Golful visurilor de Sherryl Woods

Titlul original: The inn at Eagle Point

Autoare: Sherryl Woods

Seria: Chesapeake Shores, volumul 1

Editura: Litera

Colecția: Cărți Romantice

Traducerea: Sanda Watt

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 368

”Au trecut ani buni de când Abby O’Brien Winters nu a mai pus piciorul în orașul natal, Chesapeake Shores. Orășelul din Maryland proiectat și construit de tatăl ei îi aduce aminte de prea multe momente dureroase. Iar Abby este, oricum, mult prea ocupată cu munca de pe Wall Street, cu rămășițele unui mariaj destrămat și cu energicele ei fiice gemene.

Și totuși, un telefon alarmant primit de la sora ei cea mai mică o face să se întoarcă degrabă acasă pentru a sări încă o dată în ajutorul lui Jess și a feri de un mare dezastru financiar visul surorii ei de a renova fermecătorul han pe care aceasta îl administrează.

Dar salvarea hanului și întoarcerea în orașul natal nu înseamnă doar reîntâlnirea cu familia ei ieșită din tipare, ci și cu Trace Riley, bărbatul pe care Abby l-a părăsit brusc cu zece ani în urmă.

Trace s-ar putea dovedi o mare piedică în calea planurilor ei… sau, poate, dovada că viața îți oferă în cele mai surprinzătoare moduri o a doua șansă când te aștepți mai puțin.”

”Sherryl Woods știe ce așteaptă cititorii de la poveștile ei și niciodată nu îi dezamăgește.” — RT Book Reviews

Sherryl Woods este autoarea a peste 100 de romane de dragoste și mystery, foarte apreciate de cititori și critici. Seria “Chesapeake Shores” a fost ecranizată într-un serial de televiziune, aflat deja la al patrulea sezon.

“Se certaseră cea mai mare parte a nopții. Din camera ei, la numai trei uși de-a lungul culoarului de dormitorul părinților, Abby auzise tonul ridicat, fără a înțelege ce spuneau. Nu era prima oară când se certau în ultima vreme, însă de data aceasta păruse diferit. Schimbul gălăgios de replici și greutatea lor o ținuseră trează mai toată noaptea.” 

Astfel începe această serie despre care am auzit numai lucruri bune.

Abby, la doar 17 ani, asistă neputincioasă la plecarea mamei ei care-și lasă în urmă soțul și cei cinci copii… O zi dureroasă pentru ea.

O reîntâlnim 15 ani mai târziu, obosită și stresată din cauza serviciului, crescând două fetițe gemene a căror custodie o împarte cu fostul soț, având la activ o căsnicie ratată din cauza faptului că serviciul venea întotdeauna pe primul loc.

Când sora ei cea mică Jess, o sună și o roagă să vină acasă că are o problemă, parcă este scuza perfectă pentru a lăsa deoparte totul…

”Era în vocea surorii sale ceva ce Abby nu mai simțise vreodată, o impacientare ca îi spunea că nu exagera când spunea că era în joc viitorul ei. Pentru că Jess era singura dintre cei cinci frați care încă nu își găsise rostul de când ajunsese la maturitate, Abby știa că nu îi putea întoarce spatele. În plus, era adevărat că o pauză i-ar fi prins bine. Nu se plânsese chiar ea, un pic mai devreme, de propria înclinație de a fi dependentă de muncă?” 

În timp ce Abby vine acasă pentru o scurtă perioadă de timp, cel care se pregătește să revină în oraș pentru cel puțin șase luni este Trace Riley!

Tatăl acestuia își dorește ca Trace să preia banca din Chesapeake Shores, cu toată că fiul său este perfect mulțumit cu slujba sa de artist grafician! Deși face o înțelegere cu tatăl său pentru a se ocupa de bancă timp de șase luni, i se pare că acesta pune ceva la cale…

“— La naiba, murmură în timp ce începu să citească:

 Posibilă notificare de executare silită —

The Inn at Eagle Point.

Proprietar: Jessica O’Brien.”

O cunoștea chiar foarte bine pe cea mai mică dintre surorile O’Brien, deși când se gândea la ele, în minte îi venea Abby, cea care-i răpise inima cu ani în urmă și care dispăruse din viața lui fără să-și ia măcar rămas-bun…

Pătrundem în viața familiei O’Brien și le cunoaștem pe Abby și pe Jess chiar de la început. Când se întoarce acasă, datorită lui Abby o cunoaștem pe “buni”, o femeie pentru care familia este mai presus de orice, puternică și luptătoare, care spune lucrurilor pe nume. Apoi îl cunoaștem pe tatăl ei, un arhitect și urbanist foarte cunoscut, dar care a dat greș ca tată…

“— Iar tu ai crezut că asta este tot ce contează? Un detectiv particular ți-ar fi putut spune oricare dintre aceste lucruri, deși cea care te ținea pe tine la curent era buni, desigur. Aveam nevoie ca tatăl nostru să fie aici, să ne susțină, să plângem pe umărul lui, să ne certe când greșeam.”

Se pare că Abby are câteva aspecte de lămurit cu tatăl ei. Aspecte care trebuiesc discutate cu calm și în liniște. Sper că o vor face până la sfârșitul volumului.

Se pare că lucrurile nu sunt complicate doar în ce privește relațiile dintre membrii familiei lui Abby… Trace nu stă nici el mai bine, ca să nu mai spunem de situația nelămurită dintre el și Abby, care încă îi face să fie nervoși și agitați unul în preajma celuilalt. Și pentru ca totul să fie și mai complicat, Abby se vede nevoită să lucreze ca administrator la hanul surorii sale, dacă nu vrea ca banca să o evacueze. Un fel de garanție suplimentară pentru împrumut. Aaaaa, în plus, gemenele lui Abby au făcut pojar!

Complicat, nu?

Autoarea Sherryl Woods a reușit să-mi stârnească interesul de la început și am constatat cu placere că, pe parcursul acestui prim volum al seriei, reușește să ne facă curioși în privința fiecărui personaj în parte. Personaje cărora propria experiență de viață le-a permis să se maturizeze, să-și înfrunte temerile și să lupte pentru ceea ce își doresc.

Iar dacă au dat greș în tinerețe, poate că acum este timpul să schimbe situația.

Trace pare un tânăr foarte sigur pe el deși are  probleme cu încrederea în sine în ceea ce o privește pe Abby, dată fiind situația actuală.

Cele două fetițe gemene ale lui Abby sunt pur și simplu adorabile! Caitlyn și Carrie sunt două fetițe pline de energie, mereu cu zâmbetul pe buze și cu chef de joacă.

Citind Golful visurilor, am constatat că eram atât de prinsă de acțiunea cărții și să-mi gestionez propriile emoții pe care mi le stârnea încât, atunci când am terminat cartea am fost luată prin surprindere. O lectură captivantă, plină de emoții, o poveste de dragoste intensă și șansa la adevărata fericire.

M-a impresionat profunzimea emoțiilor pe care autoarea reușește să le transmită și comunicarea dintre membrii unei familii… cu bune și rele, unii mai impulsivi, alții mai calmi. Fiecare dintre ei are calități și defecte. Dar se iubesc, iar iubirea îi ajută să meargă mai departe.

Iar modul în care se comportă Abby și Trace, reproșurile pe care și le fac, toate denotă că nu au trecut peste despărțirea de acum zece ani. Cu atât mai puțin sunt dispuși să meargă mai departe. Ca să nu mai spunem ca atracția dintre ei este încă prezentă.

“ … când el îi întinse mâna să o ajute să coboare stâncile, pentru a ajunge pe nisipul bătătorit, Abby simți cum începea să se înmoaie pe dinăuntru. Dintr-odată, nu se putea abține să simtă că nu era exclus ca această plimbare pe plajă, mână în mână cu acest bărbat, să fie poate tocmai cel mai bun lucru pe care îl făcuse ea de ani întregi.” 

Problemele încep când Wes, fostul soț al lui Abby, apare în peisaj, de parcă nu era suficientă problema cu hanul și Jess. Totul pare să se complice și mai tare atunci când ceilalți doi frați vin a casă: Bree și Connor!

Iar pe lângă toate acestea, sentimentele pe care le are față de Trace o sperie profund!

“— Am înțeles.

În vocea ei se citea o încredere deplină și absolută, și, pentru prima oară de când se revăzuseră, Trace începu să simtă cu adevărat că ar putea exista o speranță pentru viitor. De data aceasta, avea să facă tot ce îi stătea în putință pentru ca Abby să nu fugă din nou.”

Probleme care le dau lumea peste cap, atât lui  Abby cât și lui Trace, se întrevăd la orizont. Cei doi se văd nevoiți să dea dovadă de încredere unul în celălalt, de putere și multă iubire pentru a nu se lăsa doborâți.

Dacă vor reuși sau nu, asta vă rămâne să descoperiți citind cartea.

Nota mea pentru carte este 10.

10 gânduri despre &8222;Golful visurilor de Sherryl Woods&8221;

  1. Bon jour ma charmante critique de la Transylvanie et merci beaucour pour ce bel resume de ce roman. J’ai choisi de le lire dans la langue de Molier et je n’ai pas eu acun probleme. Super! J’ai remarque ta visite dans ma page culinaire mais malheureusemt tu n’as pas mis un de tres chouets commentaires en Roumain que j’adore. Pour quoi pas? J’ai meme prepare mes plats avec beaucoup d’ail por epouvanter les vampire ladies qui assiegent mon chameau tous les soirs.
    Un gros bisou. A bientot!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Foarte frumoasă și sensibilă recenzie! E minunată seria asta, mi-au plăcut toate volumele apărute până acum la noi. Nu am văzut încă filmul, dar vreau să -l urmăresc și pe acela. O serie cu povești de viață emoționante.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.