentrout a reușit să atragă cititorul, să mărească gradual suspansul nelăsându-ne să aflăm anumite aspecte ale poveștii, apoi a început să se joace cu emoțiile noastre: râs, plâns, suferință, panică, fericire, spaimă, durere, siguranță, iar la final, iubire.

Te aștept este povestea de iubire pe care o urmărești dezvoltându-se pas cu pas.

M-am bucurat când am observat că Avery are din ce în ce mai multă încredere în prietenii ei, ba chiar merge la o petrecere unde fusese invitată de Brittany, dar… nu toate se petrec așa cum te-ai aștepta…

“— Ți-am văzut fața, Avery. Erai înnebunită de spaimă. Nu era doar pentru că fuseseși prinsă cu garda jos sau pentru că tu nu mergi la petreceri. Și nu încerc să fac pe proasta spunând asta, așa că te rog, pentru Dumnezeu, n-o lua așa, dar aia n-a fost o reacție normală.”

Ne apropiem de aflarea realității. Vom descoperi cine este Blaine și de ce fata nu mai păstrează legătura cu părinții ei sau cu vărul său. Și… poate vom descoperi ce este și cu email-urile pe care le tot primește.

În sfârșit, după ce s-a întâmplat la petrecere, Avery acceptă să iasă în oraș, la o primă întâlnire, cu Cam!

O cină, mulță emoție, nesiguranță și bâlbâieli din partea ei, chiar dacă Cam tot încearcă să destindă atmosfera.

De acum, relația celor doi ia o nouă direcție. Încep să se cunoască mai bine unul pe altul, capătă mai multă încredere. Se pare că suntem pe drumul cel bun pentru a descoperi ce anume se ascunde în trecutul lor. Ba mai mult, Avery îl însoțește pe Cam acasă la părinții lui de Ziua Recunoștinței… Îi place foarte mult pe părinții acestuia, care o tratează cu mult mai bine decât se aștepta: sunt calzi, sinceri și primitori.

Dar, excursia la Cam acasă se încheie cu o rupere a relației. O Avery care se ascunde atât de el cât și de prietenii ei, atunci când Cam descoperă cicatricea de la încheietura mâinii și realizează că fata a încercat să-și ia viața… Apoi, prin intermediul lui Avery, aflăm despre reacția pe care a avut-o propria ei mamă când fata era încă în spital:

“— Cum îndrăznești să te faci de rușine, pe tine și pe familia ta, în halul ăsta, Avery. Ce ar trebui să le spun eu oamenilor când vor afla despre treaba asta? spusese mama, iar vocea ei tremurase de la efortul de a păstra liniștea într-o cameră de spital, dar își pierduse controlul.

Următoarele ei cuvinte fuseseră țipate ascuțit:

— După toate celelalte, te duci și faci asta? Nu ți-a ajuns prin câte ne-ai pus să trecem? Care-i problema cu tine, Avery? Care, pentru numele lui Dumnezeu, e problema cu tine?”

Acum descoperim tot adevărul, tot ce a pățit Avery: violul a cărui victimă a fost, vorbele care au ieșit după aceea și toate prin câte a trecut… Faptul că proprii ei părinți au considerat-o vinovată pentru tot ce s-a întâmplat; dar și reacția întregului oraș, a elevilor de la liceu; a profesorilor care s-au prefăcut că nu se petrece nimic și că totul este în regulă…

Oare ce fel de mamă este aceea care preferă să-și facă griji pentru gura lumii mai mult decât pentru starea și liniștea propriei fiice atunci când aceasta vine acasă și îi spune despre acest abuz? Când am citit despre această întâmplare, îmi venea să intru în carte și să o scutur puțin pe mama ei, puțin mai tare… Fără să stau la discuții! Cum poți să cazi la înțelegere cu părinții agresorului, să accepți bani pentru ca fiica ta să nu depună plângere, ba chiar o obligă să nu vorbească despre acest incident! Și să te faci că nu știi că toți știu de întâmplare și de toate jignirile care i se aduc tinerei… și asta, pe vremea când fata avea doar 14 ani și ar fi avut nevoie de un ajutor specializat pentru a trece peste această traumă…

Acum se explică de ce Avery evită orice fel de contact cu propria ei familie, cu atât mai mult, vizitele acasă! Dumnezeule, fata a trecut printr-o adevărată traumă și a trebuit să suporte timp de cinci ani de zile vorbele, acuzațiile și injuriile care i se aduceau fără ca ea să se poată apăra… Și asta din cauza părinților ei!

Te aștept este cartea care ne vorbește despre curaj și rezistență, despre forța psihică de a face față unei asemenea agresiuni fără a avea nici un sprijin.

Rușinea pe care o simte față de faptul că a aflat Cameron despre tentativa ei de a-și tăia venele, o face să fugă și să se ascundă… iar când discută în sfârșit…

“Cam merse hotărât până la apartamentul lui și m-am așteptat să aud ușa trântită, dar n-a trântit-o, iar asta a fost cumva mult mai rău. Mi-am închis ușa, cu ochii deja încețoșați. Așa era drept să se întâmple. Mi-am tot spus asta, îndepărtându-mă de ușă. Britt se înșelase. Nu exista nimic să fie rezolvat sau dres. Era mai bine așa. Trebuia să fie.”

În sfârșit autoarea a dat cărțile pe față! Acum avem toate detaliile despre Avery!

Iese la iveală că Blaine a mai abuzat o fată, de data aceasta existând probe contra lui și urmând să aibă loc un proces. Toate acestea le află de la vărul ei, cu care ia legătura într-un final.

“— Toți anii ăștia, ei bine, n-am știut niciodată ce s-a întâmplat cu adevărat, dar ar fi trebuit să fac ceva, zise el. Îmi pare rău. Îmi pare rău că a trebuit să treci prin ce-ai trecut.

Emoția mi se urcă în gât. Era de-a dreptul uluitor. Nu doar că David era scos din lista mea imaginară de mizerii, dar acele trei cuvinte, așa niște cuvinte simple, erau ca un far strălucitor în mijlocul nopții. Degetele îmi tremurau pe telefon. Am strâns din ochi, dar o lacrimă tot s-a furișat afară.

— Îți mulțumesc, am șoptit, răgușit. Îți mulțumesc.”

O parte din greutate i s-a luat de pe umeri. Liniștea sufletească i-a revenit într-o mică măsură. Măcar atât!

Mai sunt piedici care apar în calea celor doi, multe care vă rămân de descoperit.

“— Sunt multe lucruri pe care nu le știu despre tine și sper că vom îndrepta asta. N-o să te presez, dar nu mă poți lăsa pe dinafară. OK? Trebuie să ai încredere în mine.”

Actiunea ia o altă turnură, se îndreaptă într-o altă direcție, Cam și Avery își continuă relația încrezători că împreună vor reuși să depășească toate câte le vor apărea în cale.

Te aștept este o carte deosebită , o superbă poveste despre iubirea adevărată, care înseninează viața și aduce fericirea!

Nota mea pentru carte este 10.

14 gânduri despre &8222;Te aștept de Jennifer L. Armentrout&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.