Concediul în cărți

📚 Diana Gabaldon — Tobele toamnei, volumul 2

”— Cum adică nu puteam face nimic?

Și-a tras nervoasă o cămașă peste cap și l-a sfredelit cu privirea.

— Bree, nu poți schimba lucrurile! Nu știi asta? Părinții tăi au încercat, știau ce se va întâmpla la Culloden și s-au străduit din răsputeri să îl oprească pe Charles Stuart, dar nu au reușit, așa e? Au dat greș! Geilis Duncan a încercat să îl facă rege pe Stuart. A dat greș! Toți au eșuat!

A riscat să o atingă pe braț; ea a rămas încremenită ca o statuie.

— Bree, nu-i poți ajuta, a spus el ceva mai încet. Face parte din istorie, face parte din trecut — tu nu aparții acestui timp și nu poți schimba ceea ce se va întâmpla.

— Nu știi sigur asta.”

Brianna și Roger călătoresc în trecut pentru a-i întâlni pe Claire și Jamie — cel puțin Claire o face. Roger merge după ea. Au parte de o întâmpinare dură, viața nu le arată partea bună de la început.

Brianna are parte de un abuz fizic asupra ei din partea lui Stephen Bonnet, atunci când încearcă să recupereze de la el verigheta mamei ei. Roger, este bătut de Jamie și vândut indienilor, crezând că el este cel care i-a nenorocit copilul… Avem parte de răsturnări de situație, de confuzii și momente tensionate, pericole chiar…

Adevărata acțiune începe când Jamie, Ian și Claire pornesc în căutarea lui Roger.

Per total, o carte foarte frumoasă! O plăcere să o citesc!

📚 Nora Roberts — Obsesia

”Deci, așa stăteau lucrurile, așa se potriveau. Cel puțin cum se potrivea jumătatea lui, se gândi. Se potriveau, toate acele piese aflate în mișcare se îmbinau pentru că el era îndrăgostit de ea.

Universul nu ar fi trebuit să-l avertizeze despre asta? Avea nevoie de un pic de timp, trebuia să se adapteze, să se regrupeze, trebuia să…

Apoi ea se uită peste umăr și privirile li se întâlniră.

El simți că îl cuprinde o furtună atât de puternică, încât rămase fără suflare. Preț de o  clipă se întrebă cum puteau oamenii să trăiască așa, cum puteau să poarte în ei atât de mult din altcineva.”

O carte emoționantă! O poveste despre o fetiță care își denunță tatăl, care descoperă că acesta este un criminal în serie. Povestea vieții ei, a evitării ieșirilor în evidență, a expunerilor în public. Naomi este un personaj puternic, luptător. O eroină impresionantă, care face față provocărilor pe care soarta i le scoate în cale.

6 gânduri despre &8222;Concediul în cărți&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.