Regatul inocenților de Theo Anghel

Titlul: Regatul inocenților

Autoare: Theo Anghel

Seria: Regatul inocenților, cartea 1

Editura: Quantum Publishers

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 352

”Cu peste șase sute de ani în urmă, Esrendellul era locuit în bună înțelegere de oameni și elfi. Cu timpul însă, din rândul seminției oamenilor s-au ridicat voci care au cerut independența, inoculând în conștiința poporului convingerea că, astfel, muritorii o vor duce mai bine.

Conducătorul elf al regatului s-a opus, dar oamenii au pus la cale o lovitură de stat, care, într-un final, a dus la un război nimicitor. Cum soldații elfi erau luptători redutabili, iar rezistența lor în luptă, imposibil de egalat, balanța a înclinat copleșitor în favoarea vechii ordini.

Totuși, impresionat de îndârjirea cu care oamenii îmbrățișaseră cauza separării celor două seminții, regele elf a consimțit să-și retragă poporul dincolo de Pădurea de Smarald, tărâm locuit doar de elfi, și să-i lase pe muritori să se descurce singuri.

S-a încheiat un tratat care îi asigura pe oameni că, atâta timp cât se vor orândui în pace și bună înțelegere, niciun picior de elf nu va călca pe pământul noului stat format, Erfenor.

Lucrurile au mers bine o vreme, dar, cum firea  oamenilor poate fi cu ușurință coruptă de putere, nedreptățile au început să capete accente grotești.

Familia Toril, una dintre casele nobile ale Erfenorului, stăpână de sute de ani a domeniului Toril din statul Arnor, își ducea viața în liniște și armonie la hotarul cu Esrendellul.

O întâmplare căreia, inițial, nimeni nu i-a dat vreo importanță, a atras după sine o avalanșă de nenorociri care au zguduit din temelii echilibrul acestei vechi familii.”

Theo Anghel, autoarea seriilor “Am murit, din fericire” și “Păcatele fiului”, dă lovitura și de data aceasta!

Regatul inocenților se anunță o serie fascinantă, alertă și plină de magie.

Elfii mi-au stârnit interesul odată cu ecranizarea seriei Stăpânul inelelor, Legolas — jucat de Orlando Bloom— fiind elful pe care nu l-am uitat niciodată!

Autoarea Theo Anghel ne introduce în Erfenor. Aici cunoaștem familia Toril, o străveche familie nobilă. Dar, toată armonia este stricată de o întâmplare care, la prima vedere, părea banală…

“Familia mea nu se deosebea prea mult de celelalte din Arnor. O duceam binișor, chiar dacă în jurul mesei se adunau de trei ori pe zi nici mai mult, nici mai puțin de paisprezece persoane: mama, tata și doisprezece copii.”

Mama lor sigur trebuia canonizată! Ia închipuiți-vă, în ziua de azi, am face față la 12 copii? Eu recunosc, mă descurc bine cu doi, dar la 12… în mod sigur nu aș face față…

Facem cunoștință cu copiii Toril: băieții— Chandan, Kalian, Kiran, Rimal, Chaka, gemenii Aghot și Ishaan; și fetele — Gita, Yanti, personajul nostru principal – Nayan și mezina, Satya.

Nayan este o tânără plină de energie, căreia îi place să călărească acompaniată de lupul familiei.

O familie renumită în ținut, foarte unită.

“Tata era indulgent și ne ierta boacănă după boacănă, dar am simțit o rigiditate anume în tonul său când ne-a poruncit să nu punem un picior în Pădurea de Smarald.

Desigur, să-mi interzici mie, Nayan Toril, să fac un lucru, era ca și cum m-ai fi zgândărit anume ca s-o fac.”

Ce seamănă cu mine! Când eram copil, la fel eram și eu!

Regatul inocenților este o aventură de la început la sfârșit! Invită cititorul într-un tărâm de basm, plin de mituri și legende, care trezește spiritul de aventură. O poveste captivantă, foarte bine scrisă și cu personaje care devin memorabile!

O faptă bună, cum ar fi salvarea de la moarte a unei tinere elf, poate aduce o groază de probleme… deoarece pactul a fost încălcat.

“Dacă ar fi prins elfii pe unul de-al nostru pe tărâmul lor, ar mai fi fost cum ar mai fi fost, dar oamenii sunt mai țâfnoși și mai prostănaci decât elfii și n-o să țină cont de faptul că e vorba de o copilă rănită. Ca să nu mai spun că adăpostirea unui elf de către o familie de nobili e considerată trădare și se pedepsește cu moartea.”

Theo Anghel mi-a dovedit că este o autoare extrem de talentată. Fantasy-ul este sursa de inspirație nesecată din care poate scoate povești absolut încântătoare!

Regatul inocenților se citește cu plăcere, ești atât de prins în povestea plină de acțiune și emoții încât nu realizezi cu ce viteză întorci paginile.

Năpasta pare să se abată asupra familiei Toril, odată cu veștile din partea generalului regelui… acesta convoacă toți băieții de peste 20 de ani ai familiei să se înroleze. Asta deși legea spunea că unul era suficient. În cadrul discuției, mai multe lucruri ies la iveală și realizăm că este posibil ca răzbunarea să stea la baza acestei convocări.

“Lumea mea era la un pas de a se schimba din temelii, iar noutatea se profila la orizont în culori sumbre.”

Și chiar asta se întâmplă! Un adevărat blestem, consecința faptelor mamei, atrage după sine represalii de neînchipuit. Astfel, asistăm la descoperirea cadavrului Satyei, la sinuciderea mamei și la toată durerea care răzbate din sufletul copiilor rămași în viață sau al tatălui…

“Pentru câteva clipe m-am rupt de existența obiectivă și m-am diluat în afara propriei conștiințe. Instinctul de conservare simțise că eram în pragul colapsului și îmi retezase conexiunea cu realitatea.”

Lucrurile se precipită și acțiunea cărții ia o turnură neașteptată…

Refugiați pe tărâmul elfilor, cei câțiva supraviețuitori luptă să facă față durerii și să-și mențină speranța că rudele lor încă mai sunt în viață — cele pe care nu le-au văzut moarte cu ochii lor.

Acțiunea alertă din Regatul inocenților m-a făcut să uit de orice mă înconjura, fiind efectiv captivă în această poveste uimitoare.

Nayan este o eroină puternică, care se dovedește capabilă de orice pentru familia ei. Reușește să străbată drumul prin Pădurea de Smarald, să-și ascundă în suflet durerea tragediei care i-a lovit familia, să găsească curajul de a face față unui viitor care nu se întrevede prea liniștit.

Pentru a descoperi dacă ajung cu bine la capătul călătoriei, nu trebuie decât să citiți primul volum al seriei.

Lupta sentimentelor, a durerii și a urii contra dușmanului care le-a făcut atâta rău; totul ne este relatat cu o asemenea intensitate că efectiv suntem captivi în duelul acestor sentimente ale tinerei Nayan. O tânără aparte!

Raeran, cel din neamul elfilor, este un luptător, un apărător, care se simte atras de această tânără curajoasă…

În această primă parte a seriei, observăm înmugurirea sentimentelor, dar și lupta acestor tineri contra lor. Precum și curajul de a înfrunta viața cu capul sus.

O lectură deosebită! O călătorie din care nu-ți dorești să te întorci prea curând!

Mulțumesc editurii Quantum Publishers pentru exemplarul oferit spre recenzie.

Publicitate

13 gânduri despre &8222;Regatul inocenților de Theo Anghel&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.