Prima dragoste de Lorena Lenn

Titlul: Prima dragoste

Autoare: Lorena Lenn

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 208

”Jackye Rowen este o tânără ce lucrează ca fotograf pentru revista Celebrity și căreia îi plac provocările. Când este trimisă să ia un interviu unui cunoscut campion de motociclism nu ezită nicio secundă, nebănuind că va întâlni iubirea în persoana lui Josh Collins și că va trebui să înfrunte adevărata provocare a vieții ei, mai ales că Josh nu agreează deloc să fie expus vieții publice.

Oare Jackye se va alege cu un eșec sau va reuși să îl facă pe Josh să îi acorde acel interviu, iar odată cu acesta să obțină și iubirea lui…”

Încă de la apariția primei cărți a acestei edituri, am apreciat în mod deosebit coperțile foarte frumoase, expresive și atrăgătoare. Nici de această dată nu se lasă mai prejos.

De autoarea Lorena Lenn am mai citit o singură carte: Când trecutul revine. O carte drăguță, care nu a fost suficient dezvoltată și nu a transmis nici o emoție. Sunt curioasă dacă autoarea a mai evoluat de la acea carte și până acum…

“Să iubim cu toată ființa și din toată inima… asta înseamnă să trăim cu adevărat.”

”Prima dragoste nu se uită niciodată, așa se spune. E acea iubire specială de care ne dorim să avem parte întreaga viață…”

Prima dragoste, după cum spune și titlul cărții, este o poveste de dragoste, despre fiorii primei iubiri, adevărată și sinceră; o dragoste care trece proba timpului.

Jackye Rowen, reporter pentru revista mondenă Celebrity, urmează să-l intervieveze pe campionul la motociclism, Josh Collins. Deși acesta evita din toate puterile interviurile.

“Spera asta din toată inima, fiindcă altfel orgoliul i-ar fi fost rănit și n-ar fi suportat. Nu voia să piardă provocarea oferită.”

Jackye este o tânără serioasă, hotărâtă să realizeze ceea ce-și propune. Iar misiunea aceasta este dificilă nu doar datorită celui pe care urmează să-l intervieveze, ci și datorită faptului că, la un concurs de mașini, un concurent a pierdut controlul mașinii și părinții ei au decedat pe loc. Chiar dacă nu are nimic de-a face cu motociclismul, domeniul de activitate este cam același…

“După moartea părinților, cu patru ani în urmă, Deborah și Henri, părinții Catherinei, au avut grijă de ea. Au susținut-o permanent, mai ales moral. Avea casa părintească și economiile alor ei, iar cele două prietene se purtau de parcă ar fi fost surori.”

Întâlnirea dintre Jackye și Josh este una tensionată, în care fiecare este suspicios și trage concluzii înainte să aibă ocazia să discute cu adevărat, unul cu celălalt. Cel care detensionează cu adevărat atmosfera încărcată dintre cei doi este Gill, tatăl lui Josh, un bărbat charismatic și plin de optimism și voie bună.

Josh îi propune un târg ciudat: să se mute în casa lui timp de o lună, să-l însoțească peste tot și să-i arate forma finală a interviului înainte de a fi publicat. Toate aceste condiții urmând a fi stipulate într-un contract pe care-l va discuta cu avocatul lui… Tânăra noastră acceptă târgul!

Pe parcursul poveștii aflăm detalii despre viața acestuia, cum ar fi faptul că mama lui Josh i-a părăsit cu ceva vreme în urmă, lăsând doar suferință în urma ei…

Un moment amuzant este atunci când Josh îi spune că vor dormi în camera lui:

“Jackye l-a privit consternată, dându-și seama cât de serios era. A tresărit la gândul că el ar putea sta lângă ea în patul acela, în patul lui.

— Oricum, asta nu e bine. Nu putem face asta… Eu nu fac lucruri de genul ăsta…

— Poți să te liniștești, nu voi dormi lângă tine, uite aici… și scoase dintr-un dulap un pat pliant, ducând în același timp un deget la buze, ca și când i-ar fi spus un secret despre care nu mai trebuia să știe nimeni altcineva în afară de ei doi.”

Atracția și emoțiile celor doi străbat paginile cărții și atrag atenția cititorului. Josh este deschis, iar Jackye încearcă să nu se implice emoțional. Oare va reuși?

Prima dragoste este o carte unde emoțiile și sentimentele joacă rolul principal. O poveste de dragoste frumoasă. Autoarea Lorena Lenn mi-a demonstrat că a evoluat de la precedenta carte pe care am citit-o eu.

Mersul pe motocicletă este o întreagă experiență pentru tânăra noastră de doar 20 de ani. Energie, bucurie și libertate, zbor infinit!

Totul este puțin înfricoșător:

“Nici ea nu știa cum ar fi trebuit, dar mai ales cum ar fi vrut să reacționeze. Părea că undeva în inima ei se dădea o luptă cu ea însăși pentru dreptul la fericire!”

Sentimentele celor doi nu întârzie să-și facă simțită prezența. În viața lui Jackye ele ies la suprafață când Josh are un accident fix după ce termină competiția. Pe lângă toate aceste sentimente, teama se strecoară și ea, în prezența lui Royce — un fost coleg de școală și nu doar atât. Se dovedește că este un tip frustrat, cu interese ascunse, care este dispus să calce pe cadavre pentru a obține ceea ce își dorește… la propriu.

Viața este complicată, asta-i sigur!

“Josh a mângâiat-o pe obraz, gândindu-se oare ce îl putea atrage atât de mult la ea, însă Jackye era deocamdată un mister, unul pe care dorea să îl dezlege. Știa că era absurd să simtă toate aceste lucruri pentru ea, însă ceea ce simțea era mai puternic decât putea și voia să admită.”

O poveste plină de sentimente încurcate, neliniști și emoții copleșitoare. Se citește ușor  și la final te lasă cu zâmbetul pe buze. O poveste despre răni vindecate, lupte câștigate și încredere absolută.

Mulțumesc editurii Stylished Books pentru exemplarul oferit spre recenzie.

Publicitate

16 gânduri despre &8222;Prima dragoste de Lorena Lenn&8221;

  1. Am pus cartile autoarei in wishlist, dar ma tot codesc… sa le cumpar sau nu? Recenzia ta ma indeamna sa citesc macar o carte, sa vad daca imi place maniera de scriere. Multumesc pentru recomandare, Geo!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.