Iubirea de odinioară de Sherryl Woods

Titlul original: Flowers on Main

Autoare: Sherryl Woods

Seria: Chesapeake Shores, volumul 2

Editura: Litera

Colecția: Cărți Romantice

Traducerea: Cristina Radu

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 368

”Când ultimele sale două producții teatrale sunt eșecuri îngrozitoare și relația cu mentorul ei capricios se destramă, scriitoarea Bree O’Brien părăsește Chicago și teatrul unde sperase să-și facă un nume și se întoarce acasă. Deschiderea Florăriei de pe Corso promite să-i aducă o nouă provocare și un alt fel de împlinire.

Dar nu totul este pașnic și liniștit în Chesapeake Shores, având în vedere că Bree se află pe picior de război nu doar cu înstrăinata ei msmă, ci și cu fostul iubit. Jake Collins are o mulțime de motive să vrea ca Bree să nu mai facă parte din viața lui, dar nici unul nu este la fel de puternic ca unicul motiv pentru care își dorește ca ea să rămână: nu a reușit nici o clipă să o dea uitării.

Și poate că Jake ar izbuti să treacă peste rănile trecutului dacă ar ști cu siguranță că Bree nu va pleca din nou din Chesapeake Shores — dar oare așa se va întâmpla? Însă singura modalitate de a afla asta este să își asume riscul de a o iubi necondiționat, încă o dată, pe femeia care odinioară i-a frânt inima.”

”O lectură surprinzător de plăcută, ce îi va face pe cititori fani convinși ai seriei care a debutat spectaculos cu “Golful visurilor.” — Publishers Weekly

De curând am aflat povestea lui Abby, iar spre finalul primului volum am fost intrigată de sora mijlocie— Bree.

Bree, o scriitoare ale cărei ultime piese de teatru au fost un dezastru, revine acasă, în locul unde știe sigur că familia îi va fi aproape. Întoarcerea ei acasă îl dă peste cap pe Jake, iubitul din copilărie. Și repune pe firmament despărțirea lor și faptul că tânăra Bree se simte încă vinovată…

”… gândurile lui Bree se întoarseră la Jake și la felul trist în care relația lor se sfârșise în cele din urmă.

Bineînțeles, ceea ce se întâmplase era doar unul din lucruri. Pierderea unui copil — despre care nu spusese nimănui în afară de Jake — ar fi trebuit să-i apropie mai mult. Mare parte din cupluri rămâneau unite după o  tragedie ca asta.”

Doar că Bree s-a simțit ușurată, a putut pleca să-și urmeze visul… Acum, întoarsă acasă într-un moment de cotitură al vieții ei și neștiind pe ce drum s-o apuce, este copleșită. O mână de ajutor pe care i-o dă surorii ei Jess într-o situație de criză, îi luminează calea. Poate vedea clar ce își dorește să facă mai departe cu viitorul ei!

“Putea chiar să-și închipuie firma pictată din vitrină cu înscris ornamental auriu îngemănat cu câteva flori decorative: “Florăria de pe Corso” și sub asta cu caractere mult mai mici, Proprietar Bree O’Brien. Putea să vadă totul atât de clar, ca și cum se aflase în sinea ei timp de ani întregi, așteptând doar o întâmplare ca cea de azi pentru a o conduce aici.” 

Complicațiile nu întârzie să apară. Cel mai bun și mai apropiat furnizor de flori din zonă este nimeni altul decât Jake! Un Jake care evită să discute cu ea… până când Bree dă buzna peste el și-l provoacă să-i demonstreze că nu mai e interesat de ea!

Pe lângă povestea principală, m-am bucurat să observ în continuare dinamica acestei familii încercată de soartă și destrămată de orgolii. Să văd cum fiecare își schimbă perspectiva, regretă trecutul și încearcă să facă prezentul mai luminos.

Fetele par să se înțeleagă bine, cu toate divergențele tipice surorilor. Cei care captează cu adevărat interesul, în plan secund, sunt Megan și Mick — cei doi părinți care în ciuda iubirii, au provocat atâta suferință în familie…

Mi-a plăcut camaraderia atrânsă existentă între Jake, Will și Mack. Prietenie ce le permite să se ia peste picior unul pe altul, să se încurajeze sau sprijine reciproc, după cum o cere cazul.

“— Ce știu eu e că ești îngrozit să stai în preajma lui Bree, răspunse ea. Cred că asta e din pricină că încă nutrești sentimente pentru ea și te sperie că într-una din zile sentimentele astea o să eclipseze orice fel de mânie pe care ai păstrat-o tot acest timp.” 

Se pare că o soră e o soră! Iar Connie îl cunoaște mai bine ca oricine! L-a citit la fix.

Problema este că și Mick, tatăl lui Bree, a devenit suspicios…

“Câteodată, încadrarea unei relații într-un tipar ce să te facă să te simți în largul tău nu este de ajuns. Mai devreme sau mai târziu, realitatea îți să un șut. În momentul acela, situația devine întotdeauna încurcată.”

Jake, băiatule, mare dreptate ai!

Iubirea de odinioară continuă saga familiei O’Brien cu aceeași intensitate pe care am observat-o în primul volum. Emoții diferite care ne învăluie cu privire la multe dintre personajele seriei. Speranțe pe care ni le facem în ceea îi privește pe fiecare în parte. Dar și nervii datorați încăpățânării acestora!

O lectură care te solicită, te face să suferi și să plângi, să râzi sau să iubești, să întrevezi fericirea alături de Bree și Jake.

“— Știi ce încep să cred?

— Ce?

— Că mi-a fost sortit să-mi găsesc drumul înapoi la tine.

Jake rămase înlemnit. Voia să creadă că ea avea dreptate, avea nevoie să creadă, pentru că și cea mai mică posibilitate ca ea să greșească îl speria de moarte, în special acum când păreau că sunt așa de aproape de a recăpăta totul.”

Dacă își vor risca din nou inimile, dacă sunt hotărâți să nu mai repete aceleași greșeli din tinerețe, asta vă rămâne să descoperiți citind volumul al doilea al seriei Chesapeake Shores.

Nota mea pentru carte este 10.

 

14 gânduri despre &8222;Iubirea de odinioară de Sherryl Woods&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.