Dragoste neașteptată de Lorena Lenn

Titlul: Dragoste neașteptată

Autoare: Lorena Lenn

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 240

“Gabriella Price, o tânără visătoare, își dorește independența, atât financiară, cât și personală, astfel încât decide să plece de acasă și să își încerce șansa ca animatoare într-un club din Italia. Descoperă însă, brusc, faptul că visele pot fi atât de fragile, atunci când ajunge în mâinile unor traficanți de ființe umane.

La un moment dat, atunci când crede că nu mai are nicio speranță, apare primul ei client, Tyler Fox, un bărbat cuceritor, care o neliniștește, readucându-i în același timp speranța, mai ales că nimic nu avea să mai fie la fel ca înainte.

Ce decizie va lua oare Gabriella? Să dea o șansă unei posibile iubiri sau să se complacă într-o relație anterioară?”

”Când iubirea e adevărată, aceasta poate învinge totul…”

“Oricine poate fi bun, chiar dacă a trecut prin furtună…

Așadar, să sperăm, să visăm și să iubim din toată inima.”

Dragoste neașteptată este o poveste de dragoste ușoară. Cu o copertă atrăgătoare, cartea te îmbie să o iei în mână de cum pui ochii pe ea.

“Gabriella Price simțea cum, dintr-o dată, viața ei devenise un coșmar. Peste noapte, toate speranțele i se ruinaseră, din cauza imensei greșeli pe care o făcuse, acceptând un post de animatoare timp de trei luni, pe perioada verii, după absolvirea cursurilor unei facultăți de design interior.”

O carte care abordează un subiect de actualitate, dur, care lasă răni adânci în sufletul celor implicate în așa ceva.

Primul client se dovedește a fi un tânăr chipeș, care a plătit să fie cu ea pentru mai mult de 24 de ore: Tyler Fox…

“— Sunt detectiv Tyler Fox, spuse el întinzându-i mâna, pe care ea o atinse cu ușoară ezitare, lucru care îi smulse un zâmbet bărbatului.”

Se pare că acesta a fost trimis chiar de prietenul fetei, Ron…

Totuși, parcă acest început nu reușește să-mi dea senzația de pericol și disperare în care ar trebui să se zbată Gabriella… Deși situația devine din ce în ce mai tensionată, pericolul pândind sub multe forme, autoarea Lorena Lenn menține dialogul la un nivel simplist, care pare sec și nu reușește să stârnească aproape nici o reacție din partea cititorului.

”Câteva ore mai târziu, ușa se deschise și bărbatul care îl aduse pe Tyler în cameră intrase cu un căluș în mână. Încercase să i-l pună la gură lui Gaby, dar ea reușise să țipe, pentru a-l alerta pe Tyler:

— Ieși afară de aici! strigase tânărul, sărind din pat.

Îi dăduse un pumn în față acelui intrus și un picior în burtă.”

În plină situație tensionată ne trezim că Tyler are brusc sentimente pentru ea deși abia o cunoaște. Ba mai mult, Gaby face eforturi imense pentru a se arăta nepăsătoare… Mi se pare că, în loc să simt pericolul, teama de a nu se întâmpla ceva rău, mai degrabă, am avut senzația că asist la o conversație între doi prieteni care se joacă de-a pericolul. Ori discuțiile celor doi sunt total deplasate pentru acest moment al acțiunii, ori eu nu reușesc să înțeleg cartea…

Autoarea Lorena Lenn are talent dar nu-l exploatează la capacitate maximă sau nu reușește să o facă. Ceea ce este un real impediment. Cu mai multă atenție, cu o doză de emoție, ar fi putut fi o poveste mult mai reușită.

Speram să observ un pas înainte față de celelalte cărți ale ei, o evoluție, care nu a avut loc.

Gaby este decisă să-și pună ordine în viață odată scăpată de acest pericol. Iar reacția lui Tyler mi s-a părut total nepotrivită. Nu cred că fata nu ar fi în stare să-și înfrunte părinții și pe Ron… singură.

“— Foarte bine, dar cred că ai nevoie de ajutor, iar eu sunt dispus să ți-l ofer. Nu-ți poți înfrunta singură părinții și pe Ron și, dacă îmi dai voie, voi fi alături de tine, zise el, iar Gaby îi observase zâmbetul șiret.”

Când Gaby și celelalte fete reușesc să scape este un moment tragi- comic. Și nu glumesc! Citind descrierea întâmplării, nu știam dacă să plâng sau să râd… Lipsește cu desăvârșire profesionalismul unor detectivi sub acoperire.

“La indicația lui Tyler, Gaby le-a condus rapid pe fete. Tyler a rămas să-și ajute colegii care le însoțiseră pe fete la terasă, dar și pe cei care tocmai sosiră. După un timp, în care au avut loc lupte între băieții lui Tyler și oamenii Maestrului, au învins băieții lui Tyler. Apoi i-au băgat în mașini pe oamenii Maestrului.

Doar Maestrul reușise să fugă. Apoi un detectiv, coleg cu Tyler, merse după actele fetelor.”

Sincer, nu am crezut că voi întâlni o asemenea descriere puerilă, lipsită de orice emoție, deacă și atât de telegrafică. De la un autor care are deja un anumit număr de cărți publicate m-aș fi așteptat la ceva mai mult decât un rezumat…

Povestea continuă… în același stil, cei doi se căsătoresc, apoi îi anunță pe părinții ei.

Sunt tensionați unul în prezența celuilalt. Nu am înțeles nici minciunile cu controlul ginecologic…

Apoi Ron încearcă să o abuzeze fizic pe Gaby atunci când o prinde singură în locuința ei… și este salvată chiar în ultimul minut de soțul ei…

Ce să vezi, Gaby reușește să mai fie sechestrată încă o dată de Maestru… Cu un soț detectiv… Deloc nu e credibilă cartea asta.

Dacă ar fi fost ceva mai elaborat scrisă cartea, povestea aceasta ar fi putut deveni una bunicică!

Cartea este o îmbinare de romantism și suspans, sau cel puțin, asta se vrea.

Mulțumesc editurii pentru exemplarul oferit spre recenzie.

13 gânduri despre &8222;Dragoste neașteptată de Lorena Lenn&8221;

  1. Probabil ca persoana care a scris cartea avea un termen de respectat.
    A scris numarul de pagini cerut si gata.
    Dupa cum ai apreciat si tu, coperta e atractiva.
    Suntem o societate care apreciaza mult copertile (si nu ma refer numai la carti).
    Oricum, tu ai avut curajul sa ii dai doar 2 stele si onestitatea ta este de admirat.
    Dar ce te faci daca editura trimite acum asasini platiti dupa tine? Hai, schimba repede ratingul 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Nu am citit nicio carte de această autoare dar tu confirmi ceea ce am auzit din alte părți (alte păreri) . Autoarea are potențial dar nu știe/nu poate să îl exploateze 😦 . Mie îmi face impresia că scrie cărți pe bandă rulantă fără să dea atenție calității. Păcat!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.