TAG de vacanță

Vară, soare, relaxare… vacanță! Și ce faci de obicei în vacanță? Citești!

Fetele de la Delicatese Literare mi-au propus pentru vacanța aceasta un tag tare drăguț, la care am acceptat să răspund.

Să vedem ce a ieșit:

🌺O carte al cărui titlu ne duce cu gândul la vacanță. 

Am aflat de-a lungul timpului despre copii care călătoresc in lumi magice prin intermediul portalurilor. Dar, aceasta carte ne vorbește despre copiii care se întorc de acolo și care nu reușesc să se readapteze lumii normale, sau ai căror părinți nu-i mai doresc in preajma lor… Aceștia, unii dintre ei mai bine spus, ajung in căminul pentru copii in deriva ai domnișoarei Eleanor West. 

Aici, aflam despre diferite lumi, mai întunecate sau de basm, și despre dorința tinerilor de a se întoarce acolo… Totuși, pericolul pândește la cămin. Când încep să fie omorâți o parte din elevi, toți încep sa privească cu frica peste umăr. Iar majoritatea își îndreaptă privirile spre Nancy, tânăra care a venit din Tărâmul Morților…. Oare privesc ei in direcția potrivită?

🌺O carte a cărei copertă ne duce cu gândul la vacanță.

Coperta mă duce cu gândul la vacanțele la țară la bunici… 😍😍

Katelyn și Harrison și povestea lor de dragoste. Emoții, neîncredere și nesiguranța de partea ei; iubire și răbdare din partea lui. O lupta pentru fericire! O poveste care-ți atinge sufletul!

🌺O carte care ne propune o călătorie. 

O carte alertă, cu mult umor. O poveste de dragoste frumoasă, o intrigă alertă. Mi-au plăcut mult Olivia și Harry, două personaje drăguțe, sincere, amuzante; dar și serioși și hotărâți atunci când este cazul.

După cum ne spune și titlul, acțiunea se petrece la Londra, deci, acolo călătorim!

O carte aparte. Fascinată fiind de miturile și legendele grecești, această carte nu avea cum să nu îmi atragă atenția la Bookfest.

Pe măsură ce o citeam, am fost fascinată de modul în care autorul Stephen Fry a reușit să ne redea fiecare legendă în parte. Cu un limbaj simplu și de actualitate, fiecare mit străvechi a fost scos la lumină și împărtășit și explicat cititorilor săi fără a se încerca cosmetizarea acestora.

Pagină după pagină de abordări și unghiuri din care poți privi apariția vieții pe pământ; a zeilor din Olimp sau a muritorilor care au devenit celebrii. “Mythos” reprezintă cartea care te ajută să stabilești mai ușor ordinea întâmplărilor, să înțelegi motivațiile faptelor din spatele legendei. Astfel, am realizat că și aceste ființe au beneficiat de liberul arbitru, au fost dotate cu defecte și calități.

🌺O carte a cărei acțiune se petrece la malul unei ape (mare, ocean, lac). 

O poveste fantastică cu dragoni zburători, magi și multe secrete. O Valahie pe vremea în care nu existau mașini și telefoane mobile. O carte care te uimește de la început și până la sfârșit. Un basm, asta mi-a spus autoarea!O carte a cărei acțiune se desfășoară în mare parte la malul mării.

🌺O carte a cărei acțiune se petrece la munte. 

O carte care tratează un subiect pe care niciodată nu-mi doresc să o experimentez. Dar, această temă îți oferă atât de multe posibilități… Te face să te gândești la cum ai reacționa tu și la ceea ce înseamnă cu adevărat pierderea unui soț…

Dacă privesc totul din punctul de vedere al Juliei, o pot înțelege cu adevărat. Deși îmi dau seama că totul pornește de la teama ei de a se mai implica, teama de a nu suferi din nou…

🌺O carte care ne poartă într-un oraș turistic european. 

Un thriller care m-a surprins. Se știe că îmi place Musso. Dar, de această dată, am fost puțin dezamăgită. Aș fi vrut ca Madeleine să fie altcineva, nu personajul care mi-a plăcut atât de mult în Chemarea îngerului. Nu aș fi vrut ca acea poveste frumoasă să îmi fie distrusă aici. Apoi, am fost surprinsă că această carte nu are nici un strop de romantism… nu eram obișnuită cu așa ceva la Musso.

Dar, mi-a plăcut cartea. Acțiunea care te ține în priză, suspansul care îți încordează simțurile, munca de detectiv, pericolele ce apar; totul este atât de captivant încât nu poți lăsa cartea din mână.

🌺O carte care ne poartă într-o cunoscută destinație turistică din lume.

O carte ușoară, drăguță și alertă. O poveste despre căutarea rădăcinilor. Și nu numai. O călătorie pe străzile Florenței, printre atracții turistice și agitația tipică unui oraș cunoscut și vizitat.

🌺O carte a cărei acțiune se petrece pe o insulă.

O carte care ne învață despre rezistență și supraviețuire, despre prietenie dar și despre dragoste. O carte pe care efectiv am devorat-o! O lecție despre iubirea care depășește praguri, care aduce împreună sufletele pereche.

🌺O carte care ne „cazează” la un han sau la o pensiune (poate fi și un hotel, nu?). 

O carte frumoasa si închegată, o poveste credibilă si plină de emoție a cărei acțiune începe la un han.

🌺O carte care ne poartă într-o zonă pitorească de la noi din țară.

O carte frumos scrisă, din ale cărei rânduri răzbate emoția. Autoarea reușește să capteze atenția cititorului încă de la primele pagini!

Acțiunea se desfășoară pe două planuri, putem spune! Trecut și prezent. Îmbină într-un mod aparte magicul cu realul, trecutul cu prezentul.

În prezent, autoarea ne poartă la Sighișoara, în timpul carnavalului, unde împreună cu prietenii ei, participă la acesta.

Dacă doriți să preluați acest tag sunteți invitații mei.

20 de gânduri despre &8222;TAG de vacanță&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.