Portul dragostei de Sherryl Woods

Titlul original: Harbor lights

Autoare: Sherryl Woods

Seria: Chesapeake Shores, volumul 3

Editura: Litera

Colecția: Cărți Romantice

Traducerea: Andreea Șeler

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 384

”După ce și-a pierdut soția într-un atentat în Irak, rămas singur cu un copil mic, fostul medic militar Kevin O’Brien se întoarce acasă, în Chesapeake Shores. Vrea să trăiască în mediul ocrotitor al familiei sale, pe care știe că se poate baza oricând, și să își clădească un viitor total diferit. Și totuși, în acest mediu sigur întâlnește un pericol pe care nu-l prevăzuse: frumoasa Shanna Carlyle, care tocmai ce și-a deschis o librărie pe Main Street.

Shanna recunoaște imediat în el un suflet rănit — căci și ea a avut mult prea multă experiență cu așa ceva. Și totuși, acest bărbat fermecător și fiul lui sunt de-a dreptul irezistibili, mai ales ca parte a clanului O’Brien, o familie cum Shanna își dorise dintotdeauna — mare, iubitoare și gălăgioasă.

Tocmai atunci, când toate barierele dintre ei încep să cadă, cineva din trecutul Shannei își face apariția pe neașteptate. Nevoiți să lupte cu această amenințare la liniștea atât de greu obținută, Kevin și Shanna se confruntă cu cea mai grea provocare: să învețe să aibă din nou încredere — în viitor, în oameni și mai ales în dragoste.”

”Din nou, Woods își dovedește priceperea în chestiunile sentimentale, oferindu-ne personaje cu care chiar ne putem identifica. O lectură încântătoare!” — RT Book Reviews 

Încă de la primul volum am așteptat cu nerăbdare povestea lui Kevin!

La treisprezece luni după ce soția îi moare în timpul unei misiuni în Irak, Kevin O’Brien este acasă, în Chesapeake Shores, sărbătorind cei doi ani de viață ai fiului său, Davy.

“Se bărbierise ieri — sau alaltăieri, cumva? Nu putea să-și aducă aminte. De cele mai multe ori, zilele se succedau pe lângă el, ca într-o ceață.

— Nu, lui Davy n-o să îi pese azi, dar o să arăți ca un vagabond în fotografii. Asta-i amintirea pe care vrei să o poarte cu el pe tot parcursul vieții?”

Chiar și după atâtea luni, Kevin nu reușește să își potolească suferința și să meargă mai departe.

O cunoaștem și pe eroina principată, Shanna, o tânără care are propriile ei suferințe, un trecut care a rănit-o profund.

“Sufletele rănite erau o investiție periculoasă. Ea învățase asta pe propria piele. Să încerce să mai salveze unul ar fi fost o idee monumental de proastă.”

Mi-a făcut plăcere să îi reîntâlnesc pe membrii familiei O’Brien și să observ ce se mai întâmplă în viața lor.

Kevin și Shanna ajung să se vadă din nou atunci când tânărul o ajută să monteze rafturile în librărie. Iar când ies la o cafea, se trezesc cu Mick care-i urmărește… Este amuzant, dar în același timp îmi dau seama că este îngrijorat pentru fiul său.

“Avea atâtea bagaje emoționale că l-ar fi costat o avere dacă ar fi vrut să călătorească cu avionul. Lucru valabil și pentru ea. Era o combinație letală. Trebuia să nu uite asta.”

Atracția care mocnește între Kevin și Shanna pare să se izbească de zidul precauției, în care fiecare dintre ei este bine înfășurat. De ce? Shanna a suferit într-o căsnicie cu un soț ce avea probleme cu alcoolul, iar Kevin și-a pierdut soția și i se pare că o înșală dacă iese cu o altă femeie chiar și la o simplă cafea.

Pe de altă parte, îi avem pe Mick și Megan, care încearcă să mai dea o șansă relației lor destrămate în urmă cu 15 ani…

Crize, tensiuni, emoții, cu toate avem de-a face. O inundație la librărie, prieteni care sar în ajutor, un sărut care încălzește atmosfera, frica de a se implica… și Kevin descoperă că-și dorește să lucreze alături de unchiul său pentru a proteja golful…

“După ce citise cărțile pe care le cumpărase de la Shanna, Kevin era mai fascinat ca oricând despre a intra în lupta de a proteja golful Chesapeake și ecosistemul său delicat. Această cale îi dădea o stare de bine pe care cea cu vasul de pescuit nu i-o conferise niciodată.”

Shanna are un trecut dureros care o face să fie circumspectă în ce privește o eventuală relație între ea și Kevin. A fost căsătorită cu un bărbat care avea un copil. În timp ce micuțul Henry i-a cucerit inima, Greg a reușit să i-o facă bucățele datorită alcoolului…

“Indiferent ce avea să se întâmple de acum încolo, nu avea să uite niciodată că bărbatul acesta fusese cel care să realizeze asta, să-i redea încrederea în sine pe care credea că o pierduse pentru totdeauna.”

Un volum al emoțiilor intense și al cumpănirii faptelor. O lectură care oferă cititorului o experiență și o perspectivă asupra unei situații aparte.

Atat Kevin, cât și Shanna, trebuie să își pună în balanță sentimentele și să-și dea seama dacă sunt pregătiți cu adevărat pentru o relație.

“Să o scoată pe Shanna din viața lui pentru că se simțea vinovat chiar era absurd. Dacă lucrurile dintre ei erau atât de pasionale, nu era acesta tocmai un motiv să accepte relația, nu drept un pretext pentru a se retrage?

Se întreba dacă era prea târziu să-i spună Shannei că fusese un idiot.”

Bine că a realizat la timp! Acum rămâne să lămurească și problema cu trecutul Shannei și abia apoi pot discuta despre un viitor împreună.

O lectură care îți întărește credința că există o a doua șansă la dragoste!

11 gânduri despre &8222;Portul dragostei de Sherryl Woods&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.