O vacanță imprevizibilă de Anne K. Joy

Titlul: O vacanță imprevizibilă

Autoare: Anne K. Joy

Seria: Magia Crăciunului 2019, volumul 3

Editura: Olga

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 210

”După ce a pierdut două partide bune și nici nu s-a chinuit să reușească în plan profesional, Leona Wade este pe cale să primească o lecție dură. Tatăl ei își dă seama că a crescut o ființă arogantă și iresponsabilă, astfel că este hotărât să remedieze imediat situația.

Leona trăiește într-un glob de cristal unde banii, puterea, frumusețea și moda sunt cele mai importante lucruri de pe pământ. Mai mult decât atât, atunci când tatăl ei îi ordonă să-și facă bagajele și să plece acolo unde i-a aranjat să locuiască temporar, ea visează că de fapt merge într-un loc exotic unde va avea parte de o vacanță minunată. Mare îi este surprinderea atunci când coboară din elicopterul familiei Wade, într-o zonă rece, apoi este întâmpinată de un “țăran sălbatic” aflat călare pe un armăsar.

Zane Madden deține o fermă de vaci, undeva într-un ținut departe de civilizație. Este un văcar, după cum îl numește frumoasa Leona. Însă el se mândrește cu realizările lui. La început a crezut că îi va fi ușor să o stăpânească pe fiica lui Wade, asta până să o cunoască, căci până la ea nu i-a fost dat să mai întâlnească o femeie rea, egoistă și cu nasul pe sus. Vede ca fiind imposibilă această misiune de “îmblânzire a leoaicei”, asta până când are loc un mic accident și situația se-ntoarce cu susul în jos…”

O lectură interesantă despre punctele de cotitură din viața unei femei, cele în care totul se schimbă, capătă un nou înțeles!

Leona, o tânără mult prea alintată și crescută în puf este pusă în situația de a-și reevalua viața chiar de tatăl ei. Acesta consideră că fata are nevoie să se maturizeze… Și are dreptate! Este o îngâmfată cu nasul pe sus care-i tratează pe toți de parcă ar fi servitorii ei…

Astfel, tânăra ajunge la o fermă de vaci în Montana!

Aici, îl cunoaște pe Zane Madden. Este puțin spus că între cei doi sar scântei. Cei doi sunt la cuțite încă din prima clipă în care se cunosc. Avem parte de o mulțime de replici spumoase ce stârnesc zâmbete și chiar hohote de râs. Efectiv, în preajma celor doi aerul troznește.

“Era prea mult pentru mine. Voiam să plec cât mai repede de aici, să merg într-o vacanță unde să mă bucur de plajă și de soare. Mi-am dat buclele blonde pe spate și am părăsit încăperea.”

Oricat de mult își dorește să plece din această sălbăticie, nu o poate face. Nu are cum să comunice cu părinții ei. Tatăl său a știut cum să aranjeze lucrurile, nu încape îndoială!

Iar situația pare a se agrava cu fiecare clipă:

“— De ce râzi?

— Ca să nu te omor, domnule Madden. Jur! Ești dezgustător și detestabil. Îți spun că vreau să plec imediat de aici, iar tu îmi recomanzi să trimit o corespondență abia peste o lună. Până atunci o să mor eu, dacă nu mori tu înainte. Noi doi nu avem cum să supraviețuim sub același acoperiș. Te urăsc!

Zane Madden s-a încruntat.

— Sper că nu ți-ai imaginat că eu te iubesc, a replicat pe un ton dur.” 

O vacanță imprevizibilă este o lectură absolut delicioasă, perfectă pentru o seară relaxantă de weekend!

Cum atitudinea aceasta a Leone nu putea continua la infinit, are loc un accident care dă lucrurile peste cap: tânăra leșină și se lovește la cap:

“— Odihnește-te! Medicul ți-a recomandat multă odihnă.

— Ce medic?

— Veterinar. Era singurul pe care îl aveam la îndemână. A nins atât de mult în cele două zile de când dormi, încât drumurile sunt blocate. Nici nu avem cum să contactăm pe altcineva. Telefonul este încă mort.” 

Amnezia de care suferă în urma accidentului o transformă complet pe tânăra noastră. Dintr-o îngâmfată afurisită devine o persoană drăguță și cu mult bun-simț.

Nu doar asta, dar în confuzia ei, crede că ea și Zane sunt căsătoriți…

“— O să mă întorc după aceea la treabă. Băieții mi-au simțit lipsa.

— Unde? l-am întrebat pe când îmi trăgea scaunul ca să mă așez la masă.

— La vaci. Sunt … văcar, a rostit pe un glas posac.

— Adică fermier, vrei să zici?

Când a venit în fața mea, privirea îi era îngustată.

— Știi, încep să am din ce în ce mai mare dorința să rămâi așa.” 

Îl înțeleg de ce și-ar dori așa ceva!

Datorită recomandării medicului de a nu o contrazice, Zane o lasă să creadă că sunt căsătoriți. Iar Leona creează niște situații tragi-comice datorită acestui fapt. Dar, cei doi, poate și datorită atracției care mocnea între ei încă de la început, cedează ispitei și petrec împreună clipe fierbinți chiar dacă nu fac dragoste.

Zane este hotărât să tergiverseze lucrurile în speranța că Leonei îi va reveni memoria. Problema este că, odată cu cedarea în fața tentației, Zane se poartă destul de rece cu ea, iar tânăra se simte rănită de atitudinea lui, chiar respinsă. Cel mai trist este că nu înțelege despre ce este vorba.

“O să mă abandonezi pentru că nu o să mă mai poți suporta. Mi-e frică să creez până ce și amintiri cu noi. Cu toate acestea, uite unde mă aflu. Nu pot sta departe de această Leona.” 

Cei doi se îndrăgostesc, se comportă precum un cuplu de tineri căsătoriți.

“Dragostea este minunată, rușinos de splendidă în toate formele ei. Îți umple sufletul de bucurie și satisfacție. Îți dă aripi să zbori. Te face să te simți invincibil, nemuritor. Îți inspiră crezul că poți să ajungi pe un nor pufos, iar dacă te vei arunca de pe el, o să poți zbura la fel de liber ca o pasăre a cerului. Te împinge să greșești, te doboară, ca mai apoi să-ți arate cele mai înalte și fabuloase culmi. Și deși cunoști riscurile, șansa ca la un moment dat să nu te mai ridici, nu te poți opri. Vrei să arunci zarurile indiferent de prețul plătit.”

Dar aceste clipe furate sunt spulberate de o servitoare geloasă, pe numele ei Jenny. Aceasta o rănește pe Leona și fuge, iar în clipa în care Leona își recapătă cunoștința, constată că amnezia a trecut. Din păcate, mândria o împiedică să discute sincer cu Zane. Orgoliile sunt cele care poartă o adevărată bătălie.

Oare vor încerca măcar să se poarte ca doi oameni civilizați? Leona își va recunoaște sentimentele în fața lui Zane? Ori totul va rămâne o clipă furată timpului?

Publicitate

9 gânduri despre &8222;O vacanță imprevizibilă de Anne K. Joy&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.