În Iulie citesc

📚 Mirela Oprea — Cavalerii timpului• Călătoria

”Avem puteri nelimitate, trebuie doar să le folosim cu înțelepciune, fiind noi înșine. Să ne dăm voie să privim adevărul în față.”

O carte alertă, plină de misticism și magie, de pericole știute și neștiute, cu o privire obiectivă asupra binelui și răului. Acțiunea se petrece în epoca medievală, într-o perioadă a turnirurilor cavalerești. Pe lângă lupta dintre bine și rău, avem parte de povestea de dragoste dintre vampirul Peter și Pari. 

O poveste plină de emoție și cu un final pozitiv. 

📚 Stephen Fry — Mythos• Miturile Greciei repovestite

“Clio

Retrogradată astăzi la un model de mașină Renault și o serie de premii în industria publicității, CLIO sau Kleio (faimoasă) a fost Muza istoriei. Ea avea sarcina să proclame, să  trâmbițeze și să facă vestite faptele celor măreți. Cel mai vechi cerc de dezbateri din America, fondat la Princeton de către James Madison, Aaron Burr și alții, se cheamă Societatea Cliozofică, în onoarea ei.”

O carte aparte. Fascinată fiind de miturile și legendele grecești, această carte nu avea cum să nu îmi atragă atenția la Bookfest.

Pe măsură ce o citeam, am fost fascinată de modul în care autorul Stephen Fry a reușit să ne redea fiecare legendă în parte. Cu un limbaj simplu și de actualitate, fiecare mit străvechi a fost scos la lumină și împărtășit și explicat cititorilor săi fără a se încerca cosmetizarea acestora.

Pagină după pagină de abordări și unghiuri din care poți privi apariția vieții pe pământ; a zeilor din Olimp sau a muritorilor care au devenit celebrii. “Mythos” reprezintă cartea care te ajută să stabilești mai ușor ordinea întâmplărilor, să înțelegi motivațiile faptelor din spatele legendei. Astfel, am realizat că și aceste ființe au beneficiat de liberul arbitru, au fost dotate cu defecte și calități.

O carte frumoasă, pe care am citit-o cu multă plăcere!

11 gânduri despre &8222;În Iulie citesc&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.