Ticălos la patru ace de Vi Keeland și Penelope Ward

Titlul original: Stuck- up suit

Autoare: Vi Keeland, Penelope Ward

Editura: Trei

Colecția: Eroscop

Traducerea: Daniela Purgaru

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 360

”A început ca o dimineață obișnuită în tren.

Când deodată m-am trezit că mă uit vrăjită la tipul care stătea de partea cealaltă a culoarului. Urla în telefon de parcă ar fi fost stăpânul lumii. Cine-și închipuia ticălosul ăsta la patru ace că este… Dumnezeu?

De fapt, chiar arăta ca un zeu. Asta e faza.

La stația unde trebuia să coboare, s-a ridicat brusc și a dispărut. Lăsându-și telefonul în tren. Aș fi putut să mă uit la toate fotografiile din el și să sun la unul dintre numere.

Aș fi putut să păstrez telefonul bărbatului misterios zile în șir — în cele din urmă însă, mi-am luat inima în dinți și m-am hotărât să i-l înapoiez.

După ce am străbătut orașul până la compania lui șmecheră, a refuzat să mă vadă.

Așa că am lăsat telefonul pe o masă în fața biroului în care se lăfăia ticălosul acela arogant.

Nu m-am așteptat să-mi scrie.

Nu m-am așteptat ca schimburile noastre de mesaje să fie atât de … incendiare.

Nu m-am așteptat să mă îndrăgostesc de el — înainte chiar să ne fi întâlnit.”

”Cartea aceasta are de toate: e îndrăzneață, sexy, romantică, savuroasă. Te face să râzi, îți dă fiori, inima îți bate mai repede când o citești. Te face să te îndrăgostești!” — Sheila’s Book Corner

“Povestea e senzațională, condimentată perfect cu pasiune, inteligență și umor. Idila dintre Soraya și Graham te cucerește pur și simplu.” — Naughty Mom’s Story Time

“Cinci stele fabuloase pentru “Ticălos la patru ace!” — Raine Miller, autoare de bestselleruri New York Times

“Absolut fantastică!” — Aestas Book Blog

O carte frumoasă și savuroasă, plină de replici spumoase, emoții intense și o atractie arzătoare. O poveste de dragoste foarte frumoasă!

Soraya este o tânără a cărei stare emoțională este exprimată de culoarea pe care o are părul ei la vârfuri: când e roșu, ar fi bine să fugi din calea ei. O tipă care nu a avut noroc în dragoste, nu a făcut nimic deosebit în viața ei. Dar este total captivată de ticălosul la patru ace pe care-l întâlnește în timp ce face naveta la muncă.

Și este nevoită să-l caute pentru a-i returna telefonul pe care acesta-l scapă când coboară din tren.

La câteva zile distanță, merge să-i înapoieze ticălosului telefonul. Acesta nici măcar nu vrea să o vadă, se comportă fără pic de considerație.

“— Asigură-te că-și primește telefonul înapoi.

Am ieșit cu mers ostentativ, chiar dacă mă simțeam într-o oarecare măsură înfrântă și mai ales furioasă.”

Pe Graham, ticălosul nostru cu acte-n regulă pe care se pare că nimic nu-l afectează, l-au afectat cuvintele fetei. Unicele care l-ar fi putut afecta:

“Textul a continuat să mă bântuie și îl citeam și reciteam.

 Mamei tale ar trebui să-i fie rușine de tine. 

Și de fiecare dată mă enervam și mai rău, pentru că, în adâncul meu, știam că nu existau cuvinte mai pline de adevăr.”

Hmmm, cine ar fi crezut că mai are o fărâmă de umanitate în el?!

De aici, începe un schimb de mesaje între ei, o conversație spumoasă și absolut delicioasă, care stârnește amuzamentul cititorului.

Conversațiile cu Soraya nu îl lasă indiferent pe marele ticălos. Și nu mă refer la faptul că-și dorește să se culce cu ea…Până și el realizează că e ceva mai profund de atât.

“Pe lângă faptul că era amuzantă, onestă, frumoasă, sexy și diferită de orice altă femeie cu care fusesem, avea o latură ce părea a fi vulnerabilă și în gardă. Voiam să știu mai multe despre motivul pentru care îi era atât de teamă de mine. Acest gen de curiozitate nu mă caracteriza. Era un lucru tulburător, dar nevoia de a o cunoaște era mai presus de orice altceva.”

Când în sfârșit acceptă să iasă cu el la o întâlnire, constată că ticălosul la patru ace poate fi un adevărat domn. Încep să afle mai multe unul despre celălalt, se împrietenesc.

Ticălos la patru ace este o poveste dulce, care-ți face sufletul să cânte. O carte unde romantismul este asezonat cu mult umor și astfel oferă cititorului o poveste frumoasă, plină de emoție, relaxantă, care te face să crezi în existența sufletelor pereche.

Pe măsură ce trece timpul și cei doi se cunosc din ce în ce mai bine, putem observa că atracția dintre ei nu este totul. Își fac simțită prezența și sentimentele.

“Nu știam unde aveau să ducă toate și, pentru prima oară, am decis să nu mai analizez.”

Încep să aibă din ce în ce mai multă încredere unul în altul, suficient cât să-și împărtășească trecutul, cu părțile care au lăsat răni în sufletele lor, nu doar cu ce a fost mai bun.

Vi Keeland și Penelope Ward sunt o forță în scrierea romanelor de dragoste moderne! Au povești de dragoste reale, credibile, cu personaje pe care ajungi să le îndrăgești.

“— Îngroziți sau nu, orice ar fi se va întâmpla. Niciunul dintre noi nu poate opri asta.”

Teama tinerei de a nu fi părăsită și neîncrederea sunt cele care o opresc să se implice în relația cu Graham. În schimb, acesta se observă că se implică, este sincer și deschis față de ea, îi povestește despre fosta lui relație și despre unele chestiuni de afaceri.

O lectură cu adevărat deosebită!

“— Nimeni nu știe ce se va întâmpla în viitor, dar, dacă lumea s-ar sfârși mâine, nu aș vrea să fiu în altă parte decât aici cu tine. Asta îmi spune tot ce vreau să știu.”

Pe măsură ce sentimentele lor devin din ce în ce mai profunde, relația lor avansează. Și se lasă pradă atracției arzătoare dintre ei.

Cartea devine și mai interesantă atunci când Soraya o cunoaște pe Lil, bunica lui Graham. O femeie care spune lucrurilor pe nume. Se vede că are o relație apropiată cu nepotul ei.

Apoi, urmează povestea despre fostul lui prieten și partener – Liam, dar și despre soția acestuia, care este fosta lui iubită, Genevieve.

Iar atunci când Liam moare brusc, Graham încearcă totuși să ajute. Iar când merge împreună cu Soraya la priveghi are parte de o surpriză de proporții. O cunoaște pe fiica lui Liam și Genevieve.

“În timp ce îngenuncheam întinzându-i pomponul, am uitat complet ce trebuia să spun. Parcă mă lovise ceva. Nu mai aveam cuvinte… doar o stare totală de uluire și confuzie. Pentru că, dacă nu aș fi știut care era realitatea, aș fi crezut că privesc chipul mamei mele.”

Să fie conștient că cei doi, Liam și Genevieve, l-au mințit atâta timp, stârnește în Graham un val de furie. Cum e posibil să fii atât de meschin? Mai ales știind că, în afară de bunica lui, acesta nu mai are pe nimeni?!

În momentul acesta, Soraya începe să aibă unele îndoieli, chiar temeri. Dar Graham o liniștește.

“— Indiferent dacă am sau nu o fiică, chiar dacă nu te-aș fi întâlnit, nu exista nicio șansă să fiu din nou cu Genevieve.”

Și este categoric în sceastă privință. Nu ai cum să nu îl crezi.

Interacțiunea dintre Graham și fiica lui este uimitoare. Cei doi sunt adorabili împreună. Micuța este deschisă și sinceră, comunicativă. Iar Soraya este ușor reticentă în interacțiunea cu cea mică deoarece nu își dorește să o bulverseze.

Relația dintre Soraya și Graham este din ce în ce mai profundă, fiecare dintre ei își dă seama că îl iubește pe celălalt, cu toate astea, nici unul nu o spune deschis.

Mai urmează un moment tensionat și plin de emoție atunci când Soraya îi spune că i-a întârziat ciclul, deși acest lucru se poate datora și stresului din ultima vreme.

“Mi-am dat seama, după expresia de pe chipul ei, că se ruga să nu fie însărcinată cu copilul meu.

Eram oare nebun dacă îmi doream să fie invers?”

Dar totul se schimbă după o discuție cu Genevieve, când aceasta îi spune că își dorește să formeze o familie cu Graham pentru copil. Cu toate că nu este de acord, se gândește la micuța Chloe și la propria ei copilărie când tatăl și-a abandonat familia și copiii…

Cert este că Soraya ia decizia să se despartă de el, astfel că simulează că-l înșeală cu unul dintre cei mai buni prieteni ai ei din copilărie.

Suferința amândurora este cruntă. Emoționează. Și nu știi pe care să-l scuturi mai întâi: pe ea sau pe el?

O lectură care ne învață că dragostea adevărată triumfă. Că fiecare persoană ar trebui să nu renunțe la dragostea adevărată, mai ales să spună că este pentru binele celuilalt.

Nota mea pentru carte este 10.

Publicitate

14 gânduri despre &8222;Ticălos la patru ace de Vi Keeland și Penelope Ward&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.