Citind în vacanță

📚 Penelope Douglas — Aproape niciodată

Lumea mea nu gravitează în jurul tău?

Ce, a gravitat vreodată?

Cuvintele lui s-au revărsat peste mine și am rămas ca paralizată. În toți anii aceștia am știut ce fac. Ce-mi fac mie și ce-i fac lui. Nu era cine știe ce revelație nenorocită, dar pentru prima oară îmi dădeam seama de faptul că eram mai vinovată decât tatăl lui pentru felul în care vedea el lumea și pentru cum se comporta. Era furios încă dinainte să-l las pe Thomas să-l vadă. Mă ura dinaintea verii ăleia. Se tot ținea la distanță de mine de când se știa.”

O poveste care lămurește multe din întâmplările rămase fără explicație din viața eroilor seriei, ne permite să-i cunoaștem mai bine pe Katherine și Jason Caruthers și să înțelegem traumele și rănile pe care și le-au provocat atât lor cât și celor apropiați lor.

📚 Sarah J. Maas — Regatul aripilor și al pieirii

”—…. Hybernul consideră de mult perioada de dinaintea războiului o epocă de aur. Și secolele de după aceea ca pe un ev întunecat.

Mi-am frecat pieptul.

— Sunt nebuni să creadă asta.

Rhys dădu din cap.

— Da, cu siguranță sunt. Dar nu uita că regele lor a încurajat viziunile acestea limitate asupra lumii. Nu și-a extins rutele comerciale și nu le-a permis altor teritorii să îi ia vreun teren și să-și impună cultura lor. S-a gândit unde le-a mers prost Loialiștilor în timpul războiului. Cum au cedat în cele din urmă, nu pentru că au fost copleșiți, ci pentru că au început să se certe între ei. Hybernul a avut destulă vreme să se gândească la greșelile acelea și la cum să le evite cu orice preț. Deci el s-a asigurat că poporul său favorizează Războiul și ideea de a distruge zidul pentru că ei cred că așa vor reinstaura acest… trecut  glorios. Oamenii Hybernului nu își văd regele și armata ca pe niște cuceritori, ci ca pe eliberatorii Marilor Spiriduși și ai celor care le sunt alături.”

O carte care face și mai complexă acțiunea față de volumele anterioare. Feyre s-a reîntors în regatul ei și alături de Rhys încearcă să apere teritoriul de amenințarea Hybernului și de posibilitatea ca oamenii să fie făcuți sclavi. O acțiune plină de adrenalină și suspans, cu foarte multe personaje importante, fac din volumul de față un must-read. Autoarea reușește să uimească cu fiecare volum, lăsând să iasă la suprafață talentul ei. O carte care atrage cititorii și îi convinge de calitatea cărții și a scriiturii autoarei.

4 gânduri despre &8222;Citind în vacanță&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.