Pentru dragostea Cassandrei de Lisa Kleypas

 

Titlul original: Chasing Cassandra

Autoare: Lisa Kleypas

Serie: The Ravenels, volumul 6

Editura: Miron

Traducerea: Cornelia Cernețchi – Pascu

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 368

”Totul are un preț, crede el…

Tom Severin este un magnat cu afaceri în domeniul căilor ferate. Bogat și carismatic, puternic, își poate satisface orice dorință.

Ar fi simplu pentru el să-și găsească soția perfectă — dar din prima clipă când o vede pe Lady Cassandra Ravenel, este hotărât să o  facă a lui.

Frumoasa și foarte inteligenta Cassandra este și ea hotărâtă să se căsătorească din dragoste, numai că dragostea este singurul lucru pe care el nu-l poate oferi.

Totul, în afară de ea…

Severin este cel mai atrăgător și provocator bărbat pe care l-a cunoscut Cassandra în viața ei, chiar dacă inima lui este de gheață.

Când un nou dușman este pe cale să distrugă reputația Cassandrei, Tom Severin va începe să-și schimbe atitudinea față de ea, apărând-o cu toată ființa lui.

Și acum începe dragostea lor adevărată…”

Cu o acțiune plasată în Hampshire, Anglia, în vara anului 1876, Pentru dragostea Cassandrei, cel de-al șaselea volum al seriei Ravenel este una dintre cărțile pe care le-am așteptat cu nerăbdare. 

Lady Cassandra se teme că va rămâne fată bătrână după nunta surorii ei Pandora, astfel că îi propune vărului West să se căsătorească peste ceva timp dacă nu-și vor găsi dragostea. 

La această discuție privată este martor fără voie Tom Severin care îi face o propunere șocantă: 

“Tom nu-și putea lua ochii de la Cassandra. În privirea ei mirată strălucea o noapte înstelată, cu lacrimi uitate. Liniile siluetei ei senzuale se reuneau într-o invitație la cunoaștere. Dacă ar fi a lui… în sfârșit ar putea și el să cunoască acea tihnă pe care o resimt alți bărbați. Nu mai trebuia să piardă toată ziua cu bătălii flămânde, din care ieșea la fel de nesătul.

— Eu te voi lua de soție, îi propuse Tom. Oricând. În orice condiții.”

Cine s-ar fi așteptat la așa ceva? Nici măcar Tom… 

După o discuție destul de sinceră și neobișnuită între cei doi, Cassandra descoperă că, deși îl consideră nepotrivit ca soț deoarece are inima înghețată, este din ce în ce mai intrigată de acest om deosebit de inteligent, sincer și direct. 

Nu m-ar deranja să mă mărit cu cineva de rang inferior, dacă aș fi îndrăgostită, se gândea Cassandra. 

Nicidecum. Doar că, din păcate iubirea adevărată nu se arată aceluia care o caută. Dragostea este o mare ștrengăriță, care preferă să se strecoare în viața acelora care sunt prea ocupați să facă alte lucruri.”

Se ivește și ocazia de a se cunoaște unul pe celălalt atunci când în conacul Ravenel se defectează un boiler pe care Tom se oferă să îl repare. Iar tânăra Cassandra este încântată să petreacă ceva timp cu el, să se cunoască mai bine unul pe celălalt.

“Cassandra îi urmărea mișcările, captivată de dibăcia cu care mânuia uneltele. Când o văzu că s-a apropiat, domnul Severin se opri din lucru și zâmbi atât de sincer, încât i se lumină toată fața. Căldura pe care o trimiseră ochii lui albaștri- verzi a avut un efect imediat asupra ei, de parcă un circuit electric a fost completat, iar el era parcurs de un curent constant, care-i unea.”

După o perioadă de timp în care nu s-au mai văzut, dar în care Tom s-a tot gândit la Cassandra, aceștia se reîntâlnesc la nunta lui West. Aici, cei doi par hotărâți să se pună la încercare unul pe celălalt, să descopere dacă sunt sau nu potriviți pentru a forma un cuplu. 

Iar Cassandra dă semne clare de gelozie, deși nu dorește să o recunoască. 

“— Nu e vorba că îmi place să respect reguli, dar nu am de ales. Oricum, nu merită să riști pentru o plăcere trecătoare.

— De unde poți să știi, când nu ai dansat cu mine?

— Nimeni nu poate fi un dansator atât de bun, zise ea râzând.

— Ce-ar fi să mă încerci pe mine, spuse el și rămase cu privirea ațintită asupra ei și cu mâna întinsă.”

Deși ambii neagă, atracția dintre cei doi se simte. Sunt curioși unul în privința celuilalt, dar refuză să recunoască acest fapt. Iar după un sărut înflăcărat, se despart cu credința că nu se vor mai revedea, siguri că nicicând nu vor fi un cuplu: 

“— Vei găsi pe altcineva, spuse ea în sfârșit, deși nu era vocea ei.

— Da, dar nu vei fi tu, rosti el încordat.”

Viața la Londra își urmează cursul deși nu trece o zi în care Tom să nu se gândească la tânăra Cassandra. Între timp angajează un puști orfan să măture biroul. Și este hotărât să-l ducă la medic când acesta face păduchi… 

Cu această ocazie o reîntâlnim pe doctorița Garrett, dar și pe Cassandra care reușește să-i dea din nou lumea peste cap marelui Tom Severin. Și totuși, par hotărâți că nu sunt potriviți. 

Astfel, Lady Cassandra începe sezonul acordând atenție unui tânăr aristocrat care se dovedește a fi un om lipsit de principii, care nu se dă în lături de la a distruge reputația unei tinere nevinovate și de a declanșa un scandal notoriu… 

“Tom fierbea; nu mai putea să stea cu brațele în sân și să nu facă nimic. Ceva în el s-a eliberat din colivie și nu va reintra, decât după ce va face lumea să plătească pentru răul provocat Cassandrei.

Se gândea ce simte fata acum, câtă frustrare și emoții negative, dar cât de rănită trebuia să fie… sentimente străine și groaznice pentru el. Dorea să o strângă în brațe pe Cassandra și să o protejeze de toată urâțenia aceasta a naturii umane.”

Pentru dragostea Cassandrei este o lectură emoționantă, cu multe răsturnări de situație. Autoarea Lisa Kleypas a reușit să ne ofere și de data aceasta o poveste absolut încântătoare! 

Cassandra și Tom sunt două personaje puternice, luptătoare, chiar dacă sunt diferiți în atât de multe privințe! Cu toată opoziția lor, soarta pare decisă să-i aducă mereu unul în preajma celuilalt. 

Actiunea celui de-al șaselea volum al acestei serii se precipită atunci când Tom scoate la iveală întregul complot pus la cale împotriva Cassandrei. Este și momentul în care realizează că nu poate trăi fără ea. 

Astfel, cei doi pășesc pe vârfuri prin amalgamul sentimentelor și al negocierilor ce privesc viitorul lor împreună. 

Iar cititorul realizează că iubirea nu se exprimă doar prin cuvinte… De multe ori faptele fac cât o mie de cuvinte! 

O lectură captivantă de la prima și până la ultima pagină! Care oferă o clipă de visare și speranța unui final fericit. 

 

13 gânduri despre &8222;Pentru dragostea Cassandrei de Lisa Kleypas&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.