Ascunde-mă de Crăciun! de Anne K. Joy

Titlul: Ascunde-mă de Crăciun!

Autoare: Anne K. Joy

Seria: Magia Crăciunului 2019, volumul 4

Editura: Olga

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 210

”Aparent, Amina Brega și Vladimir Gutenmaher au în comun câțiva ani petrecuți împreună în copilărie și dușmănia dintre familiile lor. Cândva, părinții celor doi au fost legați de o îndelungată și frumoasă prietenie, încredere și o mică afacere. Asta până când Victor Brega, tatăl Aminei, s-a decis să se retragă din afacere, să se mute mai aproape de capitală și să devină un faimos om politic, fără sentimente, fără moralitate, preocupat doar de bunăstarea proprie. El a ajuns să calce în picioare chiar și fericirea propriei fiice.

După cincisprezece ani, întâmplător, destinul îi aduce față în față pe Amina și Vladimir. Totuși, au trei impedimente peste care trebuie să treacă: dușmănia dintre părinți, logodna ei cu Valentin Kulev și puținul timp rămas la dispoziție. Amina nu-și iubește logodnicul, însă trebuie să se căsătorească în preajma Crăciunului. Vladimir îi simte nefericirea, iar la presiunea surorii sale, decide să îi pună planul de răpire în aplicare. Astfel, la scurt timp după ce o revede, el îi dă întâlnire și o răpește. Iar Amina, în loc să-i opună rezistență atunci când devine conștientă de ce i se întâmplă, vrea să profite din plin de oportunitatea de a fi liberă și fericită, pentru prima dată în viața ei.

Pe măsură ce timpul trece, cei doi se îndrăgostesc, însă în paralel dorința lui Victor de a-și găsi fiica devine tot mai aprigă. Cu orice preț, el vrea să o căsătorească după cum era totul deja organizat. Și nu, nu cu un Gutenmaher, dușmanul său…”

O nouă poveste de Anne K. Joy mă va relaxa și încânta.

O ciocnire în aeroport, o cafea răsturnată și două vechi cunoștințe se reîntâlnesc… Amina și Vladimir! Nu s-au mai văzut de 15 ani, de când tații lor au devenit din prieteni, dușmani. Este o întâlnire relaxată până când se prezintă unul altuia. Apoi, totul se dă peste cap.

Amina și logodnicul ei Valentin par a avea o relație ciudată. Par mai mult prieteni decât iubiți. Nu își arată sentimentele, nu se sărută ca doi iubiți… Ciudat.

“Nici la început, nici pe parcursul celor două ore și jumătate petrecute în sala de cinema, Valentin nu a încercat să se apropie de mine.”

Discutand cu sora sa, Olga, despre întâlnirea neașteptată din aeroport, aceasta vine cu o idee trăznită:

“— Simplu. Ea nu se căsătorește cu un bărbat pe care nu îl iubește, eu mă răzbun pe Brega, cineva îi face dreptate tatei și îi dă o lecție marelui politician că nu e bine să-ți faci planuri pe seama altuia.

— Nu sună nici rău, nici bine. Ce propui?

— Să o răpești pe Amina Brega.

Olga vorbise cu seninătate, ca și când mi-ar fi recomandat să fac ceva absolut firesc.”

Ceea ce la început pare o idee stupidă, devine realitate! Vladimir este dispus să o facă dacă astfel o poate împiedica pe Amina să se căsătorească cu cineva pe care nu-l iubește.

Uimitor este faptul că Amina a fost încântată să se vadă cu el! Ba mai mult, nu a spus nimănui despre această întâlnire a lor.

“Cloroform. Somn ușor! mi-am urat înainte de a mă lăsa pradă intențiilor lui Vladimir Gutenmaher. Ah, și câtă încredere avusesem în acest diavol de bărbat! Așa îmi trebuia pentru că îl crezusem onest.”

Planul era să o ducă la o cabană în munți și să stea acolo până după data la care tânăra ar fi trebuit să se căsătorească. Dar cum planul de acasă nu se potrivește niciodată cu socoteala din târg…. cei doi se prăbușesc cu avionul, Vladimir este rănit, iar Amina ajunge să-și exercite meseria: cea de medic.

Urmează o întreagă aventură prin zăpadă, dormit sub cerul liber, cu cântecul lupilor în depărtare… până ajung la cabana care le era destinația.

La cabană, atunci când se mai relaxează, apare atracția… O atractie care creează probleme.

“… mă aflam într-un punct în care aveam de luat niște decizii și nu știam ce să fac. Voiam să dau frâu liber simțămintelormele? Da, cu ardoare. Dar cum să fac să nu mă las cuprinsă de vinovăție? Și totuși, dacă nu părăseam imediat cabana, mă temeam că până seara sau peste cel mult câteva zile, nu puteam să-mi mai țin eu mâinile departe de Vladimir. Stârnea în lăuntrul meu dorințe și sentimente noi, greu de stăpânit.”

Asta da problemă!

Amina este o tânără sinceră, deschisă, obișnuită să-și asculte părinții fără a se opune atunci când dorințele tatălui ei nu coincid cu ceea ce-și dorește ea cu adevărat.

Vladimir încearcă să o încurajeze, să o sfătuiască să-și ia viața în propriile mâini, pentru a nu trece viața pe lângă ea. Să nu se trezească peste ani făcând reproșuri sau având regrete.

“Mă îndrăgosteam de râsul ei. Mă îndrăgosteam de ea, de sufletul pur, inocent, blând, de lipsa de curaj de a spune nu, de dorința de a-i mulțumi pe alții, oricât de greșit era acest lucru. Era la fel de fermecătoare, plăcută și blajină ca în copilărie. Nu știa să-i urască pe cei apropiați. Avea doar dragoste de împărtășit.”

Sentimentele înfloresc cu toată nesiguranța dată de un viitor imprevizibil. Amândoi sunt prinși în acest moment ieșit din timp, în care pot fi ei înșiși. Pot spera în ceva mai bun.

Ascunde-mă de Crăciun! ne oferă o lectură ușoară și relaxantă, o frumoasă poveste de dragoste, care emoționează și topește sufletul cititorului. Dar nu este doar atât. Este o poveste despre încredere și iertare, despre curajul de a-ți lua viața în propriile mâini.

Cei doi tineri se împrietenesc, ajung să aibă încredere unul în celălalt, și între timp, se îndrăgostesc!

Am citit cu placere cartea, am fost încântată de această poveste care ilustrează perfect magia Crăciunului.

Apariția Olgăi la cabană destabilizează armonia precară a acestui cuplu în formare. Fetele se înțeapă una pe alta, au o anumită reticență una față de cealaltă.

“Cu sentimente sau nu din partea Aminei, mă temeam să nu o pierd. În fond, dragostea presupune teama de a pierde persoana iubită. Și încă multă teamă…”

Nesiguranța Aminei, nevoia ei de a fi sigură pe sentimentele lui Vladimir înainte de a le mărturisi pe ale sale sunt de înțeles dacă ținem cont că a trăit cu tatăl ei care era rece, dornic de putere și punea mai presus de orice altceva părerea celorlalți…

Vladimir este îndrăgostit de ea, își dorește să aibă un viitor împreună și îi este frică să nu o piardă.

De la cabana din vârful munților, acțiunea se mută în Sibiu. Aici, tinerii noștri petrec momente magice.

Aventuri neașteptate, răsturnări de situație nenumărate, o poveste de dragoste deosebită. Toate vă așteaptă dacă citiți cartea.

Nota mea pentru carte este 10.

9 gânduri despre &8222;Ascunde-mă de Crăciun! de Anne K. Joy&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.