Am mai citit câte ceva

📚 Kevin Crossley – Holland — Poveștile Nordului. Poveștile lui Odin, Thor și Loki

”Da, am auzit că primii zei au fost Odin și cei doi frați ai săi, Vili și Ve, care erau de fapt fiii unei gigante. Într-o zi, pe când se plimbau pe țărmul mării, au dat peste un ulm și un frasin căzuți. Odin a ridicat cei doi copaci dărâmați și le-a dăruit seva vieții; apoi Vili le-a dat istețime și inimi înzestrate cu simțire, iar de la Ve au primit darul auzului, al mirosului și al vorbirii. Așa că toate făpturile vii din Midgard se trag din acești trei zei.”

Cum despre mitologia nordică nu știam mai nimic, cartea aceasta a fost perfectă! M-a introdus în atmosferă prin poveștile bine construite și alerte care mi-au făcut cunoștința cu zeii, giganții și piticii mitologici.  Dar și cu felul lor de a fi: buni, sinceri, dar și răzbunători și parșivi. 

O carte perfectă pentru vacanță, din care înveți lucruri noi. Este potrivită începând de la vârsta de 12 – 13 ani.

📚 Laura Stanciu — Detectivă de ocazie

”Sunt o femeie obișnuită, zic eu. Nu am vreo super- putere, deși mi-aș dori… O, Doamne, cât mi-aș dori! Pe care să o aleg? Da… să dau timpul înapoi? Nu, nu, nu, prea banal și suntem și așa în urmă cu toate! Să mă pot teleporta? Ar intra în faliment ăia de la companiile de taxi, că aș face eu bani teleportându-i pe alții unde își doresc (contra unei sume modice, of course!).”

Mi-a plăcut! O carte foarte bine scrisă, cu un personaj savuros și pe care-l îndrăgești de la început! O parodie a unei cărți politiste, aș spune eu, romanul de față ne prezintă radio șanțul bârfelor și ce poți scoate la iveală făcând investigații discrete. Iolanda se dovedește a fi o detectivă de ocazie pe care nu o vei uita ușor. 

Cartea îmbină umorul de calitate cu sarcasmul și ironiile de situație, bârfele și aparențele cu o acțiune alertă și o poveste de dragoste frumoasă. Cartea are destule puncte benefice pentru a fi recomandată drept o lectură potrivită de vacanță.

10 gânduri despre &8222;Am mai citit câte ceva&8221;

  1. Nu stiu daca ai citit deja, dar daca iti place mitologia nordica, incearca si Mitologie nordica de Neil Gaiman 🙂 E tot o carte faina ca si introducere in subiect si mie mi-a placut sa aflu mai multe despre Thor si Loki, personaje care pare-se, in mitologia lor, sunt diferite de ce vedem noi in filme.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.