Nopți vrăjite

“Este momentul să evadați din cotidian în vremea Regenței, cu ajutorul reginelor incontestabile ale romanelor romantice… alături de un duce, o moștenitoare și o frumusețe încăpățânată.”

Anu acesta mă asteptam la o mai mare varietate de povești a căror acțiune se desfășoară în preajma Crăciunului. Speranțele au cam fost prea mari… dar această carte este una dintre bucuriile lunii Decembrie! Ca să nu mai spun că întrunește o colecție de trei povești historical-romance scrise de trei autoare foarte dragi mie.

❄️ O potrivire perfectă de Sabrina Jeffries❄️

“Răpită de la un bal al sezonului de iarnă de impunătorul colonel Lord Heywood, un bărbat pe care îl cunoștea doar din scrisori, Cassandra Isles se luptă cu sentimentele pe care acesta i le trezește. Amândoi au însă secrete: el ascunde faptul că trebuie să se însoare pentru bani pentru a-și salva moșia, iar Cass ascunde faptul că e o moștenitoare cu o zestre considerabilă, care nu va accepta nimic mai prejos decât dragostea…” 

O poveste desfășurată în Anglia anului 1808, în ultima lună a anului.

Le cunoaștem pe tinerele Cassandra și Katherine, care iau parte la un bal unde un fost camarad al fratelui celei din urmă încearcă să o răpească și să o forțeze să se căsătorească cu el. Planul este dejucat de Heywood, prietenul lui Douglas, care le răpește pe amândouă tinerele!

O poveste despre atracția dintre două persoane, despre lupta dintre intelect și inimă, dintre emoții și nevoia de avere. O poveste tandră, ușor amuzantă, destul de alertă. “O potrivire perfectă” este pe cât de frumoasă, pe atât de convingătoare în ce privește magia Crăciunului, când totul este despre iubire, bunătate și înțelegere!

“Dar anii pe câmpul de luptă îl învățaseră să aprecieze o femeie care să-i poată sta alături și să se descurce cu dușmanul, care să aibă ceva carne pe oase și foc în ochi. De fapt, așa cum era Cass.”

Povestea de dragoste dintre Heywood și Cass este frumoasă, încântă sufletul!

Realizăm la final că nimic nu este mai important decât iubirea! Iubirea care trece dincolo de orice considerente materiale! Și este cu atât mai prețioasă cu cât se petrece de Crăciun, o perioadă în care se sărbătorește iubirea!

❄️ O răpire de Crăciun de Madeline Hunter❄️

“Caroline Dunham are ceva de împărțit cu un faimos fustangiu, baronul Thornhill — și un plan inventiv ca să îi capteze cu totul atenția. Totuși, când ajung să se cunoască mai bine, Caroline își dă seama că planul ei nu dă roadele așteptate și că e prinsă fără scăpare de atracția nepotrivită ce mocnește între ei…”

Adam Prescott, baron de Thornhill, este răpit în timpul unei călătorii cu poștalionul de o tânără foarte sigură de ea. Cea care-l răpește este Caroline Dunham. De ce îl răpește? Vom afla curând…

O răpire atipică, o răzbunare ciudată și o atracție care trebuie înăbușită. Cu toate acestea avem de-a face când vine vorba despre Caroline și Adam. Cu toate acestea, e uimitor că el nu fuge atunci când se ivește ocazia evadării.

O acuzație ce se dovedește a fi falsă conduce spre un deznodământ neașteptat, dar plin de fericire și iubire. O poveste dulce care pătrunde în sufletul cititorului.

      ❄️ Într-o noapte de iarnă de Mary Jo Putney❄️

“Îmbrăcată ca o prințesă înfășurată în văluri, Lady Diana Lawrence este șocată să descopere că misteriosul corsar care o ispitește să se retragă cu el într-un alcov în timpul unui bal mascat este ducele pe care odinioară l-a iubit și l-a pierdut. Acum, înzăpezită împreună cu el într-o cabană izolată, se va abandona din nou pasiunii mistuitoare ce există încă între ei?”

Povestea autoarei Mary Jo Putney ne poartă în Bombay, India, în vara anului 1816. Lady Diana Lawrence se hotărăște să revină în Anglia după ani și ani de călătorii.

Zis și făcut! Ajunge la Londra chiar înainte de Crăciun și poposește la nepoata ei Rory.

Un bal. Un vals. Căderea măștilor.

Și astfel, după șapte ani, Excelența Sa, ducele de Castleton, Anthony o revede pentru prima dată pe Lady Diana după despărțirea lor din tinerețe…

“Și dacă te acceptă, vei ști că ea e singura femeie din Londra care nu umblă după titlul și averea ta.”

O poveste dulce-amăruie, emoționantă. Perfectă pentru această perioadă a anului!

16 gânduri despre &8222;Nopți vrăjite&8221;

  1. Am fost plăcut surprinsă de povestea lui Putney. Am reîntâlnit personaje dragi mie, am mai aflat vești despre ele. Și m-am amuzat de legăturile dintre personaje. Eroina este mătușa Aurorei, protagonista din Fecioară din harem, eroul e fratele Juliei și Athenei(seria Rogues Redeemed). În carte s-a mai amintit de Kiri, Will etc ❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.