Infinit de Ana Maria G.

Titlul: Infinit

Autoare: Ana Maria G.

Seria: Infinit, volumul 1

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 192

”Atunci când trăiești înconjurată de minciuni, secrete și prieteni falși, iar tot ceea ce-ți dorești este să dispari, când simți că nu mai ai putere să te ridici și să mergi mai departe, destinul îți oferă șansa de a continua. Îți scoate în cale o provocare mai mare decât ți-ai fi putut imagina vreodată. Iubirea. O iubire infinită. Mintea va duce o luptă crâncenă cu inima. Oare cine va câștiga? Va avea ea curajul să-și înfrunte demonii? Să lupte pentru iubirea lui? Dar el? El ce decizie va lua? Va fi destul de puternic să-i dărâme zidurile ridicate în jurul inimii ei? Iubirea poate porni războaie, dar tot iubirea poate aduce și pacea în lume.

Să dăruiești totul, să sacrifici totul fără speranță de răsplată: asta înseamnă iubire.”

Cu un stil de scriere alert și propoziții scurte, ușor telegrafice, Infinit de Ana Maria G. oferă cititorului o poveste savuroasă, ușoară și relaxantă. Cartea este scrisă la persoana întâi, din punctul de vedere al Sarei.

Le cunoaștem pe Sara și Cris — Cristal, două prietene foarte bune, care se cunosc de când aveau 5 ani.

O petrecere la care este târâtă de prietena ei, replici spumoase și doi băieți… Raul, prietenul  lui Cristal, dar și cel mai bun prieten al acestuia, Alex.

“— Cris, de ce nu mi-ai spus că Raul are prieteni idioți care nu se uită pe unde merg?

— Ușor păpușă, nu te mai agita așa, să nu îți plesnească vreo venă! Înțepată prietena asta a ta! Îi spune lui Cris, iar eu îmi dau ochii peste cap.

— Arogantule!

— Scorpie! Mi-o întoarce el.”

Sara este o micuță furie care cochetează cu cursele ilegale de mașini. Și asta nu e tot! La ultima, reușește să-l învingă pe Alex, prietenul lui Raul… Cei doi, Sara și Alex, sunt precum sarea și piperul: explozivi împreună.

“— Ți-aș arăta în câte feluri pot fi idiot, dar acum avem altceva de făcut… Mă întorc pe călcâie, urc în mașină și mă îndrept spre linia de start.

De ce oi fi zis asta? Probabil ca să îi închid gura scorpiei, nu că nu mi-ar da și alte idei gura aia senzuală, dar mai mult ca sigur m-ar mușca și aș muri otrăvit. De parcă aș risca…”

În scenă apare și Aiden, un tip atrăgător care se tot ține după Sara, cu toate că ea încearcă să îl descurajeze.

Am admirat prietenia sinceră dintre Cristal și Sara, care sunt aproape ca două surori. Se sprijină, se ajută și se încurajează una pe alta.

“Ea mi-a fost mereu alături, m-a susținut și nu m-a judecat, dar mai ales, a fost alături de mine în cel mai negru moment al vieții mele, chiar dacă nu a putut face mare lucru.

Momentul în care a murit o jumătate din mine.”

Acum chiar sunt intrigată? Ce s-a întâmplat în viața ei?

Un eveniment trist. Sora ei geamănă moare în urma unei supradoze, după ce s-a îndrăgostit de cineva care pur și simplu și-a bătut joc de ea… Nici acum nu este împăcată cu ceea ce s-a întâmplat…

Oare va fi vreodată? Este posibil așa ceva?

Cel care o ajută să treacă peste aniversarea a doi ani de la moartea acesteia este Alex! După o noapte de pasiune care o face să uite momentan de durere, Sara fuge de el.

“La dracu. M-am îndrăgostit de golanul ăla idiot, arogant, încrezut, cu ochi frumoși, tandru, blând… mda… cum spuneam, mi-a luat mințile.”

Infinit este cartea tinereții tumultuoase, a atracției clocotitoare, a pasiunilor puternice și a deciziilor pripite. O lectură care trece cititorul printr-o gamă variată de emoții.

Totuși, lucrurile se precipită, și nu în sens bun. Apare Oscar, cel din cauza căreia sora Sarei a murit; iar ca să fie și mai complicat totul, apare și Cassie — fosta iubită a lui Alex…

Mi se pare că autoarea trece mult prea repede de la o scenă la alta, se grăbește să ajungă la final, iar acest lucru nu face decât să strice potențialul cărții. Nimic nu pare credibil, real. Plus că, o mai atentă corectare a romanului nu ar fi stricat.

Infinit poate fi asemănat cu o tornadă. O mulțime de întâmplări succedate într-un timp scurt. O potențială poveste de dragoste cu doi tineri care, datorită împrejurărilor, nu-și acordă nici o șansă. Imaturitatea și durerea își spun cuvântul.

Sara îi spune lui Alex că va pleca la New York.

“Te iubesc, idiotule! Ai grijă de inima mea, e la tine!” 

Sentimentul de vinovăție o împiedică pe Sara să-și permită vreo șansă la fericire. Iar coșmarurile o terorizează noapte de noapte…

Ba mai mult, atunci când Alex vine la ea, fata refuză să-și acorde vreo nouă șansă cu el. Consideră că nu merită, că nu are dreptul la fericire.

O carte interesantă, un adevărat memorial al durerii.

Dacă doriți să aflați cum se termină povestea celor doi, vă invit să citiți cartea.

Mulțumesc editurii Stylished Books pentru exemplarul oferit spre recenzie.

10 gânduri despre &8222;Infinit de Ana Maria G.&8221;

  1. Felicitari pentru recenzie, Geo! Am remarcat faptul ca autorii care abia pasesc in lumea literelor, au tendinta de a trece repede peste cateva chestii, dar cu timp ul incep sa se opreasca si la detalii. Insa,aici, se vede cu ochiul liber ca Ana are mult potential ❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.