Jocul de-a dragostea de Sandra Brown

Titlul original: Thursday’s child

Autoare: Sandra Brown

Editura: Litera

Colecția: Cărți Romantice

Anul apariției: 2019

Traducerea: Alina Rogojan

Număr de pagini: 205

”Allison Leamon știe că e o idee proastă să accepte planul surorii ei gemene și să îi ia locul, căci, cu toate că fizic sunt identice, în rest nu pot fi mai diferite. Cum ar putea un om de știință realist ca ea să convingă pe cineva că este efervescenta Annie? Prima provocare este întâlnirea la cină cu Davis, logodnicul lui Annie. Surpriza însă o reprezintă prezența lui Spencer Raft, cel mai bun prieten al lui Davis, dar mai ales reacțiile ei față de Spencer, care par să nu aibă nici o logică.

Spencer este un bărbat cu multe talente — și să vadă dincolo de suprafață este unul dintre ele. Așa că simte că sub fațada atent construită de Allison se află o femeie pasională și, după ani petrecuți în căutarea emoțiilor adevărate, își dă seama că a găsit exact ceea ce îi trebuie.

Dar cum poate un romantic incurabil să convingă o sceptică hotărâtă că dragostea nu este ceva care poate fi studiat într-un laborator? Și ce metodă mai bună ar fi decât un experiment pasional, la bordul unui iaht, unde își pot îndeplini toate fanteziile și dorințele — iar apoi să vadă dacă idila lor a fost doar un interludiu plăcut … sau dragoste adevărată.”

“Sexy, amuzant și romantic, romanul spune povestea plină de senzualitate a unei femei prea deștepte să se îndrăgostească … și a bărbatului decis să-i dovedească că greșește.” — Kirkus Reviews

Sandra Brown este una dintre cele mai cunoscute autoare americane contemporane. Cărțile ei au fost traduse în 34 de limbi, în peste 80 de milioane de exemplare.

Jocul de-a dragostea, apărută prin anii ‘90 la Editura Miron cu titlul Copilul născut joi este un roman plin de senzualitate și romantism, amuzant pe alocuri, care îți oferă ocazia de a-ți readuce aminte de fiorii primei iubiri. Cu un stil lejer și plin de candoare, autoarea Sandra Brown ne oferă o delectare pentru câteva ore. O frumoasă poveste de dragoste, amuzantă, dulce și fierbinte.

“— Ți-ai pierdut mințile?

— E o idee grozavă.

— E o idee tâmpită. Nu am mai făcut asta de când eram copii.

— Și scăpăm de fiecare dată neprinse.”

Allison și Annie Leamon, gemene identice din punct de vedere fizic, dar cum nu se poate mai diferite din alte puncte de vedere; hotărăsc să-și schimbe identitățile pentru o perioadă determinată de timp, deoarece Annie vrea să-i facă logodnicului ei o surpriză…

“Allison își frânse neliniștită mâinile. Ann avusese dintotdeauna acest efect asupra ei — era capabilă să o convingă să facă ceva chiar și atunci când bunul ei simț o avertiza că era o idee proastă.”

Zis și făcut… Annie se internează la clinică pentru a-și face o operație de mărire a sânilor, iar Allison devine Annie… Începutul lui Allison ca Annie stârnește un hohot de râs:

”Frână și opri mașina în fața restaurantului exact în clipa în care o observă pe Ann apărând de după colțul clădirii. Sărind din mașina decapotabilă, o strigă.

Ea ridică privirea, mai făcu un pas, apoi se clătină în față și ateriză în nas.

Fir-ar să fie!”

O situație amuzantă care o traumatizează puțin pe Allison, care constată că i-a sărit una din lentilele de contact și acum se vede nevoită să facă față unei seri în compania lui Davis și a prietenului acestuia, Spencer, pe jumătate orbecăind, văzând totul în ceață.

Iar cina la restaurant este plină de stângăcii, momente stânjenitoare și Allison aproape că clachează… Cel mai interesant a fost să observ atracția instantanee dintre Spencer și Allison…

“Bărbatul acela cu voce captivantă și trup masiv și tare reprezenta o amenințare pe care nici măcar nu o putea cuprinde cu mintea.”

Iar apariția acestuia la apartamentul lui Ann imediat după plecarea lui Davis o dă complet peste cap: acum îl vede clar pentru prima dată și observă cât de chipeș este, ca să nu mai spunem nimic despre modul în care reacționează trupul ei la simpla lui prezență!

Luptându-se cu atracția față de Spencer, dar și cu responsabilitatea de a nu fii vinovată de distrugerea relației surorii sale, Allison uită un lucru important: nu ia în calcul nici un moment să le spună adevărul celor doi bărbați.

Sandra Brown oferă cititorilor săi o poveste simplă și dulce, asezonată din plin cu umor datorită situației inedite; iar cititorul are parte de o lectură savuroasă, care face inima să palpite și un zâmbet să se aștearnă pe chip.

Frământările interioare ale lui Allison sunt atât de bine redate încât cititorul este prins între logodna cu Davis — pe care Allison trebuie să o salveze și atracția irezistibilă față de Spencer — care-i dă fiori și îi pune trupul pe jar…

De aici, situația pare a o lua razna de tot în clipa în care Spencer îi spune lui Davis că s-a îndrăgostit de logodnica sa, iar totul culminează cu momentul de furie al lui Allison când cei doi apar la ușa ei…

“Și totuși, se trezea acum uitând că era un savant pragmatic, descoperind femeia din ea în îmbrățișarea acelui bărbat, cu adrenalina gonindu-i prin vene și inima zbătându-i- se violent sub coaste. Trupul ei tânjea dureros să se apropie și mai mult de el, să simtă și mai mult din el. Simțurile ei se întreceau care mai de care să se îmbete cu senzațiile palpitante pe care i le stârnea bărbatul acela.”

Apoi, se trezește că Spencer îi invadează și viața reală prin apariția la ea la muncă, unde, deși nu o recunoaște, se arată interesat de ceea ce face.

Momentul când totul iese la iveală este tragi-comic. O Allison furioasă, care le spune celor doi bărbați și surorii sale addevărul:

“— După cum ziceam, interveni Allison pe un ton apăsat, acoperind șoaptele lor tandre. Spencer s-a întâlnit cu Davis în seara asta și i-a spus că îl dorești la fel de mult cum te dorește el pe tine. Apoi Davis s-a îmbătat, crezând că ești pe punctul de a-i întoarce spatele pentru a avea o aventură cu acest Don Juan. Davis a venit la mine plângând — adică la tine— implorându-te să nu dai cu piciorul iubirii dintre voi. Spencer și-a făcut și el apariția, furios că alegi să rămâi cu Davis. Trebuie să alegi între ei. Trase adânc aer în piept. Atât. Cred că am cuprins toate aspectele relevante și te-am pus la curent cu întreaga situație. Din acest moment, eu mă spăl pe mâini de toată povestea. Mai departe n-aveți decât să vă descurcați voi trei.”

Dar, Jocul de-a dragostea este departe de a se fi încheiat. Putem spune că abia acum începe!

“— Ești adorabilă. Îmi placi în special când scuipi flăcări pe nări, cum ai făcut aseară cu Davis și cu mine. Ești un adevărat vulcan când îți ieși din fire. Erai fascinantă și sexy.”

După toate acestea, Spencer se oferă să fie tatăl copilului pe care și-l dorește Allison pentru a studia legătura dintre ereditate și inteligență, dar și influența mediului extern asupra acesteia din urmă…

Sentimentele celor doi sunt cele care, până la urmă, reușesc să-i facă pe cei doi să cedeze și să recunoască că sunt îndrăgostiți unul de celălalt. După o vacanță de câteva zile, pe care o petrec împreună, Spencer și Allison realizează că nu pot trăi unul fără altul.

Jocul de-a dragostea este jocul care poate dura o viață dacă se bazează pe sinceritate și iubire adevărată!

Nota mea pentru carte este 10.

Publicitate

8 gânduri despre &8222;Jocul de-a dragostea de Sandra Brown&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.