Aripi de brumă de Sylvia Day

Titlul original: Butterfly in Frost

Autoare: Sylvia Day

Editura: Litera

Colecția: Blue Moon

Traducerea: Bianca Paulevici

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 224

”Nu mi-aș fi putut imagina mai demult că o să ajung aici. Dar acum mă simt bine. Ador casa în care locuiesc și pe care am renovat-o, îmi place să-mi petrec timpul printre prieteni dragi și am o slujbă care îmi aduce împlinire. Reușesc să-mi accept trecutul și să pun cărămizile unei noi vieți.

Și-apoi se mută Garrett Frost chiar lângă mine.

E încăpățânat și obraznic, o adevărată forță a naturii care îmi dă peste cap ordinea de zi cu zi. Recunosc fantomele care îl bântuie, tortura care îl determină să meargă înainte. Prezența lui Garrett ar fi oricum riscantă, dar când e rănit, este și mai periculos. Mi-e teamă că sunt prea fragilă pentru furtuna care îi răvășește sufletul, prea delicată ca să suport durerea care îl învăluie. Dar el e prea hotărât, iar tentația mult prea mare.

Uneori, speranța zboară chiar și cu aripile acoperite de brumă.” 

“Plină de emoție și trăire, Aripi de brumă marchează revenirea de succes a senzației globale Sylvia Day, autoarea seriei Crossfire de bestselleruri internaționale cu vânzări de milioane de exemplare.”

Seria Crossfire a fost prima mea întâlnire cu autoarea Sylvia Day. După aceea, mi-am dorit să se mai traducă cărți de-ale ei și astăzi avem Aripi de brumă. 

O lectură intensă, fierbinte, pasională, plină de emoție. O poveste care-ți atinge sufletul!

“— Teagan!

Roxy mă strigă, panicată, iar eu întorc capul și văd … un Chrysler 300 venind spre mine.

Îmi crește adrenalina și mă pun brusc în mișcare. Mi se ridică părul de pe ceafă în clipa în care aud sunetul ascuțit al frânelor. Sunt lovită din spate cu suficientă forță încât să fiu propulsată de pe stradă — pe peluza vecinului.

Cu răsuflarea tăiată și încă îngrozită, îmi ia câteva secunde ca să-mi dau seama că sunt teafără.

Și că bărbatul sexy, musculos și transpirat de care fugeam — se află acum deasupra mea.”

Se pare că eroinele Sylviei Day fac ce fac și ajung pe jos încă de la începutul cărții!

Un început plin de forță, ușor amuzant. Cu siguranță stârnește curiozitatea cititorului.

îl cunoaștem pe Garrett, un pachet dur de mușchi, nervos și încordat. Dar, Teagan este efectiv vrăjită de noul ei vecin.

“Mă uit, plină de dor, la canapea, atât de extenuată încât îmi vine doar să mă încolăcesc pe perne și să adorm pentru totdeauna. Știu ce înseamnă să mă simt atât de obosită; știu ce urmează și, din păcate, asta nu înseamnă că pot pune capăt stării care tocmai m-a copleșit.”

Se dovedește că magnificul Garrett este un adevărat personaj— fotograf și pictor de renume. Doar Teagan nu a auzit de el…

M-am bucurat că, de-a lungul romanului, autoarea Sylvia Day a decis să ne ofere și câteva informații despre Eva și Gideon Cross.

“Teagan,

N-am fi reușit s-o facem fără tine. Pentru un început magnific!

Toate cele bune, Eva”

Se pare că doamna doctor Teagan a ajutat la crearea liniei de produse create de soții Cross.

Ei bine, lucrurile între Teagan și Garrett se precipită, ba chiar devin de-a dreptul fierbinți, chiar dacă personal consider că se grăbesc. Dar, după cum bine ne-a obișnuit autoarea, personajele ei sunt directe și știu exact ce își doresc.

Atracția dintre ei, care face aerul să sfârâie, ne clarifică anumite lucruri. Pe de altă parte o înțeleg și pe Teagan atunci când este circumspectă având în vedere trecutul ei:

“— Iar mintea ta a luat-o razna. Concentrează-te pe cele ce se-ntâmplă aici și acum.

Mă trag înapoi.

— Adică pe faptul că sunt o femeie divorțată, care nu-i în stare să ia decât decizii proaste. Nu pot să mă tot las dusă de val și să fac mereu aceleași greșeli.” 

Cel care rămâne încă un mister este Garrett.

“— M-am săturat să sufăr, spune el, încet. Tu îmi amintești că trupul meu poate simți și altceva în afară de durere.

Mi se strânge pieptul. Garrett ar fi riscant în orice formă, dar atunci când e rănit — e mult mai periculos. Mă tem că sunt prea fragilă pentru furtuna dezlănțuită în el, prea delicată ca să îndur durerea care-l macină, chiar și dacă între noi n-ar fi decât o intimitate superficială.” 

Aripi de brumă este o poveste captivantă, extrem de fierbinte, plină de emoții care te iau cu asalt încă de la prima pagină. Cu două personaje principale marcate de un trecut care încă le provoacă durere, Teagan și Garrett pur și simplu refuză să abandoneze lupta.

Un cuplu absolut adorabil sunt Mike și Roxy, liniștiți, săritori, ce mai, prieteni adevărați. Și pentru Teagan asta și sunt. Stâlpi solizi care să o sprijine atunci când simte că o ia la vale.

Îmi place modul în care autoarea a construit fiecare caracter în parte, a umanizat pe cât de mult posibil fiecare personaj. Dar ceea ce mi-a plăcut cu adevărat a fost că le-a scos în evidență și defectele, nu doar calitățile.

Romanul este o îmbinare de young adult cu romance, o poveste care te face să vibrezi, să simți, să speri!

“Garrett își pleacă privirea către mine, și văd mâhnirea adâncă din ochii lui.

Stă în picioare, cu spatele drept și cu bărbia ridicată. Un bărbat zdrobit, care încearcă din răsputeri să supraviețuiască.” 

Pe măsură ce descoperim motivul suferinței sale, înțelegem și ne întrebăm cum poate cineva să își continue viața după așa ceva. Să ai un copil și o soție într-un minut, apoi să nu-i mai ai… Este înfiorător să te gândești la așa ceva…

Un roman al durerii, al depresiei profunde în care intră o persoană care a fost sfărâmată pe interior. În același timp, Aripi de brumă este un roman al speranței, al dorinței de a străbate noaptea emoțională pentru a ajunge la bucuria pe care ți-o oferă luminița de la capătul tunelului.

Garrett și Teagan încearcă să se sprijine reciproc, să formeze o legătură emoțională puternică înainte de a face ceva și în privința atracției fizice dintre ei.

O carte absolut uimitoare și emoționantă, de o profunzime aparte. O carte care te îndeamnă la visare.

Relația celor doi nu este lipsită de momente de criză, dar ambii tineri sunt deciși să facă față acestor impedimente.

Din punctul meu de vedere, cartea este perfectă! Are suspans, emoții intense și speranță. Inconvenientul major îl constituie lipsa atenției la corectare, greșelile mult prea multe care au apărut într-un volum atât de mic de pagini.

Am avut parte de șocul vieții mele citind cartea, am fost mai mult decât impresionată de puterea de care au avut nevoie cei doi pentru a străbate această cărare.

“— După ce mi-a venit mintea la cap, mi-am dat seama că atunci când nu ești fericit, răspunsul nu e să renunți, ci să te străduiești mai tare.”

Nota mea pentru carte este 10.

24 de gânduri despre &8222;Aripi de brumă de Sylvia Day&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.