Îmblânzirea bestiei de Bilexa M.

Titlul: Îmblânzirea bestiei

Autoare: Bilexa M.

Seria: Trilogia Bestiei, volumul 1

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 256

“Frumos și îngâmfat ca un zeu grec. Rece ca un iceberg. Așa îl vede frumoasa Mara pe fiul familiei Antonescu, acesta fiind genul de care încearcă să se ferească cel mai mult.

Cezar este genul de bărbat frumos, îngâmfat și rece, după care toate femeile tânjesc, dar inima lui este împietrită. Pentru el femeile nu reprezintă nimic altceva decât un mijloc de a-și satisface dorințele carnale. Nu face decât să se folosească de ele pentru a se simți venerat ca un rege, motiv pentru care se poartă ca o bestie.

Când o întâlnește pe Mara, își dă seama că soarta are alte planuri pentru el și nu tocmai cele la care visează.”

Un roman interesant, care te solicită emoțional și pe care nu îl poți lăsa din mână. Cu o copertă incitantă, care te îndeamnă să descoperi o poveste frumoasă.

“Ochii de culoarea chihlimbarului cu irizații maronii căutau cu atenție printre anunțuri. Încercuia tot ce găsea pe placul ei. Era nevoită să caute de lucru pentru că era obligată să plece din casa de tip familial în care stătea în momentul acesta. Asta era regula, ca în decurs de o lună de la absolvirea liceului sau a școlii profesionale să părăsească casa de tip familial pentru a lăsa loc și altor copii orfani să aibă unde să crească și să se dezvolte.”

Astfel pătrundem în acțiunea romanului făcând cunoștință cu tânăra Mara care are doar 19 ani… și se află într-un moment de cotitură al vieții ei.

Prin doamna Emilia află despre un post de servitoare în casa unor oameni înstăriți:

“Îi treceau o mulțime de gânduri prin cap. Nu știa ce să spună, nu se gândise niciodată să ajungă servitoare într-o casă. Visul ei era să ajungă un bucătar faimos, nu servitoare la niște oameni răsfățați. Dar cum trebuia să pornească de jos, putea fi un pas bun, plus că ei aveau și restaurante, poate o vor ajuta cumva să se realizeze.”

Dacă o fi așa sau nu, nu ne rămâne decât să descoperim!

Îl cunoaștem pe Cezar, fiul soților Antonescu, un tânăr realizat, plictisit, bogat și care are o atitudine aparte în ce privește femeile: nu are pic de respect în ceea ce le privește. Doar le folosește! Aflăm și motivul destul de repede și, după cum vă Imaginați, o femeie este cea care l-a dezamăgit…. pe numele ei, Alexandra.

“O coti la dreapta, departe de ochii lor vigilenți, și încă zâmbea răutăcios când dintr-odată se deschise brusc ușa de la salon, lovindu-l direct în nas. O durere imensă îl străfulgeră, și fără să vrea, un geamăt gros îi scăpă printre buze. Simți cum sângele îi țâșnește din nas instantaneu, iar vederea i se încețoșă.”

Astfel decurge prima întâlnire dintre Mara și Cezar! Nervi, durere, frică… emoții care mai de care. Ea este înspăimântată de el, el vrea să se culce cu Mara… Pare o situație fără ieșire. Un joc de-a șoarecele și pisica.

Îmblânzirea bestiei de Bilexa M. este o poveste frumoasă, incitantă, care stârnește curiozitatea cititorului încă de la început. Cu toate acestea, stilul de scriere este ușor împiedicat, nesigur în anumite părți. Sper că autoarea va uimi cititorii cu o evoluție în această privință, până la următorul volum al seriei.

Pe de altă parte, Mara se înțelege foarte bine cu doamna Maria, mama tânărului care o tot sâcâie cu avansurile sale nedorite. Aceasta pare o femeie caldă și sinceră, bună la suflet.

Mi s-a părut originală însușirea specială a Marei. Faptul că putea simți mirosul esențial al unui om și, în funcție de acesta, să îi găsească perechea. Aflând de această calitate a ei, patronii o roagă să-i găsească fiului lor Cezar, perechea…

Să vă zic că nu o găsește? Că Cezar nu miroase a nimic în mod special? Nu numai asta, dar Mara le mărturisește soților Antonescu că nu îl agrează atunci când aceștia insistă cu anumite întrebări:

“— Te simți atrasă de Cezar?

Ea se ridică în picioare speriată.

— Să îmi placă de el? Nu! răspunse hotărâtă.

Cei doi o priviră uimiți, dar în același timp, întrebători.

— Fără supărare, dar nu vreau să am de-a face cu el. În primul rând pentru că este fiul dumneavoastră, iar în al doilea rând pentru că este o bestie! De o săptămână de când sunt aici mi-a făcut viața un calvar.”

Graba cu care autoarea trece de la un pas la altul al acțiunii deranjează oarecum, deoarece acțiunea avansează în salturi, își pierde fluiditatea. În ce privește corectarea textului, totul e în regulă, cu excepția unui fragment care se repeta la câteva pagini distanță de locul primei aparitii… deci, mai multă atenție la corectare.

La câteva săptămâni după petrecere, părinții lui Cezar ii spun acestuia că este vremea să se însoare și că va fi nevoit să-i permită Marei să îi găsească jumătatea. Cu ajutorul mirosului… Dintr-o dată, Mara se trezește că va locui cu acesta până îi găsește soție sau un an de zile…

“Bărbatul acesta cu părul de culoarea nisipului și ochii albaștri ca și cerul îi distruse liniștea de sine, iar mirosul lui esențial de bărbat o înnebunea. Un lucru era sigur: dacă dorea să-și găsească liniștea, trebuia să-l însoare. Dar cum va gasi o femeie fără miros ca și el? Nu știa cum va face, însă își va da silința s-o găsească cât mai repede posibil.”

Se poate simți atracția care există între cei doi, de aici și împunsăturile dintre ei. Ea este prea inocentă și neștiutoare, el, mult prea experimentat. Și rănit.

Cu toate acestea, lipsa comunicării dintre ei își spune cuvântul… după câteva zile și nopți de pasiune, Mara vede că el nu-și declară iubirea așa că îl părăsește.

De aici, totul se precipită, iar acțiunea romanului demarează asemeni unui tăvălug. Cei doi tineri reușesc să se rănească unul pe celălalt, să-și producă suferință unul altuia. Factori externi intervin între ei și aproape că se despart pentru totdeauna.

Dacă doriți să descoperiți finalul poveștii dintre Cezar și Mara vă invit să citiți cartea.

Mulțumesc editurii pentru exemplarul oferit pentru recenzie.

 

12 gânduri despre &8222;Îmblânzirea bestiei de Bilexa M.&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.