The Mister by E. L. James

Titlul original: The Mister

Autoare: E. L. James

Editura: Penguin Random House UK/ Arrow Books

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 528

”Lose yourself in a passionate love story.

The Mister is the thrilling new romance from E L James, author of the phenomenal no. 1 bestselling Fifty Shades Trilogy.”

”LONDON, 2019. Life has been easy for Maxim Trevelyan. With his good looks, aristocratic connections and money, he’s never had to work and he’s rarely slept alone. But all that changes when tragedy strikes and Maxim inherits his family’s noble title, wealth and estates, and all the responsability that entails. It’s a role he’s not prepared for and one that he struggles to face.

But his biggest challenge is fighting his desire for an unexpected, enigmatic young woman who’s recently arrived in England, owning little more than a dangerous and troublesome past. Reticent, beautiful and musically gifted, she’s an alluring mystery, and Maxim’s longing for her deepens into a passion that he’s never experienced and dares not name. Just who is Alessia Demachi? And can Maxim protect her from the malevolence that threatens her? And what will she do when she learns that he’s been hiding secrets of his own?

From the heart of London through wild rural Cornwall to the bleak, forbidding beauty of the Balkans, The Mister is a roller- coaster ride of danger and desire that leaves the reader breathless to the very last page.”

O carte care a venit ca o surpriză neașteptată în acest concediu și pe care, după ce mi-am intrat în ritm, am savurat-o la maxim.

Încă de la început, autoarea ne oferă suspans și teamă.

Îi cunoaștem pe Maxim și Alessia, cele două personaje principale ale cărții, cum nu se poate mai diferiți unul de celălalt din toate punctele de vedere.

Maxim Trevelyan este un tip de bani gata care nu face altceva decât să se bucure de viață. Este principala lui ocupație. Muncește ca DJ într-un club când și când, ca model uneori și compune muzică… Este un fustangiu notoriu, care nu se culcă de prea multe ori cu aceeași fată.

Dar, viața lui se dă complet peste cap atunci când fratele său moare brusc iar el se trezește peste noapte cel de-al 13-lea Conte de Trevethick… Niciodată nu și-a dorit acest titlu și nici nu a fost instruit pentru această situație șocantă. De aici decurg foarte multe obligații și îndatoriri care îi vor schimba viața pentru totdeauna.

Alessia Demachi este o tânără albaneză venită să muncească în Anglia… este menajera lui Maxim… Dar fata are un trecut care o înspăimântă și de care se ascunde. Și totuși, trecutul o ajunge din urmă și Maxim este hotărât să o ajute.

Fata este timidă, tăcută, dar își pune toată încrederea în Maxim atunci când acesta decide să o salveze de cei care o urmăresc.

Autoarea ne poartă atât prin aglomerata Londra cu centrul ei plin de viață, cât și pe la periferiile capitalei. Apoi ajungem la malul mării, tocmai în Cornwall, pe domeniul Contelui de Trevethick…

Observăm atracția dintre cei doi, lupta pe care o duce fiecare dintre ei pentru a nu ceda, dar și sentimentele puternice care se nasc între ei. Sunt atât de prinși în ceea ce simt unul față de celălalt încât, nu stau prea mult să se gândească la semnificația sentimentelor lor. Pur și simplu își trăiesc povestea!

O poveste emoționantă, care te prinde de la prima pagină și nu te mai lasă să abandonezi cartea. O acțiune alertă, cu mult suspans, The Mister oferă o lectură captivantă, o călătorie prin Anglia secolului XXI și nu numai.

Aflăm că Alessia, împreună cu alte fete din țara ei, au venit în Marea Britanie să lucreze. Cel puțin așa li s-a spus la plecarea din Albania. Pe drum, Alessia descoperă că au picat pe mâna unor traficanți de persoane… Fata reușește să scape și găsește ajutor la o prietenă a mamei sale care lucrează în Londra.

Teroarea fetei este și mai mare atunci când constată că cei de care a crezut că a scăpat au găsit-o, iar ea este nevoită să fugă din nou.

Dar, Maxim este dispus să facă orice pentru a o știi în siguranță. Astfel, o duce pe tânără la domeniul său din Cornwall, o protejază și îi poartă de grijă; dar îi ascunde faptul că este conte. Șocul cel mare pentru el este atunci când descoperă în sfârșit, ce își dorește de la Alessia: inima ei! Pur și simplu nu mai poate gândi! Nu îi vine să creadă! Niciodată nu și-a dorit să câștige inima unei femei, nu până acum!

”Love. Confusing. Irrational. Frustrating… Exhilarating. This is what it feels like. I am madly, crazily, ridiculously in love with the woman sitting opposite me.

My daily. Alessia Demachi.

I’ve felt like this since I first laid eyes on her standing in my hallway clutching a broom. I remember how disconcerted I was… How angry. How the walls closed in on me and I had to escape because I didn’t understand the depth of my feelings. This is what I was running from. I thought I was just wildly attracted to her. But no. It’s not just her body I crave. It’s never been just that. I’m drawn to her in a way I’ve never been to any other woman. I love her. That’s why I went after her when she fled to Brentford. That’s why I brought her here. I want to protect her. I want her happy. I want her with me.”

Perioada petrecută aici este cea în care emoțiile și sentimentele celor doi iau amploare, cei doi se aproprie unul de celălalt din toate punctele de vedere, o frumoasă poveste de dragoste luând naștere între cei doi. Avem parte de momente intense și fierbinți, de clipe care îți aduc zâmbetul pe buze. Generozitatea lui Maxim mă uimește! Pur și simplu este capabil să facă orice doar să știe că Alessia este bine.

Dar, așa cum se știe, în dragoste nu totul este ușor și vine de la sine…. Apar problemele, pericolele își fac simțită prezența, iar cei doi tineri sunt nevoiți să lupte pentru iubirea lor.

Și până la urmă totul iese la iveală: cine este de fapt Maxim, sentimentele lui pentru ea, și …

”She places her hand on my chest. Through my shirt I feel the warmth. It spreads. Everywhere.

Alessia clears her throat. ‘I was so scared. I thought I’d never see you again. But my biggest … um, sorrow… um, regret’, she whispers, ‘was that … was that I never told you that I love you’. 

Ce am apreciat foarte mult a fost faptul că autoarea a introdus muzica, și aici mă refer la cea clasică cântată la pian, în poveste!

Acum, să nu vă închipuiți că totul se termină aici, nu, nici pe departe!

Este răpită de cel căruia i-a fost promisă de tatăl său și forțată să revină în Albania…

Mi-a plăcut modul în care a conturat personajele, puterea acestora de a lupta pentru ceea ce își doresc, sau de a face față situațiilor tragice care le apar în față.

O carte care se citește ușor și pe care o recomand cu drag! Este perfectă pentru relaxare în concediu!

Nota mea pentru carte este 10.

16 gânduri despre &8222;The Mister by E. L. James&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.