Gryphony•Sub vraja grifonului de Michael Peinkofer

Titlul original: Gryphony:im bann den greifen

Autor: Michael Peinkofer

Seria: Gryphony, volumul 1

Editura: Univers Enciclopedic

Colecția: Junior

Traducerea: Crina Vasiliu – Kienle

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 224

Un inel misterios.”

Un roman captivant în care se împletesc întâmplări de demult și din prezent.

“Melody ajunge la un cerc de pietre din cele mai vechi timpuri. Aici găsește o piatră ciudată — care se dovedește a fi un ou de grifon. Curând, apare Agravain, jumătate leu, jumătate vultur. Animalul miracol nu numai că se dezvoltă rapid, dar poate și vorbi cu Melody în gând.

Din păcate, figuri sinistre din trecut s-au agățat de ghearele lui Agravain. Și vor fi în curând un pericol pentru amândoi.”

Un roman fantasy foarte atrăgător.

Coperta misterioasă, animalul legendar demult dispărut și o fetiță care poate comunica cu acesta prin intermediul gândurilor… Ce poate fi mai interesant de atât?!?

O lectură perfectă pentru vacanța de vară, pentru mici și mari care nu și-au pierdut încă capacitatea de a visa.

Eterna luptă dintre bine și rău ne este înfățișată și de data aceasta într-un roman captivant, foarte alert, învăluit în suspans și mister.

“— Te-ai gândit vreodată cât timp va mai trebui să dureze bătălia asta funestă dintre noi?

— De multe ori, recunoscu cavalerul.

— Pe vremuri eram mai mulți — acum nu mai suntem decât noi doi. Suntem singurii care au mai rămas, ultimii cavaleri ai văzduhului.

— Eu sunt ultimul cavaler, îl contrazise călărețul grifonului. Tu ai apucat-o pe drumuri greșite. Uită-te doar în ce hal ai ajuns!”

Gryphony• Sub vraja grifonului tratează lupta dintre bine și rău într-un roman fantasy unde întâlnim grifoni și călăreți ai acestora — care luptă de partea binelui; și dragoni și conducătorii lor — ce luptă de partea răului.

Ultimul cavaler al aerului, care a luptat de partea binelui este învins mișelește…

“— De mult am așteptat acest moment, spuse Malagant și se întoarse către dragonul uriaș care se afla în spatele lui. Devorax, explică-i, te rog, prietenului nostru de ce lupta lui a luat sfârșit. Spune-i de ce noi suntem cei care au câștigat războiul.

Cu un șuierat înfiorător, dragonul trase aerul rece, apoi vuietul flăcărilor se auzi clocotindu-i în piept. În clipa următoare, scuipă foc și cercul de pietre se transformă într-o mare de flăcări.”

Acesta este trecutul…

Prezentul, ne duce la ziua de naștere a unei fetițe: Melody. O micuță orfană de ambii părinți, crescută de bunica Fay. Trăiește pe o insulă, la Hanul de Piatră — o pensiune pe care o deține bunica. Are un singur prieten, pe Roddy, care stă la câteva case distanță de ea.

“Chiar și ziua ei de naștere era o zi ca toate celelalte, își spuse. Fără să știe cât de mult se înșela în privința asta.”

Ziua începe cu un cadou primit de la cel mai bun prieten al ei, continuă cu fetele care o terorizează la școală, astfel ajungând în magazinul domnului Clue … proprietarul unui magazin de rarități. Cadou de ziua ei, acesta o lasă să-și aleagă ceva din magazinul său:

“Era un inel diferit de cele care se găseau în magazinele de bijuterii. Era lucios și avea o montură în formă de ochi. Pe piatra turcoază era gravat un simbol care semăna cu o mână sau cu o gheară.”

Un vis frumos în miez de noapte și o voce ce o strigă insistent, o trezesc brusc. Și face o constatare nemaipomenită: inelul de la domnul Clue strălucea! Iar dincolo de deal, în vechiul cerc de pietre celtic strălucea ceva … Ce? Asta este întrebarea!

“De acolo observă împreună cu Roddy cum desenul devenea tot mai mare, ca și cum ar fi fost trasat de o mână invizibilă. Treptat conturul se întregi și cei doi prieteni își dădură seama repede despre ce se afla în fața ochilor lor.”

Când oul eclozează, din el iese un pui straniu, pe care Melody și prietenul ei nu îl recunosc și nici nu știu ce să-i dea de mâncare. Dar sunt hotărâți să afle ce este. Plus că, fata are impresia că micuțul pui o înțelege.

“— Un grifon? întrebară Melody și Roddy într-un glas.

— O creatură mitologică, răspunse domnul Clue emoționat, pe jumătate vultur, pe jumătate leu — cel puțin așa este descris de obicei. În realitate însă grifonii sunt mult mai mult decât atât.”

Constatăm că micuțul grifon are și un nume care apare pe metalul inelului … Agravain… Ce poate fi mai ciudat și în același timp, mai fantastic?

Printre emoții și griji pe care și le face pentru bunica Fay, care este cât pe ce să piardă Hanul de Piatră, și micul grifon care crește înspăimântător de repede, Melody efectiv are parte de multe momente agitate.

Agravain devine prietenul de nădejde al lui Melody.

“Și în acel moment nu doar Melody simți că avea să fie începutul unei prietenii foarte strânse, dar și bărbatul îmbrăcat în negru din cap până în picioare, care stătea afară, în fața casei, cu privirea ridicată spre camera de la mansardă. O urmărise pe Melody de mult timp, iar acum era sigur: legătura se făcuse.”

De aici, totul se schimbă.

O întreagă avalanșă de mistere și pericole planează asupra ei și a grifonului care crește neașteptat de repede. Avem parte de aventuri memorabile, de descoperiri neașteptate. Și totuși… cine îi urmărește? De ce? Acestea sunt întrebările la care puteți afla răspunsul citind povestea de față.

În speranța că următoarele volume ale seriei vor fi traduse cât de curând, vă pot spune că Gryphony • Sub vraja grifonului este o carte care te îndeamnă la visare, te poartă în aventuri fantastice, pline de pericole. O luptă constantă, în care ai nevoie de curaj pentru a face față provocărilor.

“Deodată strălucirea unor ochi mari și roșii ca jăratecul străpunse întunericul și un abur alb se răspândi în jur când gigantul preistoric scoase răgușit aerul din piept.

Era un dragon.”

Mulțumesc editurii Univers Enciclopedic pentru exemplarul oferit spre recenzie.

10 gânduri despre &8222;Gryphony•Sub vraja grifonului de Michael Peinkofer&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.