Leave Me Breathless by Jodi Ellen Malpas

Titlul original: Leave Me Breathless

Autoare: Jodi Ellen Malpas

Editura: Orion Books

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 410

”Giving into desire could destroy them.

Denying their passion is impossible…

Hannah Bright has finally found a place to hide from her past, in the quite town of Hampton. But the peace she needs is disrupted when she meets Ryan Willis. Insanely handsome and highly dangerous, Ryan is exactly the kind of man Hannah needs to avoid…

Reconsidering his career in private protection, Ryan is home to figure out his next move. Meeting Hannah is definitely not part of his plan, yet their attraction is undeniable and Ryan can’t resist her. But Hannah has a dangerous secret, and Ryan won’t stop until he finds out what she’s hiding. Nothing prepares him for what he discovers.

Can Ryan keep Hannah safe? Or will her past destroy any chance they have for a future together… ?”

O lectură atractivă, alertă, incitantă și plină de pericole. O lectură captivantă!

Ryan este un fost agent MI5, a lucrat în protecție personală, dar acum nu-și dorește decât să revină acasă și să ducă o viață lipsită de pericole.

Hannah pare o tânără liniștită, proprietara unui magazin unde-și vinde propriile picturi. Cu toate acestea se sperie cam din orice, este bucuroasă că nimeni nu știe unde este… fuge. Sunt curioasă de cine fuge…

“I’m safe, I tell myself. No one knows I’m here. No one knows I’m anywhere.” 

Un accident îi face să se întâlnească! Să fie de bun augur?

Rănită și îndurerată, cu bicicleta stricată, Hannah refuză ajutorul pe care i-l oferă Ryan… Oare pentru că din cauza lui a avut loc accidentul?

Ryan este uimit de această tânără pe care nu o cunoaște, deși îi știe pe toți din Hampton, sau aproape. Își dă seama că tânăra este speriată de el, de aceea refuză ajutorul pe care i-l oferă și preferă să meargă pe jos spre casă.

“I lose the ability to function like a normal, rational- thinking human being each time I’m in Ryan’s presence. What the hell is wrong with me?”

Nu-i foarte dificil de aflat… atractie, combinată cu puțină teamă…

Se mai văd la magazin și la bar, dar tânăra este mult prea timidă pentru a vorbi cu el. Cu toate acestea, când îl caută pentru a vorbi cu el, întâlnirea devine de-a dreptul amuzantă. Îl găsește în pragul ușii sale mâncând înghețată , având doar un prosop înfășurat în jurul mijlocului.

Fac ce fac și ajung să cadă, cu ea deasupra lui…. E clar că atracția dintre ei este ceva de necrezut.

Descoperim că Ryan are o fată, Alex, de numai zece ani. O puștoaică energică, veselă și sinceră, inteligentă, adorabilă! Cu mult prea mult timp pentru a observa totul în jurul ei.

În aceste câteva săptămâni de când s-a mutat în Hampton, Hannah și-a făcut o prietenă, pe Molly, alături de care iese în oraș și mai are și ea o viață socială.

Leave Me Breathless este un roman surprinzător. Diferit de ce am citit până acum de la această autoare. Acesta are suspans și mister, pe lângă romance.

Cu cinci ani în urmă, Katrina era căsătorită cu Jarrad, căsătoria lor putând fi caracterizată astfel:

“The show must go on, no matter how sick she felt, and she felt as sick as a damn dog. But it was all about image. They were the perfect couple.”

De aici, povestea merge pe două fire distincte, acestea îmbinându-se spre final…

O poveste care te ține cu inima-n gât, dornic să afli ce s-a întâmplat și sperând la o finalitate cu fericire până la adânci bătrâneți.

Lucruri ciudate se întâmplă. O bicicletă dispărută care apare în pădure, pe drumul spre casa lui Ryan. Sentimentul lui Ryan că ceva ciudat se întâmplă…

“A woman has never had me in such a tangle. I want her. I can’t explain it, but it’s troubling, because I have a horrible feeling that Hannah isn’t available. Not just to me, but to any man. Though I would bet my life on the fact that no man wants her more than I do.”

Ryan, Ryan… se pare că Hannah ți-a pătruns în suflet mai mult decât ai fi vrut sau te-ai fi așteptat.

După o noapte și o dimineață petrecute împreună, atunci când fiica sa Alex este adusă de mama ei la el acasă, acesta intră în panică și-i spune lui Hannah că trebuie să plece, să nu fie văzută la el acasă…

Ce credeți voi că se întâmplă?

Hannah se simte oribil, de parcă lui Ryan i-ar fi rușine să fie văzut cu ea… Și suferă, este și furioasă pe el. Cu toate acestea…

“I shouldn’t get attached. I shouldn’t get too swept up in the feelings of something lovely. Because it’ll be too hard to walk away when I need to. And I will need to. Eventually, I will have to leave Hampton. And that’s not Ryan’s fault at all.”

Cu toate acestea, este supărată pe el. Iar atunci când în sfârșit, Ryan reușește să lămurească lucrurile, se simte aiurea pentru concluziile pe care le-a tras.

Mi-a plăcut mult puștoaica lui Ryan. Cu stilul ei sincer și direct, aceasta le dă de înțeles că știe că între ei doi se întâmplă ceva.

Leave Me Breathless s-a dovedit a fi un roman pe care nu-l poți lăsa din mână! O poveste de dragoste fierbinte și emoționantă, plină de suspans, mister și pericole ce pândesc din umbră.

Alex este o fetiță cu foarte multă intuiție. Și își avertizează tatăl să aibă grijă și să nu o dea în bară cu Hannah deoarece aceasta îi place foarte mult. Este de-a dreptul amuzant să vezi o fetiță de 10 ani sfătuindu-și tatăl de 39 în ce privește relațiile amoroase.

Mi-a plăcut mult modul în care autoarea a redat lupta pe care o poartă Hannah cu ea însăși, faptul că vrea să îi spună lui Ryan adevărul în ceea ce o privește, deși îi este teamă de ceea ce va urma după aceea. O parte extrem de emoționantă, care te face să-ți pui din ce în ce mai multe întrebări cu privire la trecutul ei.

Lucruri ciudate se întâmplă, minore, pe care nu le bagi în seamă la început, cum ar fi bicicleta dispărută, o fereastră deschisă… dar, toate adunate, te fac să te întrebi ce pericol pândește din umbră?

“Life will throw you curveballs all the time. It’s how you deal with them that shapes who you are.” 

Momentul în care Ryan realizează că Hannah are secrete care o țin mereu în alertă și pregătită să se apere, chiar dacă asta înseamnă să împuște pe cineva, este șocant.

“I move in, gently taking the gun from her limp hand. Naturally, I release the magazine and check if it’s loaded. I don’t know why my heart sinks when I see the bullets. Maybe because it tells me she’s prepared to use deadly force. She’s afraid for her life. The question is: Who is she afraid of and prepared to kill? But it’s a question for later. For now, I have a terrified woman to take care of.”

Oare a sosit momentul adevărului? Își va găsi Hannah curajul de a-i spune lui Ryan totul? Nu o face. Și nu înțeleg de ce, pentru că îmi dau seama că are sentimente pentru el.

Și mai rău este când Ryan află că Hannah Bright nu a existat până în 2014. Cu atât mai mult cu cât află că a închiriat magazinul din Hampton pentru jumătate de an, ceea ce înseamnă că nu are de gând să rămână prin preajmă prea mult…

Pe de altă parte, faptul că le urmărește de la distanță pe mama și sora ei, suferind pentru boala mamei, ridică mai multe întrebări: oare de ce nu se apropie de ele, de ce nu ia contact cu cele două? Și mai ales, de ce i-a spus lui Ryan că părinții ei sunt morți și nu mai are nici o rudă în viață?

Gândurile și temerile celor două personaje sunt foarte bine redate, autoarea reușind să ne treacă prin diferite stări emoționale.

Un roman pe care-l savurezi pagină cu pagină și care, la final, te lasă cu zâmbetul pe buze.

“Her scream faded to nothing.

And she was gone.”

Odată cu adevărul ieșit la lumină, Ryan trebuie să ia niște hotărâri. Hotărâri în ceea ce privește viitorul lor…

Iar pericolul care pândește din umbră are numele fostului soț al Katrinei… De aici, acțiunea romanului este alertă, te ține în tensiune, suspansul fiind la cote maxime. Totul devine o reală luptă pentru supraviețuire.

Vor reuși Ryan și Hannah să rămână împreună? Citiți cartea și aflați cum se sfârșește povestea celor doi.

Nota mea pentru carte este 10.

9 gânduri despre &8222;Leave Me Breathless by Jodi Ellen Malpas&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.