Suflete pereche de Lorena Lenn

Titlul: Suflete pereche

Autoare: Lorena Lenn

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 203

”Rachel Stevens este o tânără în vârstă de douăzeci de ani, care devine secretară chiar pentru Chase Burke, băubatul cu care a avut o scurtă relație în urmă cu doi ani. Chase a fost primul ei iubit, într-un cuvânt totul pentru ea, însă atunci când a părăsit-o fără nicio explicație, i-a lăsat răni adânci în suflet.

Rachel nu mai vrea să aibă nimic de-a face cu el, însă atunci când o sărută din nou, acesta îi retrezește amintirile de odinioară.

Își va înfrunta Rachel temerile, dând astfel curs sentimentelor ei pentru Chase, sau va uita de el pentru totdeauna?”

Atunci când simt nevoia unei povesti de dragoste nu foarte complicată, apelez la o carte care, timp de câteva ceasuri, mă va relaxa. Astfel, a sosit vremea să citesc Suflete pereche a autoarei Lorena Lenn. Și am primit exact ce m-am așteptat!

”Sufletul pereche apare în viața noastră pentru a ne ajuta să devenim mai buni, mai iubitori, mai luminoși. De asemenea, sufletul pereche ne oferă iubirea de care avem atât de multă nevoie, iar tot ceea ce trebuie noi să facem e să-l acceptăm și să nu renunțăm la el, fiindcă altfel nu vom putea fi fericiți cu adevărat.” — Lorena Lenn

”Legătura dintre sufletele pereche este una indestructibilă, fiindcă implică dragoste, una adevărată și puternică, ce nu are sfârșit. Această uniune este mai presus de spațiu și timp, de întâmplări și oameni, fiindcă ea, pur și simplu, există ca o chintesență a celor mai frumoase sentimente care pot apărea între oameni.” — Lorena Lenn

Am avut parte de o lectură frumoasă, ușoară, care la final m-a lăsat cu zâmbetul pe buze. O poveste de dragoste dulce, cu un mic impas strecurat pentru a demonstra că această pereche merită fericirea de care vor avea parte la final.

“Rachel are impresia că trăiește un coșmar. Pur și simplu nu poate să creadă ce vede în fața ochilor. Dacă nu ar fi aievea, ar putea să jure că totul e doar o farsă. Emoțiile care o cuprind nu se pot compara cu nimic altceva.”

Rachel revine acasă, în Detroit, după o absență de doi ani și atunci când merge la un interviu de angajare pentru funcția de secretară, are neplăcuta surpriză de a descoperi că cel care-i va lua interviul este… chiar trecutul ei.

Chase și Rachel au un trecut comun, acest lucru este evident pentru cititor încă de la început.

“Când o văzuse ultima dată,Rachel avea optsprezece ani și era mai slabă, avea o bunătate și o inocență care, la un moment dat, îl atrăseseră ca un magnet. Pe atunci avea parul mai scurt, șaten, iar acum îl avea lung, pe toată lungimea spatelui. Se schimbase. Nu se compara cu femeia pe care o vedea acum în fața lui, una mai rece și calculată, care îl privea cu răceală.”

Iar în completarea acestor gânduri ale lui Chase, cele ale lui Rachel ne vorbesc despre durere…

“Până la urmă, nu ea este cea vinovată de felul în care au decurs lucrurile cu doi ani în urmă. Ea nu făcuse altceva decât să-i acorde încrederea și iubirea ei, iar el îi înșelase așteptările în cel mai urât mod cu putință.”

Descoperim și secretul lui Rachel și automat ne întrebăm de ce Chase o acuză pe ea? Cu ce a greșit?

“Privindu-și copilul dormind în pătuț, Rachel se simte copleșită de dragoste. Ființa aceea mică și delicată este o parte din ea, chiar dacă fizic seamănă atât de bine cu tatăl lui. Când îl privește, are impresia că îl are în fața ei pe Chase în miniatură: ochii lui căprui, părul blond… până și zâmbetul îi aduce aminte de el în fiecare zi.”

De aici, descoperim viața fetei din ultimii doi ani de zile. Cum părinții, la aflarea veștii că este însărcinată la doar 18 ani, au încercat să o convingă să facă avort, au început acuzațiile și certurile… până când bunica Sharon a luat-o împreună cu copilul la ea acasă, la New York…

Ultimii doi ani au fost pentru Rachel rsi și iad în același timp. Bucuria apariției fiului ei în viața ei tristă; și suferința pierderii lui Chase, realizarea faptului că a avut încredere în el iar acesta nu a meritat încrederea ei…

“Deschide ochii, nevrând să se lase furată de amintirea acelei nopți, una în care pierduse totul, dar în același timp câștigase totul, fiindcă Leon era totul al ei. Încercase atât de mult să-l uite și să-l urască pentru ce îi făcuse și aproape că reușise să se împace cu ea însăși. Până în urmă cu trei zile, când l-a revăzut pe cel care îi transformase viața în cel mai oribil coșmar posibil.”

Mi-a plăcut foarte mult prietenia sinceră dintre Rachel și Melania, felul în care aceasta o ajută și o susține pe Rachel, o încurajează și o sfătuiește.

Este dureros să realizăm că ruptura dintre Rachel și Chase s-a petrecut datorită faptului că acesta era logodit … cel puțin așa i s-a spus … De atunci fata a trăit cu o durere adâncă în suflet, știind că ea l-a iubit cu adevărat iar el doar a folosit-o.

Momentul cel mai tensionat al cărții este descinderea lui Chase la ea acasă, atunci când acesta află că Leon este fiul său. Combinate cu amenințările lui de-a o purta prin tribunale și a-i lua copilul, efectiv o șochează pe Rachel. Iar propunerea de final a lui Chase este cu adevărat de necrezut: o căsătorie de doi ani, în care el să se bucure de fiul său, apoi un divorț care se va termina amiabil dacă ea va fi de acord să-l lase să-și viziteze fiul…

Mă întreb totuși, de ce nu discută pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt în urmă cu doi ani?

Îmi place această poveste care ne vorbește despre suferință și pierdere, despre neajunsuri și despre iubirea sinceră care face posibilă o a doua șansă la fericire.

“Doi ani, se gândește, inspirând adânc. Doi ani și urma să fie liberă. Înghite în sec, dorindu-și cu ardoare ca timpul să treacă repede, foarte repede, iar lucrurile să revină la normal.”

Lucrurile avansează amețitor de repede, iar Rachel se trezește că efectiv nervii ei nu prea mai rezistă… este atât de aproape de a face o explozie de furie, în timp ce Chase se distrează de minune…

Este destul de amuzantă interacțiunea celor doi, mai ales reacțiile lui Rachel. Acest dans al seducției jucat de Chase mă întreb spre ce va conduce.

Suflete pereche a fost pentru mine cartea potrivită la momentul potrivit. Dulce, plină de emoții, ușoară și foarte frumușică. O poveste de dragoste care ajunge la sufletul cititorului.

Rachel și Chase sunt doi încăpățânați care recunosc până la urmă că se iubesc din tot sufletul. Dar, până atunci, asistăm la o bătălie a orgoliilor.

“Nu poate decât să spere că, la final, va ieși cu inima întreagă din toată povestea. Sau oricum, cu cât a mai rămas din ea, fiindcă inima ei nu mai era de mult timp întreagă.”

Mulțumesc editurii Stylished Books pentru exemplarul oferit spre recenzie.

6 gânduri despre &8222;Suflete pereche de Lorena Lenn&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.