J & C Pasiune în dans de Rodica Mijaiche

Titlul: J & C Pasiune în dans

Autoare: Rodica Mijaiche

Seria: Pasiuni, volumul 4

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 312

”Clarice Parker, nepoata unuia dintre cei mai puternici și influenți oameni din New York, Alexander Chase, visează să devină prim – balerină și numele ei să răsune pe scena teatrului de pe Broadway. Singurul impediment este nelipsitul ei paznic, Joshua, un maniac al controlului, copia fidelă a unchiului ei, care-i urmărește fiecare pas ca un vultur.

Dar dorința ei de a străpunge acea carcasă în spatele căreia se ascunde de lume, bodyguard-ul ei, va face ca totul să ia o turnură neașteptată.

Joshua Pierce, sau Joshua pentru restul lumii, bărbatul de fier care nu se uită înapoi nici măcar pentru a ști dacă familia lui mai trăiește, are o singură dilemă: cum să se țină deoparte de farmecele răsfățatei Clarice, care din ce în ce mai mult i se strecoară pe sub piele precum un drog.

Însă pericolul ce pândește din umbră îi va face pe cei doi să-și unească forțele și să pornească într-o goană nebună în suburbiile New York-ului, unde secrete ce ar fi trebuit să rămână ascunse, ies la suprafață.”

Chiar eram curioasă în privința acestui volum, ținând cont că restul seriei Pasiuni mi-a plăcut foarte mult.

Pe Clarice am cunoscut-o încă din primul volum al seriei, unde am aflat că este nepoata lui Alexander Chase. Mi s-a părut o fată mult prea rebelă, care caută necazurile cu lumânarea, cam alintată și obișnuită să facă doar ce vrea ea.

Joshua, bodyguard-ul lui Alexander, care din când în când o mai supraveghea și pe Clarice. Un tip obișnuit să observe tot, tăcut, un fin observator al oamenilor și situațiilor cu potențial periculos. Sunt curioasă care va fi povestea celor doi…

Prologul cărții începe cu amintirile din copilăria zbuciumată și plină de abuzuri a lui Joshua:

Stau cu sufletul la gură. Nu vreau să mă găsească. Încă nu mi s-au vindecat rănile de la ultima bătaie. Respirația șuierată face să mi se strângă coastele mai tare în jurul meu. Inima îmi bate cu putere și aș vrea ca acum, după ce închid ochii și-i redeschid, să fiu în altă lume. Departe de aici. Departe de tot.”

Capitolele, scrise din punctul de vedere al lui Joshua și Clarice, alternează cu o frecvență aleatorie. Acest lucru permite cititorului să cunoască personajele, să pătrundă în mintea acestora și chiar să le înțeleagă.

Autoarea Rodica Mijaiche reușește să transmită sentimente, să facă cititorul să simtă!

J & C Pasiune în dans are o copertă drăguță, din păcate nu păstrează linia seriei… și e păcat. Oricum, se potrivește oarecum cu temperamentele explozive ale celor doi atunci când se trec anumite limite.

Clarice, tânăra noastră neînțeleasă și neliniștită…

“Îl privesc de câteva minute bune pe Joshua și aceeași senzație îmi dă târcoale. Căldură prin membre și panica ascunsă adânc în măruntaie. Parcă sunt atrasă spre el și ceva mă reține, trăgându-mă înapoi.”

Intimidată? Clarice?

Acțiunea acestui volum se petrece la o distanță de 6 ani față de evenimentele din primul volum. Acum, Clarice este studentă în ultimul an la Juilliard, secțiunea dans. Visul ei este pe cale să se realizeze! Dar, pentru asta, are nevoie să repete cu un partener de dans… Se oferă Joshua, ceea ce stârnește hohote de râs din partea fetei!

“El chiar a vorbit serios. Oh, Doamne. Dar el nu dansează. El nu simte. El este… Joshua.”

Fata încă este îndrăgostită de el, pasiunea de adolescentă s-a intensificat în loc să dispară odată cu trecerea timpului.

“Pentru că iubirea asta face. Deschide niște porți care nu mai pot fi nici zidite și nici încuiate cu lacăte.”

Parteneri de dans! Cine ar fi crezut?

Clarice trebuie să facă față nesiguranțelor înrădăcinate încă din copilărie, fricii de a circula cu mașina după ce părinții i-au decedat într-un accident de mașină… Pe parcursul adolescenței, cât s-a maturizat, fata a intrat dintr-un necaz în altul. Și se pare că acum se îndreaptă spre același deznodământ.

Trecutul o ajunge din urmă…

”Ți-am spus că nu uit. Răzbunarea este dulce, Clarice. Iar a mea tocmai începe.”

Andy Gill, cel care i-a creat atâtea probleme în trecut, revine brusc în viața ei, reușind să o bulverseze complet cu un singur mesaj.

În acest volum, autoarea ne lasă să pătrundem și în viața lui Lys și Alexander. Clarice stă cu ei în casă, așa că ar fi cam dificil să nu avem parte de o privire amplă asupra vieții tinerilor noștri ce așteaptă un copil… o fetiță!

Cumva, J & C Pasiune în dans este povestea tuturor. Apar și celelalte perechi din volumele anterioare, fiecare cu problemele și gândurile lui… cel puțin partea masculină.

Lys începe și ea să primească mesaje ciudate. Și apelează la Carlo pentru a afla de unde provin.

Povestea avansează pe mai multe planuri: atracția și dragostea dintre Clarice și Joshua, mesajele primite de Clarice de la Andy, cele primite de Lys, trecutul întunecat și plin de abuzuri al lui Joshua; toate acestea ne conduc pe drumuri diferite, obținând diferite bucăți de adevăr care ne ajută să dăm de adevărata sursă a problemelor.

Sincer, deși am apreciat povestea dintre Clarice și Joshua, am fost totuși dezamăgită de faptul că accentul nu este pus pe povestea lor ci pe răzbunarea celor care sunt de partea lui Samuel Gill: Mark Jenner și Andy Gill.

Cu un titlu ca cel al cărții de față, mă așteptam ca povestea centrală să fie chiar cea dintre Clarice și Joshua și să aibă foarte mare legătură cu dansul… Păcat că nu a fost așa!  Dansul a intervenit în relația lor de vreo două ori la începutul cărții. Și este clar că nu e o pasiune comună, cel puțin nu același stil de dans! În această privință chiar am fost dezamăgită. Să nu mă înțelegeți greșit: e normal să apară și celelalte personaje în peisaj, dar, m-aș fi așteptat să fie pe post de decor cumva, iar cei doi — Joshua și Clarice — să fie scoși în evidență. Povestea să se învârtă în jurul lor, ei să fie atracția centrală a cărții.

De asemenea, m-a nedumerit și m-a intrigat finalul cărții… Oare Sarah Jenner este eroina următorului volum?

Povestea dintre Clarice și Joshua evoluează odată cu prima noapte de dragoste pe care cei doi o petrec împreună: cumva, Joshua se deschide mai mult în fața fetei.

Cum se sfârșește această carte vă invit să descoperiți!

O poveste frumoasă, cu suspans și pericole ce planează asupra tuturor, cu nesiguranța tinereții și întrebările care nu-ți dau pace și cu fluturii din stomac ce-și fac apariția de câte ori persoana iubită apare în apropiere.

Răpirea lui Clarice de către Andy Gill, apoi a lui Lys, evadarea lui Clarice, secretele ce ies la iveală și emoțiile care țin cititorul cu inima-n gât; toate acestea fac paginile să zboare.

O poveste alertă, cu multe emoții și care ne arată că miracolele există; iar uneori, visele se îndeplinesc. Nu trebuie decât să crezi!

Nota mea pentru carte este 8.

23 de gânduri despre &8222;J & C Pasiune în dans de Rodica Mijaiche&8221;

  1. Iti asteptam cu interes impresiile!
    Mie mi-a placut seria foarte mult. Desi coperta de la acest volum este frumoasa, seducatoare, intr-adevar era bine daca se pastra linia 🙂 .
    Sper sa o iau si eu ca sa ma pot delecta cu povestea celor doi 😉 .

    Apreciat de 1 persoană

  2. O recenzie la obiect, foarte bine punctata, felicitari Geo! Imi place coperta si titlul cartii, dar mi-ar fi placut sa se pastreze amprenta seriei, care era chiar deosebita!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.